reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Witam w klubie remontujących, my teraz wynajmujemy a na nasze przenosimy się uwaga - na początku listopada a termin porodu mam na 8.11:sorry: więc urządzanie, później przeprowadzka z wszystkimi tobołami, trójką dzieci w tym noworodkiem, już doczekać się nie mogę:sorry::sorry::sorry:

reklama
A powiedzcie czy Wy też macie kłopoty z kręgosłupem? Tylko bardziej chodzi mi o odcinek piersiowy i żebra. Mam wrażenie, że wszystko mam tam ściśnięte, boli między łopatkami i ciężej się oddycha. Nie mam dużego biustu, jakoś specjalnie narazie się nie powiększył więc nie wiem czemu akurat tam mnie boli...
Klopotow z kregoslupem wprawdzie narazie,na szczescie nie mam, jednak z tego co czytalam to nalezy sie poradzic gin. Wiele sposobow masazu, wykonywanych nawet przez "doswiadczonyxh" fizjoterapeutow moze spowodowac szybszy porod. ..

W mojej aplikacji, gdzie tydzień po tygodniu mam opisane możliwe objawy było napisanie, że w ciąży farmakologicznie nic nie da się z tym zrobić... jedynie zmiana trybu życia czyli relaks, unikanie najadania się na noc, spożywania kofeiny i niektórych leków. Dopytaj ginekologa, może magnez i potas chociaż trochę pomogą, chociaż ten zespół to nie to samo co skurcze więc w sumie nie wiem
Co to dokladnie za aplikacje masz? Cos ciekawego? Ja na ogol sprawdzam co tydzien na necie co sie dzieje w kolejnych tyg ciazy ale taka apka moze byc lepsza

Ja korzystam z aplikacji Moja Ciąża. Darmowa w sklepie play.
Ja zwykle mam wizyty co 4 tygodnie, teraz będzie po pięciu tygodniach bo mój gin ma urlop.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Klopotow z kregoslupem wprawdzie narazie,na szczescie nie mam, jednak z tego co czytalam to nalezy sie poradzic gin. Wiele sposobow masazu, wykonywanych nawet przez "doswiadczonyxh" fizjoterapeutow moze spowodowac szybszy porod. ..
Właśnie tego się boję więc chyba muszę to przetrzymać. Nie mogę się tylko nadziwić jak wiele (a właściwie chyba wszystko) zmienia się w ciąży :-) :):-) :):-) :) Wiem, że brzmi to głupio, ale dopiero teraz to widzę:-D

reklama
Ja także mam wizyty co 3 tygodnie i - o ile nic niepokojącego się po drodze nie wydarzy - tak już zostanie do końca. Później jeszcze wiadomo - KTG - także będzie więcej tego wszystkiego, ale pomijając fakt, że czasem ciężko zorganizować te "wyjścia" to zawsze czekam na nie z utęsknieniem :) odliczam dni do kolejnych wizyt!

Chyba dopada mnie bezsenność :/ wczoraj poświętowaliśmy sobie z mężusiem - było suuuper! :) Już nie pamiętam kiedy mieliśmy dla siebie tak wiele czasu - sam na sam :) aż głupio się czuliśmy spacerując i ucztując bez małego :O po całym dniu wrażen byłam taaaaka zmęczona, ale zasnąć nie mogłam za nic, a jak już zasnęłam to godz 6 a ja oczy jak 5 zł i koniec spania :/ też tak macie? teraz szybko się zbieram i jadę po synka do rodziców. Stęskniłam się :)

Do góry