reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

W ubiegłym cyklu testowałam kilka razy dalej. Kreska jaśniała a dzień później znowu ściemniała (robiłam testy 2-3 razy dziennie). Ale pierwszy pik był tym odpowiednim, bo miałam potwierdzona owu na monitoringu wtedy.

Teraz testowałam bo nie miałam piku powyżej 1. Ale mam potwierdzona owu progiem, przestałam testować jak mocno zjaśniała przez 2 następne dni.

Zabraniają testować dalej ale ja bym się nie przejmowała. Sama to zrobiłam z ciekawości [emoji6]
Pewnie jeszcze z ciekawości sprawdzę jak to będzie dalej wyglądać 😌 dziękuję za rozwianie wątpliwości ☺️

reklama
Hehe słownik w telefonie i grube paluchy się nałożyły :p . Prblem jest złożony. 1dc miałam 7.10. Cykle 26-27 dni. Owu (o ile była) na podstawie śluzu i szyjki macicy była w 13 dc 18-19.10). Mąż był w rossmanie i miał kupić testy ciążowe, a baran kupił owulacyjne. No i tak zaczęłam je robić (NIEPOTRZEBNIE). Zrobiłam już trzy. Kreska kontrolna jest coraz ciemniejsza (już mocno ciemna). To może znaczyć, że jednak owulacja dopiero się zbliża? Mimo moich obserwacji? Jestem w 18dc, planowo miesiączka około 2.11...

Może tak być. Ja teraz miałam przesunięta owulacje na 23/24dc!!! Tydzień później niż ostatnio. A miewam cykle średnio 29 dniowe. Dziś 31dc [emoji6] w 21dc zbadałam proga (bo myślałam ze owu była 14dc) i wyszedł bardzo niski. Myślałam ze cykl bezowulacyjny. Ale byłam 22dc u gina i miałam pęcherzyk na drugim jajniku 18mm i endo nie jak przed okresem. No to testowałam dalej i 30dc (7dpo) zbadałam proga jeszcze raz - już był odpowiednio wysoki. Na przesunięcie owu wiele rzeczy może mieć wpływ, na ilość i jakość śluzu również. Nie wiem jak obserwacje szyjki bo ich nie prowadzę [emoji6]

Może tak być. Ja teraz miałam przesunięta owulacje na 23/24dc!!! Tydzień później niż ostatnio. A miewam cykle średnio 29 dniowe. Dziś 31dc [emoji6] w 21dc zbadałam proga (bo myślałam ze owu była 14dc) i wyszedł bardzo niski. Myślałam ze cykl bezowulacyjny. Ale byłam 22dc u gina i miałam pęcherzyk na drugim jajniku 18mm i endo nie jak przed okresem. No to testowałam dalej i 30dc (7dpo) zbadałam proga jeszcze raz - już był odpowiednio wysoki. Na przesunięcie owu wiele rzeczy może mieć wpływ, na ilość i jakość śluzu również. Nie wiem jak obserwacje szyjki bo ich nie prowadzę [emoji6]
Dziękuję :) . No to dalej ze starym działamy.

Dziękuję :) . No to dalej ze starym działamy.

Działajcie i daj znać czy rzeczywiście owu się przesunęło. Ogólnie wykres wyglada tak - pik nie powinien przyrastać po już odbytej owulacji, bo drastycznie spada w dół. Jakies tam delikatne wahania tak, ale żeby znaczący przyrost był to już niekoniecznie. Jakbyś miała później wątpliwości to zawsze możesz zbadać proga ok 7-8 dpo.
IMG_3298.png

Działajcie i daj znać czy rzeczywiście owu się przesunęło. Ogólnie wykres wyglada tak - pik nie powinien przyrastać po już odbytej owulacji, bo drastycznie spada w dół. Jakies tam delikatne wahania tak, ale żeby znaczący przyrost był to już niekoniecznie. Jakbyś miała później wątpliwości to zawsze możesz zbadać proga ok 7-8 dpo.
Zobacz załącznik 1192148

Dlatego testów nie powinno się robić po domniemanej owu... Głupia ja 😂 . U mnie szyjka wysoko, zamknięta, śluz biały i gęsty. Ja się obawiam bo w lutym miałam wycinaną endometriozę, nie wiem czy to ma wpływ. No zobaczymy.

Załączniki

• 20201024_212002.jpg
    20201024_212002.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 62
Dlatego testów nie powinno się robić po domniemanej owu... Głupia ja [emoji23] . U mnie szyjka wysoko, zamknięta, śluz biały i gęsty. Ja się obawiam bo w lutym miałam wycinaną endometriozę, nie wiem czy to ma wpływ. No zobaczymy.

Wtf [emoji23][emoji23][emoji23] serio wyglada z testów jakby owu była tuż za rogiem.

A no właśnie [emoji23] [emoji23] [emoji23] nie pozostaje nic innego jak dobry seks :D . Jeszcze raz dzięki :)

Dla zdrowych plemników polecają regularny seks co 2-3 dni wiec nie ma co przestawać [emoji16] a u mnie śluz się zmienia tuż przed owu wiec wiesz... obserwuj i daj znać!

reklama
Do góry