reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Cześć 🙂 nie wiem, czy pasuję do tego wątku, bo mi termin ciąży na razie wyliczył tylko kalkulator internetowy, na 25.11 lub 27.11, zależy od strony 😂 ale mam pytanie do Was. Kiedy wybrałyście się na pierwszą wizytę u ginekologa, po zobaczeniu 2 kresek na teście?

Cześć 🙂 nie wiem, czy pasuję do tego wątku, bo mi termin ciąży na razie wyliczył tylko kalkulator internetowy, na 25.11 lub 27.11, zależy od strony 😂 ale mam pytanie do Was. Kiedy wybrałyście się na pierwszą wizytę u ginekologa, po zobaczeniu 2 kresek na teście?
Jeśli nic się złego nie dzieje to możesz poczekać do 6 tygodnia nawet natomiast jak coś cie nie pokoi to wiadomo szybciej 😀 ja byłam pierwszy raz w 4tygodniu +2dni ale plamiłam, dostałam receptę i tyle , teraz usg będę mieć 6tyg +2 dni 🙂

Ja to czekam 7/8 tydzień :) jeśli nic się nie dzieje to spokojnie :)

Sztuczny progesteron nie utrzyma ciąży tylko zamarkuje poronienie w razie czego.
Jeśli lekarz takie bzdury gada to poważnie zmień go :( masakra tylu konowałów jest :( mój poprzedni lekarz też taki był progesteron spadał z 16 na 8 i skończyło się poronieniem zatrzymanym :( gdyby człowiek wcześniej wiedział…

Jak przestanie się rozwijać to owszem. Ale jak jest szansa na utrzymać to się go bierze.
Brałam duphaston przy plamieniach w pierwszej ciąży przez dwa miesiące więc wiem o co chodzi. Duphaston nie utrzyma ciąży z którą jest coś nie tak. Z moją wszystko jest w porządku, dlatego nie dostałam leków. Tekst "zmieniaj lekarza na CITO" był nie na miejscu.

Jeśli lekarz takie bzdury gada to poważnie zmień go :( masakra tylu konowałów jest :( mój poprzedni lekarz też taki był progesteron spadał z 16 na 8 i skończyło się poronieniem zatrzymanym :( gdyby człowiek wcześniej wiedział…
Każdy ma swoje doświadczenie, według mnie to co Wy robicie strasząc jest nie do przyjęcia.

Witaj, pewnie że pasujesz ;) w grupach moich córek były mamy które wyliczyły sobie termin na czerwiec, ale na wizycie okazywało się że termin wypada na koniec maja albo początek lipca i już z nami zostawały ;)
Ponoć najlepiej iść do lekarza po skończonym 7 tygodni żeby zobaczyć od razu serduszko, ale sporo babeczek idzie szybciej ;)
Ja mam pierwszą wizytę w sobotę, według moich obliczeń będzie to 6+1, liczę się z tym że może nie być jeszcze serduszka, ale muszę iść już teraz ze względu na leki.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry