Anusiak1507
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niestety takue życie. Też chodzę prywatnie i pierwsza wizyta w laboratorium kosztowała mnie prawie 300zł. Teraz kolejne już niższe. Myślałam że za prenatalne nawet będę musiała zapłacić, bo przecież skierowanie z prywatnego gabinetu. A tu miłe zaskoczenie.Jak się chodzi prywatnie do ginekologa to nie wypisze skierowania na badania na NFZ...
I super. Piękny Maluch!Przedstawiam Wam Mojego Maluszka. Wszystko jest super. Serduszko bije, wody płodowe, mocz i krew w normie. Wymiary w porządku.
Mały troszkę się ruszał, w pewnym momencie założył obie rączki za główkę nie wiedziałam że takie akrobacje są możliwe.
Okazało się że prenatalne jednak są płatne lekarz podał mi cenę i wydaje mi się że chyba bardziej będzie nam się kalkulować zrobić je w Polsce.
Ale jestem szczęśliwa.
Jejku bardzo bardzo mocno Cię przytulam.Bardzo możliwe że nie wytrwamy z dzidziusiem jest jakaś patologia ale muszę czekać do prenatalnych, siedzę i rycze.. Zazdroszczę wam
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
No tak... Ale musiałaś odbyć wizytę na NFZ. Więc jeśli była tak uprzejma to super. Ale na wizycie prywatnej nie mogą dac skierowania na NFZNiekoniecznie jest z tymi badaniami tak jak mówicie. Ja w poprzedniej, straconej ciąży chodziłam prywatnie do lekarki, ale te pierwsze i najdroższe badania zrobiła mi na nfz. Kazała przyjść do siebie do poradni przyszpitalnej, wypisała skierowanie i za nic nie płaciłam.
Teraz zmieniłam lekarza no i płacę za wszystko. Dziewczyny, czy lekarz kazał wam zrobić jakieś badania na następną wizytę? Bo ja zapomniałam zapytać a nic mi nie zlecił. Myślałam, że morfologie i mocz pobiera się co miesiąc
@Marika92 kochana, wstrzymaj się do prenatalnych, może wszystko się ładnie ponadrabia, trzymam kciuki, że jednak urodzisz zdrowe dzieciątko, ale nawet nie chce myśleć co przeżywasz
Powiedzcie mi, będziecie się zapisywać do szkoły rodzenia?
Mi mocz.Niekoniecznie jest z tymi badaniami tak jak mówicie. Ja w poprzedniej, straconej ciąży chodziłam prywatnie do lekarki, ale te pierwsze i najdroższe badania zrobiła mi na nfz. Kazała przyjść do siebie do poradni przyszpitalnej, wypisała skierowanie i za nic nie płaciłam.
Teraz zmieniłam lekarza no i płacę za wszystko. Dziewczyny, czy lekarz kazał wam zrobić jakieś badania na następną wizytę? Bo ja zapomniałam zapytać a nic mi nie zlecił. Myślałam, że morfologie i mocz pobiera się co miesiąc
@Marika92 kochana, wstrzymaj się do prenatalnych, może wszystko się ładnie ponadrabia, trzymam kciuki, że jednak urodzisz zdrowe dzieciątko, ale nawet nie chce myśleć co przeżywasz
Chodze prywatnie to i badania platneA czemu nie macie za darmo? Wkoncu kobieta w ciazy powinna miec darmowe badania itd? Nigdy za nic nie placilam w ciazy!
Dziewczyny, czy lekarz kazał wam zrobić jakieś badania na następną wizytę? Bo ja zapomniałam zapytać a nic mi nie zlecił. Myślałam, że morfologie i mocz pobiera się co miesiąc