reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Ja mam duże wahania wagi, teraz znów schudłam, bo chłopaki poszły do szkoły i mam sajgon i jest +4 kg, i tak w koło chudnę i tyje do +6 max, nie wiem od czego to zależy, muszę trochę podpakować żeby dobić do tych +10 na koniec

Ja aktualnie mam +7kg a 29 tydz i 3 dni.
Mała momentami strasznie skacze po brzuchu,ale na ogol jest spokojnie i wierci sie delikatnie. Zalezy od dnia i mojej aktywnosci. To moja pierwsza ciaza wiec nie mam porownania

Na chwile obecna biore Pregna DHa, witamin mama plus a dodatkowo magnez,ekstakt z buraka (bo troche mi wyniki spadaja wiec lekarka polecila mi wprowadzic zeby unilnac anemii:/ ) no i dodatkowo biore urolact na zakazenia drog moczowyxh bo na poczatku ciagle mialam z tym problem wiec troche tych tabletek jest a co do skurczy nog to tez mnie mecza ale co dziwne tylko w lewej nodze. W ogole to noge mam w kiepskim stanie bo mnostwo pajaczkow i zylaki

Nie wiem dziewczyny nawet jak chodzę to mnie boli dol. Nie jest to skurczowe ani Też bardzo mocne ale mnie to wkurza... :/

Sent from my LG-H850 using Forum BabyBoom mobile app

Karolyn, dziewczyny dobrze radza. Zadzwon do swojego lekarza albo podjedz na izbe niech to sprawdza. Moja lekarka mnie uczulila ze jakby sie cos dzialo, bedzie mnie cos niepokoic to mam dzwonic albo udac sie na ppgotowie. To juz wysoka ciaza i nie ma co ryzykowac. Daj znac jak sie sprawy tocza...

Swoja droga to ja jeszcze zadnych skurczy (na szczescie!!! ) nie mam, ale zastanawiam sie jakiw to uczucie... jak bylo u Was dziewczyny( ktore maja doswiadczenie)? Czy pod koniec ciazy normalne sa takie lekkie skurcze? I kiedy reagowac?

Witam Was dziewczyny w ten piękny i słoneczny dzień :D :p ja już po wizycie u gin - myślałam, że nie dojdę, taka senna byłam. U mnie wszystko ok, nic nie wskazuje na to, abym wcześniej wylądowała na porodówce. Maluszek pięknie przybiera. Rozpoczełam 32 tc, synuś waży zacne 1744 g :) <3 Ja też niczego sobie. Na plusie już 7,5kg. Synuś ma długie kończyny, ale za to mały obwód brzuszka, który trochę "zaburzył termin" i przesunął go na 12.11, ale gin mówi, ze zdecydowanie obstawiałaby okolice 5.11. Oczywiście infekcja dalej jest...mniejsza bo mniejsza, ale jednak. Kolejna wizyta za 3 tyg.

reklama
Do góry