reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

Ja robiłam zawsze zdjęcie prostopadle do testu, z lampa lub ewentualnie przy dobrym oświetleniu (na parapecie). Korzystałam z funkcji automatycznej ale często robiłam zdjęcie i je lądowałem do apki ręcznie, pilnowałam, żeby kreski były tak jak na wzorniki. Napewno się uda w końcu!
No to kurczę też tak robię [emoji848][emoji2955]
[mention]Mecenasowa27 [/mention] kurde nagrałam filmik jak to robię ale tu się nie da dodać [emoji23][emoji23]
No niestety tylko zdjęcia tutaj można. Hmm a w wiadomości prywatnej? Może tak się da?
Ja na testach jeszcze się nie znam, ale na to wychodzi, że dobrze, że są, o ile faktycznie się przesunęła. W każdym bądź razie owocnych starań :)

I bardzo dobrze, odpoczynek psychiczny na pewno dobrze Ci zrobił. :)

Ja się trochę podłamałam, jestem na samym początku starań, w tym cyklu mieliśmy zacząć się starać, w nasz ślub cywilny dokładnie za tydzień, a ten cholerny covid pozmieniał i popsuł nam wszystko.. mieliśmy ślub kościelny na 02.01.21, więc spokojnie mogłabym być w ciąży, brzuszka nie byłoby aż tak widać.. a tu przełożyliśmy na 03.07.21 i gdyby tak udało się za pierwszym razem byłabym w 9 miesiącu.. na początku, że jakoś to przeżyjemy, a teraz to tak słabo iść do ołtarza z takim dużym brzuchem, problem z sukienką, bo już jest w trakcie szycia... dlatego pewnie opóźnimy to miesiąc, tak aby w razie czego była końcówka 7 miesiąca, początek 8.. wiem, że nie możemy sobie tak zaplanować, ale no myślę o najszybszej opcji :D i trochę przykro, bo się już nastawiłam, a tu klapa... no ale trzeba będzie poświęcić te miesiące nad poprawieniem stylu życia i przygotowaniach...

Z drugiej strony 6 listopada mam też umówioną wizytę u endo.. 3 lata temu brałam eutyrox przed kilka miesięcy, bo miałam tsh około 4 i podejrzenie niedoczynności, przez 2 lata później utrzymywała się do poziomu 1,5 a teraz podskoczyła w ciągu dwóch miesięcy do 2,5.. i mój metabolizm działa inaczej, więc wolę to sprawdzić..
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... będziesz mogła ten czas wykorzystać na przygotowanie się do starań, dieta suplementy itp i może później uda się za pierwszym razem
Nie martw się nie potrzebie na zapas, nie ważne kiedy się uda to będzie super. Trzeba mieć pozytywne nastawienie. My na początku chcieliśmy mieć dziecko w maju bo oboje jesteśmy z mężem z maja ale się nie udało, później myślałam, że może akurat będzie super jak będę w ciąży na rocznicę ślubu ale też nie wyszło, teraz mam cichą nadzieję, że na Boże Narodzenie uda się być w końcu w ciąży ale nie ważne kiedy ważne żeby udało i wszystko było w porządku a później wszystko samo się ułoży [emoji18]
No właśnie nie ma co planować. My chcieliśmy 3 lata różnicy maksymalnie, mój synek jest z mają i z nim starania zaczęliśmy w lipcu, teraz przy tych staraniach tabletki odstawiłam z końcem lipca po skończonym opakowaniu i miałam nadzieję że uda się tak szybko zająć jak z synkiem i drugi maluch będzie też majowy ale niestety.. pierwszy starania trwały 2 cykle, teraz zaczęliśmy 4 cykl
Ja powinnam mieć owulację dziś, niestety zero objawow. Więc pewnie cykl bezowulacyjny. Chyba że przesunie się.
Robisz testy? U mnie też owulacja powinna być jutro a testy cały czas negatywne. Wczoraj trochę pobolewalo podbrzusze i jajnik, ale testy negatywne, szyjka nisko. Także też albo się owu przesunela albo bezowu

reklama
No to kurczę też tak robię [emoji848][emoji2955]No niestety tylko zdjęcia tutaj można. Hmm a w wiadomości prywatnej? Może tak się da?Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... będziesz mogła ten czas wykorzystać na przygotowanie się do starań, dieta suplementy itp i może później uda się za pierwszym razem No właśnie nie ma co planować. My chcieliśmy 3 lata różnicy maksymalnie, mój synek jest z mają i z nim starania zaczęliśmy w lipcu, teraz przy tych staraniach tabletki odstawiłam z końcem lipca po skończonym opakowaniu i miałam nadzieję że uda się tak szybko zająć jak z synkiem i drugi maluch będzie też majowy ale niestety.. pierwszy starania trwały 2 cykle, teraz zaczęliśmy 4 cykl Robisz testy? U mnie też owulacja powinna być jutro a testy cały czas negatywne. Wczoraj trochę pobolewalo podbrzusze i jajnik, ale testy negatywne, szyjka nisko. Także też albo się owu przesunela albo bezowu

Próbowałam w prywatnej. Tez nic. Może wrzucę prywatnie na YouTube i prześle link [emoji23]

No to kurczę też tak robię [emoji848][emoji2955]No niestety tylko zdjęcia tutaj można. Hmm a w wiadomości prywatnej? Może tak się da?Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... będziesz mogła ten czas wykorzystać na przygotowanie się do starań, dieta suplementy itp i może później uda się za pierwszym razem No właśnie nie ma co planować. My chcieliśmy 3 lata różnicy maksymalnie, mój synek jest z mają i z nim starania zaczęliśmy w lipcu, teraz przy tych staraniach tabletki odstawiłam z końcem lipca po skończonym opakowaniu i miałam nadzieję że uda się tak szybko zająć jak z synkiem i drugi maluch będzie też majowy ale niestety.. pierwszy starania trwały 2 cykle, teraz zaczęliśmy 4 cykl Robisz testy? U mnie też owulacja powinna być jutro a testy cały czas negatywne. Wczoraj trochę pobolewalo podbrzusze i jajnik, ale testy negatywne, szyjka nisko. Także też albo się owu przesunela albo bezowu
U mnie owu się przesunęła, za pewne przez przeziębienie na początku cyklu. Według testów i obserwacji wystąpiła w sobotę czyli w 19dc. Cykle mam 30 dniowe. Testy się zgadzały, szyjka też nie jestem tylko pewna czy śluz był już taki jaki powinien być 🙄

Próbowałam w prywatnej. Tez nic. Może wrzucę prywatnie na YouTube i prześle link [emoji23]
Jeśli nasz ochotę i czas to spoko [emoji16]
U mnie owu się przesunęła, za pewne przez przeziębienie na początku cyklu. Według testów i obserwacji wystąpiła w sobotę czyli w 19dc. Cykle mam 30 dniowe. Testy się zgadzały, szyjka też nie jestem tylko pewna czy śluz był już taki jaki powinien być [emoji849]
To u mnie pewnie też tak będzie bo pod koniec ostatniego cyklu się rozchorowalam trochę i w sumie na początku tego cyklu też byłam jeszcze chora. Do tej pory jeszcze męczy mnie suchy kaszel ale już wszytskie specyfiki oprócz tabletek na kaszel odstawiłam.
Ja szyjki dziś nie sprawdzałam bo robię to podczas kąpieli przed spaniem. Właśnie zrobiłam test i kreska dziś delikatnie widoczna, nie tak jak przez ostatnie dni kiedy to był cień cienia a nawet jeszcze raz cienia [emoji28] teoretycznie owulacja powinna być jutro ale jeśli będzie to najwidoczniej trochę później.

Udało mi się w końcu dodać zdjęcie i aplikacją sama oceniła te kreski. Mój błąd polegał na tym że zbyt blisko miałam aparat przy teście. Jak odpaliłem telefon to chwyciło bez problemu [emoji16] zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Z dzisiaj dostałam dwa zdjęcia. Jedno wykonane z flashem i aplikacją oceniła poziom kreski na 0.67 ale przez ten Flash tej kreski na zdjęciu nie widać. Drugie zdjęcie zrobione bez Flasha, kreska widoczna i pokazuje niby tylko 0.16 [emoji848][emoji28]

Zapomniałam zdjęcie dodać [emoji2960]
Screenshot_20201025-181850_Premom.jpeg

reklama
I jakby co to pamiętaj ze możesz robić zwykłym aparatem w telefonie z oddali, żeby zdjęcie było wyraźne a później tylko dodać do apki i przybliżyć gdzie trzeba [emoji4] powinno zawsze działać [emoji16][emoji110]
Tak widziałam ta opcje i chyba nawet pierwsze zdjęcie było tak dodane [emoji846]
Tam gdzie jest 0,67 jest jakiś błąd, zdjęcie jest prześwietlone. Może moja lampa tak mocno nie błyska [emoji23] usuń sobie ten zapis żeby Ci nie psuł wykresu [emoji4]
No właśnie tak zrobiłam bo tam w ogóle nic nie widać a wyniki pokazało większy niż na tym co coś tam widać.
Nooo jestem ciekawa jak te testy będą dalej wychodzić. Tylko kurczę od jutra zaczynam popołudnia więc testy będę robic po 22 a nie tak jak do tej pory koło 18.30

Do góry