reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

I jakby co to pamiętaj ze możesz robić zwykłym aparatem w telefonie z oddali, żeby zdjęcie było wyraźne a później tylko dodać do apki i przybliżyć gdzie trzeba [emoji4] powinno zawsze działać [emoji16][emoji110]
Mnie ta apka czasem doprowadza do szału przez te zdjęcia 😅 dzisiaj już kreska była dużo słabsza więc daje sobie spokój. Mam nadzieję, że owu rzeczywiście była. Jutro mam wizytę u ginekologa, trochę się tym stresuje ale zobaczymy co mi powie..

reklama
Tak widziałam ta opcje i chyba nawet pierwsze zdjęcie było tak dodane [emoji846]No właśnie tak zrobiłam bo tam w ogóle nic nie widać a wyniki pokazało większy niż na tym co coś tam widać.
Nooo jestem ciekawa jak te testy będą dalej wychodzić. Tylko kurczę od jutra zaczynam popołudnia więc testy będę robic po 22 a nie tak jak do tej pory koło 18.30

Jest tu na forum dziewczyna która z niskich wartości od razu z dnia na dzień wchodzi na pik LH. Mierzy raz dziennie właśnie. Ja z kolei widzę przyrost LH przez jakieś 2-3 dni ale sam pik bardzo krótko się utrzymuje. Na przykład w tym cyklu go ominelam, ale aplikacja z pomiarów sama go wyznaczyła u mnie na 23dc, ale obstawiam, ze był wieczorem lub w nocy 22dc, bo wtedy akurat nie testowałam, a w piątek w pracy czułam, ze to chyba to [emoji16] testuj spokojnie, będzie dobrze [emoji4][emoji110]
IMG_3466.png

Mnie ta apka czasem doprowadza do szału przez te zdjęcia [emoji28] dzisiaj już kreska była dużo słabsza więc daje sobie spokój. Mam nadzieję, że owu rzeczywiście była. Jutro mam wizytę u ginekologa, trochę się tym stresuje ale zobaczymy co mi powie..

Nie stresuj się i daj znać co u gina. O której wizyta? [emoji4]

No właśnie każda z nas jest inna..aleu Ciebie ładnie te kreseczki wyglądają. Coś czuję że ten cykl był owocny u Ciebie [emoji3059] ja jak kreska będzie ciemniala też będę robic 2 razy dziennie test by zobaczyć jak tam sytuacja [emoji6]
Jest tu na forum dziewczyna która z niskich wartości od razu z dnia na dzień wchodzi na pik LH. Mierzy raz dziennie właśnie. Ja z kolei widzę przyrost LH przez jakieś 2-3 dni ale sam pik bardzo krótko się utrzymuje. Na przykład w tym cyklu go ominelam, ale aplikacja z pomiarów sama go wyznaczyła u mnie na 23dc, ale obstawiam, ze był wieczorem lub w nocy 22dc, bo wtedy akurat nie testowałam, a w piątek w pracy czułam, ze to chyba to [emoji16] testuj spokojnie, będzie dobrze [emoji4][emoji110]Zobacz załącznik 1192497

No właśnie każda z nas jest inna..aleu Ciebie ładnie te kreseczki wyglądają. Coś czuję że ten cykl był owocny u Ciebie [emoji3059] ja jak kreska będzie ciemniala też będę robic 2 razy dziennie test by zobaczyć jak tam sytuacja [emoji6]
Bardzo bym chciała ale zobaczymy. Znam statystyki [emoji6]
Niby nie ma potrzeby robić częściej niż raz dziennie, ale tak jak pisałam, bałam się ze przeocze pik i się będę tym stresować [emoji23] u mnie jak widać przeoczyłam, a w ubiegłym cyklu robiłam 3 razy dziennie i udało mi się go złapać [emoji123][emoji1787]

O 12:45 [emoji18] pewnie w nocy znowu będę źle spać myśląc o tym wszystkim, mam nadzieję, że wszystko okaże się w jak najlepszym porządku [emoji16]
Powiedz mi jak u Ciebie sytuacja, bo albo orzeoczylam albo nie pamietam [emoji85][emoji87] jesteś na monitoringu?

Bardzo bym chciała ale zobaczymy. Znam statystyki [emoji6]
Niby nie ma potrzeby robić częściej niż raz dziennie, ale tak jak pisałam, bałam się ze przeocze pik i się będę tym stresować [emoji23] u mnie jak widać przeoczyłam, a w ubiegłym cyklu robiłam 3 razy dziennie i udało mi się go złapać [emoji123][emoji1787]

Powiedz mi jak u Ciebie sytuacja, bo albo orzeoczylam albo nie pamietam [emoji85][emoji87] jesteś na monitoringu?
Na monitoringu jeszcze nie, mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Wstyd mówić, ale nie pamiętam kiedy byłam ostatnio u ginekologa... Mimo, że mam regularnie cykle, badania okej to chciałabym oszczędzić sobie nerwów i pójść sprawdzić czy wszystko jest okej bo jednak może trzeba będzie działać w jakieś sferze.

A tak poza tym nie interesowałam się jeszcze tym monitorongiem, na czym on polega i jak to wygląda? 😀

Na monitoringu jeszcze nie, mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Wstyd mówić, ale nie pamiętam kiedy byłam ostatnio u ginekologa... Mimo, że mam regularnie cykle, badania okej to chciałabym oszczędzić sobie nerwów i pójść sprawdzić czy wszystko jest okej bo jednak może trzeba będzie działać w jakieś sferze.

A tak poza tym nie interesowałam się jeszcze tym monitorongiem, na czym on polega i jak to wygląda? [emoji3]

To wizyty u ginekologa, zwykle co kilka dni zaczynajac od zakończenia miesiączki. Lekarz sprawdza stan endo i pecherzyki na jajnikach i czy pękają [emoji16] pozwala potwierdzić i zaprognozowac owulacje [emoji6]

Jak dawno nie byłaś to warto zrobić cytologię co 3 lata [emoji4] profilaktyka jest ważna [emoji123]

W takim razie życzę spokojnej wizyty [emoji4] który to Twój cykl starań? Bierzesz jakieś witaminy?

reklama
To wizyty u ginekologa, zwykle co kilka dni zaczynajac od zakończenia miesiączki. Lekarz sprawdza stan endo i pecherzyki na jajnikach i czy pękają [emoji16] pozwala potwierdzić i zaprognozowac owulacje [emoji6]

Jak dawno nie byłaś to warto zrobić cytologię co 3 lata [emoji4] profilaktyka jest ważna [emoji123]

W takim razie życzę spokojnej wizyty [emoji4] który to Twój cykl starań? Bierzesz jakieś witaminy?
Zobaczymy w takim razie co powie i czy będzie taka konieczność ☺️ 3 cykl, na samym początku brałam cynk i wit.d3, a od jakiegoś czasu biorę witaminę b compleks b-50 (ma w sobie choline i kwas foliowy) od czasu do czasu jeszcze wit.c 😀

Do góry