reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

reklama
Okres mam.miec 9 więc jeszcze trochę czasu mam na testowanie i może jakoś rozgryze ta aplikacje [emoji28]

Ja robiłam zawsze zdjęcie prostopadle do testu, z lampa lub ewentualnie przy dobrym oświetleniu (na parapecie). Korzystałam z funkcji automatycznej ale często robiłam zdjęcie i je lądowałem do apki ręcznie, pilnowałam, żeby kreski były tak jak na wzorniki. Napewno się uda w końcu!

[mention]Mecenasowa27 [/mention] kurde nagrałam filmik jak to robię ale tu się nie da dodać [emoji23][emoji23]

A no właśnie 😂 😂 😂 nie pozostaje nic innego jak dobry seks :D . Jeszcze raz dzięki :)
Ja na testach jeszcze się nie znam, ale na to wychodzi, że dobrze, że są, o ile faktycznie się przesunęła. W każdym bądź razie owocnych starań :)

Hej. Ja odpoczywam.. Cały weekend z rodzinką po za domem.. Dziś wracamy..
I bardzo dobrze, odpoczynek psychiczny na pewno dobrze Ci zrobił. :)

Ja się trochę podłamałam, jestem na samym początku starań, w tym cyklu mieliśmy zacząć się starać, w nasz ślub cywilny dokładnie za tydzień, a ten cholerny covid pozmieniał i popsuł nam wszystko.. mieliśmy ślub kościelny na 02.01.21, więc spokojnie mogłabym być w ciąży, brzuszka nie byłoby aż tak widać.. a tu przełożyliśmy na 03.07.21 i gdyby tak udało się za pierwszym razem byłabym w 9 miesiącu.. na początku, że jakoś to przeżyjemy, a teraz to tak słabo iść do ołtarza z takim dużym brzuchem, problem z sukienką, bo już jest w trakcie szycia... dlatego pewnie opóźnimy to miesiąc, tak aby w razie czego była końcówka 7 miesiąca, początek 8.. wiem, że nie możemy sobie tak zaplanować, ale no myślę o najszybszej opcji :D i trochę przykro, bo się już nastawiłam, a tu klapa... no ale trzeba będzie poświęcić te miesiące nad poprawieniem stylu życia i przygotowaniach...

Z drugiej strony 6 listopada mam też umówioną wizytę u endo.. 3 lata temu brałam eutyrox przed kilka miesięcy, bo miałam tsh około 4 i podejrzenie niedoczynności, przez 2 lata później utrzymywała się do poziomu 1,5 a teraz podskoczyła w ciągu dwóch miesięcy do 2,5.. i mój metabolizm działa inaczej, więc wolę to sprawdzić..

Ja na testach jeszcze się nie znam, ale na to wychodzi, że dobrze, że są, o ile faktycznie się przesunęła. W każdym bądź razie owocnych starań :)

Ja się trochę podłamałam, jestem na samym początku starań, w tym cyklu mieliśmy zacząć się starać, w nasz ślub cywilny dokładnie za tydzień, a ten cholerny covid pozmieniał i popsuł nam wszystko.. mieliśmy ślub kościelny na 02.01.21, więc spokojnie mogłabym być w ciąży, brzuszka nie byłoby aż tak widać.. a tu przełożyliśmy na 03.07.21 i gdyby tak udało się za pierwszym razem byłabym w 9 miesiącu.. na początku, że jakoś to przeżyjemy, a teraz to tak słabo iść do ołtarza z takim dużym brzuchem, problem z sukienką, bo już jest w trakcie szycia... dlatego pewnie opóźnimy to miesiąc, tak aby w razie czego była końcówka 7 miesiąca, początek 8.. wiem, że nie możemy sobie tak zaplanować, ale no myślę o najszybszej opcji :D i trochę przykro, bo się już nastawiłam, a tu klapa... no ale trzeba będzie poświęcić te miesiące nad poprawieniem stylu życia i przygotowaniach...

Z drugiej strony 6 listopada mam też umówioną wizytę u endo.. 3 lata temu brałam eutyrox przed kilka miesięcy, bo miałam tsh około 4 i podejrzenie niedoczynności, przez 2 lata później utrzymywała się do poziomu 1,5 a teraz podskoczyła w ciągu dwóch miesięcy do 2,5.. i mój metabolizm działa inaczej, więc wolę to sprawdzić..
Moja przyjaciółka miała brać ślub w tym roku w sierpniu. Na 20 września miała termin porodu i też się mocno obawiała... Ale zobacz, jak życie potrafi być przewrotne - urodziła syna w 7 miesiącu ciąży, czyli przed terminem ślubu. Wszystko musiała odwołać. Teraz jest szczęśliwa mamą. Nie martw się :) jeszcze sporo czasu do wszystkiego. Ważne, że się kochacie i jesteście razem, a wszystko się ułoży :)

Nie martw się nie potrzebie na zapas, nie ważne kiedy się uda to będzie super. Trzeba mieć pozytywne nastawienie. My na początku chcieliśmy mieć dziecko w maju bo oboje jesteśmy z mężem z maja ale się nie udało, później myślałam, że może akurat będzie super jak będę w ciąży na rocznicę ślubu ale też nie wyszło, teraz mam cichą nadzieję, że na Boże Narodzenie uda się być w końcu w ciąży ale nie ważne kiedy ważne żeby udało i wszystko było w porządku a później wszystko samo się ułoży 😌

reklama
Do góry