reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

A jeśli
Niby recepty na płeć nie ma, zawsze jest 50/50 ale u nas sprawdziło się to, że córka poczęta dwa dni przed owulacją a syn w dzień owu. Teraz ciąża nieplanowana ale wydaje mi się że chyba w owy lub dzień po to chyba będzie chłopczyk ;-)

U nas pogoda okropna, z resztą typowa dla Irlandii deszcz i bardzo silny wiatr i tylko 6 stopni :-(

Ciekawe co będzie u nas. My planowaliśmy więc było co 2 dni. W owu i po też :)

reklama
Czy wam już widać brzuchy???

xnw40tc7sy506vxn.png

Dzień dobry :)

Posłusznie melduję, że byłam dzisiaj rano na wizycie i od tej pory fruwam z radości pod samym sufitem :) Moje maleństwo ma dopiero 5 mm, ale serduszko już pięknie bije :):) Karta ciąży założona. Jupppiiii!!!! :)

W piątek mam zrobić podstawowe badania krwi + krzywą cukrową (teraz już tak co 4 tygodnie będzie).
Kolejna wizyta za 4 tygodnie, czyli 20.04.2017. Umówiłam się też na badania genetyczne na 05.05.2017.
Dalej mamy bana na współżycie, farbowanie mogę zrobić dopiero za około 4 tygodnie.

Z mniej ciekawych spraw, to najprawdopodobniej po ostatniej infekcji zrobiła mi się mini nadżerka :( Gin powiedziała, że to nic groźnego, żeby się nie przejmować, ale mimo wszystko słabo tak... nigdy nie miałam takich problemów :/

Wiek ciąży:
Z USG: 6t2dz
Z OM: 8t

Co jak sobie to sprawdziłam dokładnie zgadza się z terminem mojej owu w 20 dc, czyli 13.02. :) I tak sobie pomyślałam po dzisiejszej wizycie, że najbardziej wiarygodny wiek ciąży, to ten liczony od potencjalnej daty owu, a nie ostatniej OM. Licząc od ostatniej OM można osiwieć ze stresu, jak ja w poprzednim tygodniu, bo ciąża jest po prostu młodsza niż mi się wydawało

Tak więc... mój suwaczek do wywalenia :p

Dzień dobry :)

Posłusznie melduję, że byłam dzisiaj rano na wizycie i od tej pory fruwam z radości pod samym sufitem :) Moje maleństwo ma dopiero 5 mm, ale serduszko już pięknie bije :):) Karta ciąży założona. Jupppiiii!!!! :)

W piątek mam zrobić podstawowe badania krwi + krzywą cukrową (teraz już tak co 4 tygodnie będzie).
Kolejna wizyta za 4 tygodnie, czyli 20.04.2017. Umówiłam się też na badania genetyczne na 05.05.2017.
Dalej mamy bana na współżycie, farbowanie mogę zrobić dopiero za około 4 tygodnie.

Z mniej ciekawych spraw, to najprawdopodobniej po ostatniej infekcji zrobiła mi się mini nadżerka :( Gin powiedziała, że to nic groźnego, żeby się nie przejmować, ale mimo wszystko słabo tak... nigdy nie miałam takich problemów :/

Wiek ciąży:
Z USG: 6t2dz
Z OM: 8t

Co jak sobie to sprawdziłam dokładnie zgadza się z terminem mojej owu w 20 dc, czyli 13.02. :) I tak sobie pomyślałam po dzisiejszej wizycie, że najbardziej wiarygodny wiek ciąży, to ten liczony od potencjalnej daty owu, a nie ostatniej OM. Licząc od ostatniej OM można osiwieć ze stresu, jak ja w poprzednim tygodniu, bo ciąża jest po prostu młodsza niż mi się wydawało

Tak więc... mój suwaczek do wywalenia :p

Czekałam na wiadomość od Ciebie! Cieszę się ogromnie!!!!
Masz zdjecie? :)

Ja właśnie wcinam kanapkę i zaraz będę się szykować do wyjścia :) ciekawe co u mnie będzie widac :)

Ja cykl w którym zaszłam spisałem na straty, bo ostatni seks był w walentynki, a ból owulacyjny czułam trzy dni później. Niestety w między czasie nie było jak się kochać, wiec wiedziałam, ze nic z tego. No i mam walentynkowa niespodziankę :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
Aż z ciekawości spojrzałam na owulację z mojej poprzedniej ciąży i wychodzi, że do zapłodnienia doszło dzień po lub przed owulacją i urodził się rzeczywiście chłopak ale teraz liczę na dziewuszkę więc prędkością czy żywotnością plemników nie zaprzątam sobie głowy, ma być dziewczynka i już [emoji23]

@gabrika jak są regularne cykle to wiek ciąży z OM jest wiarygodny, u mnie owulacja się teraz przesunąła ok. 10 dni więc bede miała dokładnie taką sytuację jak Ty :)

Do góry