Tak bardzo mi przykro.. Nie wiem co powiedzieć, bądź silna, a kolejnym razem na pewno się uda :* Trzymam kciuki <3Dołączę do was, jeśli wyniki pozwolą bede starać się w listopadzie i pod koniec miesiaca testować. Dzisiaj poroniłam, ale bardzo wczesna ciaza. Trzeba isc dalej i trzymam za was kciuki kobitki!! ❤❤
reklama
Co za sytuacja ;O no ja też chyba nie wiedziałabym jak się zachować, każdy ma prawo zrobić zakupy, więc się nawet nie przejmuj, niepotrzebnie wyżyła się na Tobie.. każdy może mieć gorszy dzień, ale to Ją nie usprawiedliwia.. Dużo zdrówka dla mamy, oby udało Ci się Ją namówić, bo nie wiadomo co to się dzieje, a lepiej sprawdzić. Z drugiej strony nie ma nawet czasu myśleć o zapłodnieniu, ale wtedy może jakoś Ci szybciej ten czas przeleciDzień dobry dziewczynki . Jak dziś samopoczucie? Ja wczoraj miałam straszny dzień... Ludziom w obecnej sytuacji koronawirusowej zaczyna całkowicie odbijać... Przed odebraniem dziecka z przedszkola poszłam na zakupy. W sklepie jakaś starsza kobieta na mnie napadła i zaczęła szarpać (kazała mi spier... ze sklepu), więc dostałam szału za naruszenie mojej cielesności - wzywanie policji (serio, nic nie zrobiłam, robiłam zakupy przy stanowisku z mięsem). Przez to wszystko spóźniłam się do przedszkola zamykanego o 16 - i dostałam telefon od pani wychowawczyni, że jeśli nie zjawię się w ciągu 5 min, to przedzszkole wykona telefon na policję, żeby dziecko zostało przez nich odebrane (przedszkole zamykane o 16, a telefon dostałam 0 16:05).
To się wygadałam. Z tego wszystkiego boli mnie żołądek i chodzę ciągle poirytowana... Myślę, że dla każdego obecna sytuacja jest trudna. ale kurde... więcej spokoju...
No to najważniejsze, a cały czas bierzesz leki na zbicie TSH czy dopiero się wybierasz do endokrynologa?Ja już po wizycie, torbieli nie ma. Od gina zielone światło jest, ale muszę to tsh zbic i wtedy zaczynamy starania..
Mecenasowa27
Fanka BB :)
Ja też byłam przeziębiona a kaszel cały czas mnie jeszcze meczy więc ciekawe czy u mnie owu się nie przesunela. Testy zaczęłam to ić zaraz po skonczonymmokresie czyli w 7dc i pierwszy test miał lekko widoczna kreska a każdy kolejny już coraz bardziej blada. Owu powinna teoretycznie być za 2 -3 dni... no ciekawe jestem co z tą owu
młoda1994
Może będziesz miała nagly skok jak ja[emoji848] życzę aby ten cykl był owocny.Ja też byłam przeziębiona a kaszel cały czas mnie jeszcze meczy więc ciekawe czy u mnie owu się nie przesunela. Testy zaczęłam to ić zaraz po skonczonymmokresie czyli w 7dc i pierwszy test miał lekko widoczna kreska a każdy kolejny już coraz bardziej blada. Owu powinna teoretycznie być za 2 -3 dni... no ciekawe jestem co z tą owu
Biorę od wtorku.. Nigdy nie maialm kłopotów z TSH.. W poniedziałek miałam teleporade.. Także już działam..No to najważniejsze, a cały czas bierzesz leki na zbicie TSH czy dopiero się wybierasz do endokrynologa?
Mecenasowa27
no nie wiem zobaczymy, czas pokaże. Planuje cały cykl robić testy więc zobaczymy. Ja za Ciebie również trzymam kciukiMoże będziesz miała nagly skok jak ja[emoji848] życzę aby ten cykl był owocny.
młoda1994
Dziękuję [emoji3059][emoji3059]no nie wiem zobaczymy, czas pokaże. Planuje cały cykl robić testy więc zobaczymy. Ja za Ciebie również trzymam kciuki [emoji110]
Mimi94
Zaleciłam mi ginekolog w Invimedzie. Zbyt wysoka homocysteina (tak jak u mnie, bo powinna być max7) może sugerować mutacje genu mthfr. A to mutacja świadczy o tym, że organizm nie przyswaja witamin mni B12, kwas foliowy. Czyli mimo stosowania leków z tymi witaminami jest niedobór który może powodować zaburzenia rozwoju cewki nerwowej dziecko, poronienia oraz wcześniejsze porody. Dlatego warto to zbadać i pilnowac alby leki które lykamy miały metylowaną formę. Czyli B12-metylokabalamine kw. foliowy-folianDlaczego badałaś homocysteinę...? Chodzi o możliwość zakrzepicy i miażdżycy, czy wchłanianie witamin z grupy B? Wybacz, że tak dopytuję, ale jaki to ma związek z ciążą? Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Ale wynik jest w normie, więcy wydaje mi się (tylko mi się wydaje, bo się na tym nie znam), że trzeba będzie go co jakiś czas kontrolować.
reklama
Martii89
Hej dziewczyny. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to też będę testować w listopadzie narazie jednak upierdliwa @ nie chce się pojawić w terminie a chciałabym zacząć nowy cykl we wrześniu doszło u mnie do poronienia i to będzie druga miesiączka po poronieniu. Zawsze miałam cykle 23 - 25 dniowe a teraz chyba sie coś przesunęło a ja wiadomo niecierpliwa, bo wszystko mam wyliczone a mój partner zjeżdża akurat w czasie kiedy powinny być płodne jak się @ przesunie to nie wiem czy w tym cyklu się uda trzymam kciuki za wasze listopadowe 2 kreseczki
Podziel się: