reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Cześć 🙂 nie wiem, czy pasuję do tego wątku, bo mi termin ciąży na razie wyliczył tylko kalkulator internetowy, na 25.11 lub 27.11, zależy od strony 😂 ale mam pytanie do Was. Kiedy wybrałyście się na pierwszą wizytę u ginekologa, po zobaczeniu 2 kresek na teście?

Cześć 🙂 nie wiem, czy pasuję do tego wątku, bo mi termin ciąży na razie wyliczył tylko kalkulator internetowy, na 25.11 lub 27.11, zależy od strony 😂 ale mam pytanie do Was. Kiedy wybrałyście się na pierwszą wizytę u ginekologa, po zobaczeniu 2 kresek na teście?
Jeśli nic się złego nie dzieje to możesz poczekać do 6 tygodnia nawet natomiast jak coś cie nie pokoi to wiadomo szybciej 😀 ja byłam pierwszy raz w 4tygodniu +2dni ale plamiłam, dostałam receptę i tyle , teraz usg będę mieć 6tyg +2 dni 🙂

Ja to czekam 7/8 tydzień :) jeśli nic się nie dzieje to spokojnie :)

Sztuczny progesteron nie utrzyma ciąży tylko zamarkuje poronienie w razie czego.
Jeśli lekarz takie bzdury gada to poważnie zmień go :( masakra tylu konowałów jest :( mój poprzedni lekarz też taki był progesteron spadał z 16 na 8 i skończyło się poronieniem zatrzymanym :( gdyby człowiek wcześniej wiedział…

Jak przestanie się rozwijać to owszem. Ale jak jest szansa na utrzymać to się go bierze.
Brałam duphaston przy plamieniach w pierwszej ciąży przez dwa miesiące więc wiem o co chodzi. Duphaston nie utrzyma ciąży z którą jest coś nie tak. Z moją wszystko jest w porządku, dlatego nie dostałam leków. Tekst "zmieniaj lekarza na CITO" był nie na miejscu.

Jeśli lekarz takie bzdury gada to poważnie zmień go :( masakra tylu konowałów jest :( mój poprzedni lekarz też taki był progesteron spadał z 16 na 8 i skończyło się poronieniem zatrzymanym :( gdyby człowiek wcześniej wiedział…
Każdy ma swoje doświadczenie, według mnie to co Wy robicie strasząc jest nie do przyjęcia.

Witaj, pewnie że pasujesz ;) w grupach moich córek były mamy które wyliczyły sobie termin na czerwiec, ale na wizycie okazywało się że termin wypada na koniec maja albo początek lipca i już z nami zostawały ;)
Ponoć najlepiej iść do lekarza po skończonym 7 tygodni żeby zobaczyć od razu serduszko, ale sporo babeczek idzie szybciej ;)
Ja mam pierwszą wizytę w sobotę, według moich obliczeń będzie to 6+1, liczę się z tym że może nie być jeszcze serduszka, ale muszę iść już teraz ze względu na leki.

reklama
Do góry