reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@ Panna. (mogę tak w skrócie pisać? ;) ) jak sobie radzisz z niemocą?

Ja odstawiłam kawę i jest mi ciężko.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014
Jasne że możesz :)
Generalnie nie pije kawy bo zwyczajnie na mnie nie działa. Zwykle ratowałam się napojami energetycznymi więc teraz po prostu padam.. dziś po lunchu musiałam iść na krótki spacer bo bym zasnęła przed komputerem.
Poza niemocą mam jeszcze popołudniowe nudności i ekspresowo się męcze. A jak dziś podbiegłam na autobus to przed kilka przystanków bolał mnie prawy jajnik :/

reklama
U mnie jeszcze za wcześnie na objawy, bo to 4 tc.
Boli mnie podbrzusze, trochę piersi i jestem trochę zmęczona.

Teraz ciagle martwię się, czy ta moja beta nie jest za mała :( jutro powtórka... kurcze musi być dobrze!!!

Hej, dołączam nieśmiałe jako listopadowa mamusia [emoji173]

Zrobiłam test dopiero w terminie @, czyli w 34dc.

W kolejnym dniu bhcg: 435,9 :) [emoji173]

Byłam dzisiaj u gin, na usg oczywiście nic nie widać ale mam powtórzyć dla pewności w sobotę bhcg i zrobić całą litanie badań :) Kolejna wizyta za 2 tygodnie :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie jeszcze za wcześnie na objawy, bo to 4 tc.
Boli mnie podbrzusze, trochę piersi i jestem trochę zmęczona.

Teraz ciagle martwię się, czy ta moja beta nie jest za mała :( jutro powtórka... kurcze musi być dobrze!!!

Ja kończe 5tc a objawy mam już od 4tc. Gdzieś czytałam że bardziej liczy się nie ilość a przyrost. Ja miałam 5 dni temu 202 a wczoraj, po 4 dniach, 956 albo 958 tak z głowy nie pamiętam końcówki. Jutro ginekolog, zobaczymy co powie na to wszystko :)

Cześć Syska! :)
Cześć Gabrika! :)

Panna kciuki za wizytę! [emoji110]️

Ja dziś powtarzam bete...

Witajcie listopadowe mamusie!

Dołączam i ja. Trochę o mnie:
Jestem Kasia ☺Mam 26 lat, to moja trzecia ciąża. Dwie pierwsze poroniłam w 6tc. Ciąże nie rozwijaly się od początku, beta slabo rosla. Diagnozowalam się i od list bralam rozne leki. Od grudnia sie staralismy.
W styczniu nie pękł mi pęcherzyk (pewnie przez stres), w lutym po usg w 11dc lekarz stwierdzil ze zaden pęcherzyk nie rosnie, a owu tez nie bylo, ale nie chciało mi się wierzyć, bo temp pięknie skoczyła już w 12dc. Zrobilam w 18dc progesteron. Wyszedl 17, tzn. ze owu byla! W 21-szym dniu cyklu już miałam 2 kreseczki!! Nigdy nie zdarzaly mi się tak wczesne owulacje w 10-11dc. Oczywiscie polecialam na bete: 10dpo- bhcg 33. Dzien pozniej krwawienie...pojechalam do mojej lekarki, okazalo sie ze za bardzo leki rozrzedziły mi krew, dołozyla mi duphastonu. nie stracilam wiary! krwawienie ustalo po godzinie. dzien pozniej, czyli w 12 dc beta byla juz 136! W 17dc beta urosla do 1722. Jestem dobrej mysli. Musi byc dobrze! Dzis wg kalkulatora 4t2d ciąży. Pierwsze usg we wtorek.

Teraz jestem na ogromnej ilosci leków: duphaston 4 dziennie, encorton, acard, clexane w brzuch, euthyrox, vigantoletten, witaminy metylowe b6, b9, b12.

reklama
Witaj Kas :) moja imienniczki :) spokojnej i nudnej ciąży nam zycze :)

Ja 10-11 dpo tez miałam taka bete ;) trochę mnie uspokoiłas :)

Czekam właśnie w kolejce na pobranie krwi :)

Do góry