reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

A jeśli
Niby recepty na płeć nie ma, zawsze jest 50/50 ale u nas sprawdziło się to, że córka poczęta dwa dni przed owulacją a syn w dzień owu. Teraz ciąża nieplanowana ale wydaje mi się że chyba w owy lub dzień po to chyba będzie chłopczyk ;-)

U nas pogoda okropna, z resztą typowa dla Irlandii deszcz i bardzo silny wiatr i tylko 6 stopni :-(

Ciekawe co będzie u nas. My planowaliśmy więc było co 2 dni. W owu i po też :)

reklama
Czy wam już widać brzuchy???

xnw40tc7sy506vxn.png

Dzień dobry :)

Posłusznie melduję, że byłam dzisiaj rano na wizycie i od tej pory fruwam z radości pod samym sufitem :) Moje maleństwo ma dopiero 5 mm, ale serduszko już pięknie bije :):) Karta ciąży założona. Jupppiiii!!!! :)

W piątek mam zrobić podstawowe badania krwi + krzywą cukrową (teraz już tak co 4 tygodnie będzie).
Kolejna wizyta za 4 tygodnie, czyli 20.04.2017. Umówiłam się też na badania genetyczne na 05.05.2017.
Dalej mamy bana na współżycie, farbowanie mogę zrobić dopiero za około 4 tygodnie.

Z mniej ciekawych spraw, to najprawdopodobniej po ostatniej infekcji zrobiła mi się mini nadżerka :( Gin powiedziała, że to nic groźnego, żeby się nie przejmować, ale mimo wszystko słabo tak... nigdy nie miałam takich problemów :/

Wiek ciąży:
Z USG: 6t2dz
Z OM: 8t

Co jak sobie to sprawdziłam dokładnie zgadza się z terminem mojej owu w 20 dc, czyli 13.02. :) I tak sobie pomyślałam po dzisiejszej wizycie, że najbardziej wiarygodny wiek ciąży, to ten liczony od potencjalnej daty owu, a nie ostatniej OM. Licząc od ostatniej OM można osiwieć ze stresu, jak ja w poprzednim tygodniu, bo ciąża jest po prostu młodsza niż mi się wydawało

Tak więc... mój suwaczek do wywalenia :p

Dzień dobry :)

Posłusznie melduję, że byłam dzisiaj rano na wizycie i od tej pory fruwam z radości pod samym sufitem :) Moje maleństwo ma dopiero 5 mm, ale serduszko już pięknie bije :):) Karta ciąży założona. Jupppiiii!!!! :)

W piątek mam zrobić podstawowe badania krwi + krzywą cukrową (teraz już tak co 4 tygodnie będzie).
Kolejna wizyta za 4 tygodnie, czyli 20.04.2017. Umówiłam się też na badania genetyczne na 05.05.2017.
Dalej mamy bana na współżycie, farbowanie mogę zrobić dopiero za około 4 tygodnie.

Z mniej ciekawych spraw, to najprawdopodobniej po ostatniej infekcji zrobiła mi się mini nadżerka :( Gin powiedziała, że to nic groźnego, żeby się nie przejmować, ale mimo wszystko słabo tak... nigdy nie miałam takich problemów :/

Wiek ciąży:
Z USG: 6t2dz
Z OM: 8t

Co jak sobie to sprawdziłam dokładnie zgadza się z terminem mojej owu w 20 dc, czyli 13.02. :) I tak sobie pomyślałam po dzisiejszej wizycie, że najbardziej wiarygodny wiek ciąży, to ten liczony od potencjalnej daty owu, a nie ostatniej OM. Licząc od ostatniej OM można osiwieć ze stresu, jak ja w poprzednim tygodniu, bo ciąża jest po prostu młodsza niż mi się wydawało

Tak więc... mój suwaczek do wywalenia :p

Czekałam na wiadomość od Ciebie! Cieszę się ogromnie!!!!
Masz zdjecie? :)

Ja właśnie wcinam kanapkę i zaraz będę się szykować do wyjścia :) ciekawe co u mnie będzie widac :)

Ja cykl w którym zaszłam spisałem na straty, bo ostatni seks był w walentynki, a ból owulacyjny czułam trzy dni później. Niestety w między czasie nie było jak się kochać, wiec wiedziałam, ze nic z tego. No i mam walentynkowa niespodziankę :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
Aż z ciekawości spojrzałam na owulację z mojej poprzedniej ciąży i wychodzi, że do zapłodnienia doszło dzień po lub przed owulacją i urodził się rzeczywiście chłopak ale teraz liczę na dziewuszkę więc prędkością czy żywotnością plemników nie zaprzątam sobie głowy, ma być dziewczynka i już [emoji23]

@gabrika jak są regularne cykle to wiek ciąży z OM jest wiarygodny, u mnie owulacja się teraz przesunąła ok. 10 dni więc bede miała dokładnie taką sytuację jak Ty :)

Do góry