reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

reklama
Tak, testuje od początku cyklu i pierwszy raz pojawiła się tak intensywna i się zastanawiam czy to już czy powinna być jeszcze ciemniejsza?

W teorii powinna być taka sama lub ciemniejsza od kontrolnej. Jak mam tak ciemna to testuje 2-3 razy dziennie, bo mam krótki pik. Może być tak ze u Ciebie tez pik już był lub niebawem będzie.

W tym cyklu na przykład moja była ciut jaśniejsza od kontrolnej, ale owu potwierdzona mam. Niektórym dziewczynom nie odbarwia się tak mocno. Pamiętaj, ze test pokazuje tylko wzrost poziomu LH, ale na 100% nie potwierdzi, ze do owulacji doszło [emoji6] a No i ja miałam w tym cyklu owu przesunięta o tydzień! Kalendarzyki to tylko algorytmy, mógł Ci złe zaprognozowac, owu mogła się przesunąć albo minęłaś już pik [emoji6]

W teorii powinna być taka sama lub ciemniejsza od kontrolnej. Jak mam tak ciemna to testuje 2-3 razy dziennie, bo mam krótki pik. Może być tak ze u Ciebie tez pik już był lub niebawem będzie.

W tym cyklu na przykład moja była ciut jaśniejsza od kontrolnej, ale owu potwierdzona mam. Niektórym dziewczynom nie odbarwia się tak mocno. Pamiętaj, ze test pokazuje tylko wzrost poziomu LH, ale na 100% nie potwierdzi, ze do owulacji doszło [emoji6] a No i ja miałam w tym cyklu owu przesunięta o tydzień! Kalendarzyki to tylko algorytmy, mógł Ci złe zaprognozowac, owu mogła się przesunąć albo minęłaś już pik [emoji6]
Super, zrobiłam jeszcze raz na innym teście owu i nie widzę, już między nimi prawie żadnej różnicy więc pewnie zrobię w nocy 3 test dla pewności zobaczyć jak to wygląda 😅

Super, zrobiłam jeszcze raz na innym teście owu i nie widzę, już między nimi prawie żadnej różnicy więc pewnie zrobię w nocy 3 test dla pewności zobaczyć jak to wygląda [emoji28]

Polecam apke Premom. Robi się w niej zdjęcie testy i sama oblicza jaki jest stosunek testowej do kontrolnej. Bardzo pomocna. U mnie teraz wyglądała tak [emoji116] obstawiam, ze owu była 23dc kilka godzin po teście który zrobiłam , wnioskuje z z objawów bólowych [emoji16] być może pik był 22dc wieczorem lub w nocy - nie robiłam testu [emoji2368] ale poprzednio pik miałam jakieś 12h przed owu.
IMG_3362.png

Pewnie przesunie się przez przeziębienie... Przypomnij jak długie masz cykle?
26-28dniowe
Dziewczyny czy to już jest w końcu pozytywny?! Od samego rana mam wrażenie, że czuję się inaczej albo sobie tylko wmawiam, według kalendarzyka owu powinna być niby wczoraj a dzisiaj taki test :)
wg mnie kreska testową jest jeszcze ciut jasniejsza od kontrolnej

dokładnie, u mnie też aplikacją pokazuje na owu w ten weekend a na teście cień cienia
Polecam apke Premom. Robi się w niej zdjęcie testy i sama oblicza jaki jest stosunek testowej do kontrolnej. Bardzo pomocna. U mnie teraz wyglądała tak [emoji116] obstawiam, ze owu była 23dc kilka godzin po teście który zrobiłam , wnioskuje z z objawów bólowych [emoji16] być może pik był 22dc wieczorem lub w nocy - nie robiłam testu [emoji2368] ale poprzednio pik miałam jakieś 12h przed owu. Zobacz załącznik 1191759
ja słabo znam angielski ale czy po dodaniu zdjęcia sama później stawiasz te wskaźniki intensywności kresek te z prawej strony przy zdjęciach testów? Nie wiem jak wytłumaczyć o co ki chodzi 🤣

Ściągnęłam sobie druga wersję aplikacji więc sprawdzę czy teraz uda mi się normalnie dodać zdjęcie. Pamiętam że przy staraniach o synka z niej korzystałam i normalnie wtedy dodawałam zdjęcia bez problemu. Także testuje nowa aplikację i pokazuje swoje testy owu.
Screenshot_20201023-193746_Premom.jpeg
Screenshot_20201023-193740_Premom.jpeg

26-28dniowe
wg mnie kreska testową jest jeszcze ciut jasniejsza od kontrolnej
dokładnie, u mnie też aplikacją pokazuje na owu w ten weekend a na teście cień cienia

ja słabo znam angielski ale czy po dodaniu zdjęcia sama później stawiasz te wskaźniki intensywności kresek te z prawej strony przy zdjęciach testów? Nie wiem jak wytłumaczyć o co ki chodzi [emoji1787]

Ściągnęłam sobie druga wersję aplikacji więc sprawdzę czy teraz uda mi się normalnie dodać zdjęcie. Pamiętam że przy staraniach o synka z niej korzystałam i normalnie wtedy dodawałam zdjęcia bez problemu. Także testuje nowa aplikację i pokazuje swoje testy owu. Zobacz załącznik 1191824Zobacz załącznik 1191825

Ona sama to ustawia. Czasami nie odczyta poprawnie zdjęcia i pokazuje 0 - polecam powtórzyć, najlepiej z flashem.

U mnie tak to wyglądało na początku tego cyklu. Byłam pewna ze owu nie będzie, ale w 21dc na monitoringu miałam pęcherzyk 18mm i endo jak nie przed miesiączka i coś mnie tknęło żeby testować dalej. Dziś ok 7dpo prog 12,61 wiec jednak się przesunęła [emoji4]
IMG_3412.jpg

U mnie tak to wyglądało na początku tego cyklu. Byłam pewna ze owu nie będzie, ale w 21dc na monitoringu miałam pęcherzyk 18mm i endo jak nie przed miesiączka i coś mnie tknęło żeby testować dalej. Dziś ok 7dpo prog 12,61 wiec jednak się przesunęła
emoji4.png
Zobacz załącznik 1191834
Super że owulacja się potwierdziła!! To już coś teraz tylko czekać na testowanie.😊😊
A dziewczyny możecie mi coś powiedzieć o temperaturze, mierze od 8dc, zawsze o tej samej porze po przebudzeniu, pik LH na teście miałam 14dc. Czy moja temperatura to potwierdza? nie do końca rozumiem czytanie z tego wykresu.. dodam zdjęcia z apki i z mojego zeszyciku nie wiem który lepiej czytelny będzie dla Was 😂

Załączniki

• IMG_20201023_192645.jpg
    IMG_20201023_192645.jpg
    944,1 KB · Wyświetleń: 46
  • Screenshot_2020-10-23-19-26-06-826_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_2020-10-23-19-26-06-826_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    223,3 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Super że owulacja się potwierdziła!! To już coś teraz tylko czekać na testowanie.[emoji4][emoji4]
A dziewczyny możecie mi coś powiedzieć o temperaturze, mierze od 8dc, zawsze o tej samej porze po przebudzeniu, pik LH na teście miałam 14dc. Czy moja temperatura to potwierdza? nie do końca rozumiem czytanie z tego wykresu.. dodam zdjęcia z apki i z mojego zeszyciku nie wiem który lepiej czytelny będzie dla Was [emoji23]

Ja jestem daleka od testowania póki co, cieszę się, ze nie ma problemu z owu, a jak się okres spóźni to wtedy będę myśleć o testach [emoji16] chciałabym doczekać tej chwili i pochwalić się tu swoimi kreskami [emoji4] ale zobaczymy co to będzie.

[mention]HeraUnique [/mention] jest niekwestionowanym specjalista od temperatur, może coś podpowie [emoji16]

Do góry