reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

My niedawno wróciliśmy z placu zabaw. Zimno jest dzisiaj. Z moich obliczeń jeszcze max 3 badania krwi do rozwiązania :) juz nie pamiętam od kiedy jest robione KTG...

reklama
Fajnie, ze macie już maluchy pomierzone i poważone. Ja trochę się martwię, bo jak mi zdiagnozowali cukrzyce zmieniłam dietę i schudłam kg w sumie jestem +5 od początku ciąży, jestem w 28 tyg. Mam nadzieje, ze mała rośnie, a ten mój ginekolog tak mi to usg po łebkach robi ze porażka, posłucha serca, mierzy głowę i do widzenia. Chyba go w piątek poproszę, żeby ja dokładniej pomierzył. Trochę padam dzisiaj ugotowane, 2 torty upieczone, masy zrobione, teraz wykończenie ;)

Magda ja bez diety a przytyłam ledwo 2kg codzienny trening za dzieciakami nie daje mi przytyć... USG 5 września zobaczymy jak mały:) ale nie nastawiam się na duże dziecko bo od początku wychodzi mniejszy jak moje wcześniejsze dzieci. Syn miał 3100 a córka 2700 przy porodzie więc teraz też pewnie będzie w okolicach 3 kg.

Monia ktg chyba kolo 37 tygodnia się robi tego co pamiętam:blink:

witajcie, ja tez postanowiłam dołączyc:) to moja pierwsza ciaza wiec chetnie posłucham rad doswiadczonych mam!:)
spodziewam sie córy, termin jest przewidziany na 25 listopad, a w moim otoczeniu rodzą się sami chłopcy:)
dzisiaj mialam badanie krwi z wypiciem glukozy :( sama glukoza nie taka zła jak straszą, mialam jakąś smakową więc dało się wypić bez problemu) u mnie wiekszy problem z pobieraniem krwi bo tego nie lubie:( a z jedej reki krew nie chciala jakos plynac wiec nakluli mnie dzis 5 razy!! :errr:
krew z palca wyszła na czczo 77 wiec wynik okej. na reszte czekam. tez mialyscie 3 pobrania z żyły? na czczo, po godzinie i po 2 godz? jak wasze wrazenia?

Witaj :)
Ja też miałam 3 pobrania z żyły i jedno z palca. Badanie wyszło dobrze, ale tak jak Ty miałam problem z pobraniem, tzn. może nie ja, ale pielęgniarka, bo nie chciało lecieć. Poza tym były wtedy te okropne upały, a im zepsuła się klimatyzacja i bardziej to siedzenie w tym skwarze mnie zmęczyło niż samo badanie.

A powiedzcie czy Wy też macie kłopoty z kręgosłupem? Tylko bardziej chodzi mi o odcinek piersiowy i żebra. Mam wrażenie, że wszystko mam tam ściśnięte, boli między łopatkami i ciężej się oddycha. Nie mam dużego biustu, jakoś specjalnie narazie się nie powiększył więc nie wiem czemu akurat tam mnie boli...

dziewczyny mam wrażenie, że moje kłopoty ze snem są spowodowane ZNN - zespołem niespokojnych nóg. I co teraz? w ciązy chyba nic nie można na to brać
W mojej aplikacji, gdzie tydzień po tygodniu mam opisane możliwe objawy było napisanie, że w ciąży farmakologicznie nic nie da się z tym zrobić... jedynie zmiana trybu życia czyli relaks, unikanie najadania się na noc, spożywania kofeiny i niektórych leków. Dopytaj ginekologa, może magnez i potas chociaż trochę pomogą, chociaż ten zespół to nie to samo co skurcze więc w sumie nie wiem

reklama
Do góry