reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
A co z tymi darmowymi badaniami prenatalnymi? Wystarczy skierowanie czy jednak musi być jakieś podejrzenie do wykonania tego badania za free? Z drugiej strony może lepiej nie wiedzieć bo później się człowiek tylko stresuje do samego końca a to też nie pomaga. Ciężka sprawa...

A co z tymi darmowymi badaniami prenatalnymi? Wystarczy skierowanie czy jednak musi być jakieś podejrzenie do wykonania tego badania za free? Z drugiej strony może lepiej nie wiedzieć bo później się człowiek tylko stresuje do samego końca a to też nie pomaga. Ciężka sprawa...
Tydzień temu na wizycie rozmawiałam z ciężarnymi już w wysokiej ciąży to mówiły że są za free dla wszystkich kobiet i dwa są darmowe a trzecie robisz już we własnym zakresie ale nie musisz. Dostajesz skierowanie

Są za darmo, potrzebujesz tylko skierowani

Ja za trzecie płaciłam ale teraz chyba są za darmo ;) dodatkowo robiłam PAPPa :)

Ja dzisiaj też bez praktycznie żadnych objawów, rano miałam odruch wymiotny z dwa trzy razy i później spokój, piersi trochę bolą, ale tylko przy dotyku. Jedyne co to płaczliwy dzień dzisiaj bardzo, zresztą… prawie jak każdy.
Bardzo się boję, a jednocześnie staram nie panikować, ale mimo to obawy są.
Cieszę się, że mamy tutaj naszą grupę, bo nie każdy potrafi wczuć się w to co czują mamy na samym początku, a tu wiem, że będę zrozumiana.

Dla innych dziewczyn, którym się tym razem nie powiodło, tulę mocno ❤️❤️❤️

Macie złe doświadczenia z wcześniej, że takie negatywne myśli?
Nie nadrobiłam całego wątku, za długi... Przepraszam, jeśli nietaktowne pytanie.
Ja walczyłam 7 lat z nieplodnoscia. Mam bardzo niska rezerwę jajnikowa i słaba jakość komórek więc walczyliśmy z czasem, a lekarz starał się wszystko przyspieszyć żeby nie tracić miesięcy. Boję się, że jak się teraz nie uda to później już nie będzie więcej szans 💔

reklama
Pierwsze prenatalne są bezpłatne dla wszystkich ciężarnych, kolejne mogą być jeśli są wskazania. To bardzo ważne badanie w ciąży o ile nie najważniejsze i absolutnie nie warto z niego rezygnować.

Do góry