reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Karolyn kłucia są też chyba przy skracającej szyjce, a Ty masz z tą szyjką problemy.. Może to od tego? Może bardziej się skraca? Jak masz możliwość to podejdź do gina lub szpitala. Będziesz spokojniejsza a ja trzymam kciuki żeby to nie było to;-) ;)

reklama
Ja biorę femibion 2+pregna dha, i hemofer prolongatum na anemię. Kołatania dalej mam i zadyszkę, ale nie tak często. Flamandka zazdroszczę tych 32, ja mam już trochę dosyć. Mimo ze jestem "jak ruski" dłuży mi się niemiłosiernie, chyba jeszcze nigdy tak wolno nie mijał mi czas. Karolyn idź sobie na izbę, zrobią Ci ktg, sprawdza te szyjkę i będziesz spokojniejsza. Mój gin powiedział, ze to czas którego ginekolodzy nie lubią najbardziej, wiec oby do 36.

Ja biorę prenatal DUO, tardyferon na anemię, aspargin na skurcze nóg + praktycznie cały czas coś na infekcje grzybiczne :/ tzn teraz aktualnie nie mam nic, ale pewnie jutro znowu coś dostanę...

u mnie 32t+1d - z jednej strony czuję, że to już już już zaraz....ale z drugiej tez bardzo mi się dłuży. Odliczam z niecierpliwością każdy kolejny dzień :)

Dziewczyny czy Wasze Maleństwa też tak szaleją w brzuchu?:sorry2: uwielbiam to , ale czasami tak się kreci jakby chciał wyskoczyć :eek:
Juz nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży....ja też odliczam dni, jak patrzę w kalendarz to wydaje mi że aż tyle zostało ale z drugiej strony ile już zleciało:tak:
Na chwilę obecną mam 13 kg na plusie:dry: ale to i tak mniej niż z pierwszym synkiem:-p

reklama
Dziewczyny czy Wasze Maleństwa też tak szaleją w brzuchu?:sorry2: uwielbiam to , ale czasami tak się kreci jakby chciał wyskoczyć :eek:
Juz nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży....ja też odliczam dni, jak patrzę w kalendarz to wydaje mi że aż tyle zostało ale z drugiej strony ile już zleciało:tak:
Na chwilę obecną mam 13 kg na plusie:dry: ale to i tak mniej niż z pierwszym synkiem:-p

gdyby aktywność dziecka w brzuchu zawsze przekładała się na jego charakter po urodzeniu to byłabym autentycznie przerażona :) Mały daje mi konkretnie popalić! Pierwszy synuś aż tak nie kopał na pewno! Teraz czasem czuję jakby zaraz miało rozerwać mi ciało. Mąż mówi, że czasem w nocy kładzie mi rękę na brzuchu to cała mu skacze :)

ja jutro dowiem się ile przytyłam. Na pewno więcej niż w pierwszej ciąży, co bardzo mnie dziwi, bo ruchu mam więcej. No, ale też nie tyję teraz jakoś dużo, więc jakoś to może będzie.

Do góry