reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

To chyba zależy jednak od miejsca.
Ja prowadziłam ciążę w przychodni NFZ i tam również miałam wszystkie USG poza echem serca płodu bo faktycznie takiego specjalisty nie mają
Ja nie wiem czy Pani nie myli zwykłych wizyt ginekologicznych i tak na każdej wizycie jest wykonywane USG. USG pranetalne to jest USG genetyczne, lekarz ogląda płód w trójwymiarze.

reklama
Nie twierdzę że nie, być może że są takie poradnie na NFZ w Polsce. Zazwyczaj mają zwykle USG w takich poradniach a to jest inne USG do tego typu badań.
Twierdzisz, że Olka ich nie miała tam, gdzie twierdzi, że miała :D wiec skoro "być może, że są" to czemu twierdzisz, że ona się myli?

U nas w mieście i w mieście obok 30km odległości nie robią, musimy jechać do miast oddalonych o 70/80km żeby takie badania wykonać.
No ale to nie oznacza, że w większym mieście możesz zrobić wszystko razem.

Twierdzisz, że Olka ich nie miała tam, gdzie twierdzi, że miała :D wiec skoro "być może, że są" to czemu twierdzisz, że ona się myli?
Napisałam że : nie wiem czy Pani nie myli zwykłych USG które wykonywane są co wizytę. Tutaj moja nie pewność bo napisała wszystkie USG. To mogą bardziej sprecyzować że USG plus USG prenatalne.
I tutaj z chęcią zapytam Panią Olę żeby podała poradnię w której rzeczywiście te badania miała w jednym miejscu na NFZ.

No ale to nie oznacza, że w większym mieście możesz zrobić wszystko razem.
Nie wykluczam ale nie słyszałam też żeby tak było oczywiście ciągle mowa o poradni na NFZ.

Kiedy ten wątek chcecie zrobić prywatny? Trzeba napisać do adm o zamknięcie :)
Widzę nowa osoba chyba też listopadowa lady loka tak? 🙌
Super coraz Nas więcej ;)

Nie twierdzę że nie, być może że są takie poradnie na NFZ w Polsce. Zazwyczaj mają zwykle USG w takich poradniach a to jest inne USG do tego typu badań.

Na każdej wizycie miałam USG w gabinecie.
Prenatalne były oddzielne raz u dr. Diany Massalskiej, dwa razy dr. Miłosza Dymona - obydwoje posiadają aktualny certyfikat FMF

Akurat sprzęt mają jeden z nowszych bo w tamtym momencie byli świeżo po remoncie. Badania 3, 4 czy 5 D to bajer dla rodziców i ważnym wypadku nie są obowiązkiem w diagnostyce prenatalnej. Proszę nie wprowadzaj w błąd. Szczególnie świeżych mam

reklama
Napisałam że : nie wiem czy Pani nie myli zwykłych USG które wykonywane są co wizytę. Tutaj moja nie pewność bo napisała wszystkie USG. To mogą bardziej sprecyzować że USG plus USG prenatalne.
I tutaj z chęcią zapytam Panią Olę żeby podała poradnię w której rzeczywiście te badania miała w jednym miejscu na NFZ.

Nie wykluczam ale nie słyszałam też żeby tak było oczywiście ciągle mowa o poradni na NFZ.

A i zapomniałam z całego serca polecam prowadzenie ciąży na NFZ w przychodni przyszpitalnej WIZK w Warszawie ul. Inflancka. Poród też bardzo polecam 😊

Jedynie nie polecam wsparcia laktacyjnego. U mnie no problem bo karmię 3 dziecko łącznie 7 rok, ale na pierworódek jednak polecam własną CDL

Do góry