reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Czy którejś z Was też wali tak serce jak coś robicie? Kurcze wczoraj i dzisiaj to jakaś masakra jest. Co chwilę muszę odpoczywać albo się położyć. Przeszłam się kilka razy po mieszkaniu, coś tam poskładałam i czułam się jakbym przebiegła maraton. Zmierzyłam ciśnienie i dobre 120/70 ale puls 120. Jak odpoczełam to wrócił do "normy" 88.

ja to normalnie mam bardzo wysoki puls przy niziutkim ciśnieniu, także często wali mi serce :/ Myślę, że może też tak się dziać na zmianę pogody. W końcu raz zimno, deszczowo, a zaraz bardzo ciepłe dni przychodzą. Ja na przykłąd bardzo reaguję na takie zmiany

reklama
Od dwoch dni przy wstawaniu i czasem chodzeniu mam bóle podbrzusza. Takie kłujace Nie ma krwawien ani nic. Czy macie tak?

Sent from my LG-H850 using Forum BabyBoom mobile app

Tak. Łącznie z tym, że przez ostatnie dwa wieczory miałam dosyć silne i regularne skurcze! :O jutro rano mam wizytę i muszę powiedzieć o tym mojej gin. Pamiętam, że przy pierwszym synku też miewałam takie skurcze i bóle wieczorami, a wszystko było ok, także jakoś nie panikuję. Pewnie organizm jest trochę przemęczony po całym dniu

Mnie też kłuje i też mam mega zadyszki i walące mocno serce aż mi bluzka podskakuje.. w tym tyg mam przyjść na badania bo położna podejrzewa u mnie anemię. Mowi, że mało tyje, jestem blada i kolejna ciąża w krótkim odstępie czasu więc stąd te podejrzenia.. zobaczymy czy ma rację;-) ;)

Czesc
I mnie tez czesto wystepuje kolatanie serca ,przejde sie kawalek czy cos robie bluzka lata staram sie nie patrzec bo sie nakrecam, bole brzucha mam jak wstaje szybko w nocy teraz Synek jest przeziebiony to trzeba wstawac dogladac maly uciska wiec pomalu staram sie wstawac.
U mnie zaczal sie 32 tydz i 5 dni
Bylam na ostatnim prenatalnym usg
Maluszek wazy okolo 1700 g i 42 cm
Jakie bierzecie witaminy
Ja biore Falvit mama i dodatkowo magnez na skurcze nog.

Anka 167 Też mam niskie ciśnienie 90/50 może też dlatego aż tak wali to serce:confused:
Wiesz, ja w spoczynku mam zazwyczaj 100/60, generalnie przed ciążą puls też miałam trochę szybszy niż normalnie, ale robiłam badania i w sumie nic takiego nie znaleźli. Może faktycznie to i przez zmianę pogody i przez anemię i to niskie ciśnienie. Ja jak zwykle panikuje, staram się nie nakręcać, ale dzisiaj ciężko. Właśnie zmusiłam się żeby wstać z łóżka, umyłam naczynia, zrobiłam sok z buraków i jakoś dałam radę.

reklama
Do góry