reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

reklama
HIMOCYSTEINA
Odebrałam wyniki homocysteina i norma to 5-12 a ja mam 10.2.
Niby w normie ale wysoki wynik. Czytałam, że może to być mutacja genu mthfr... Czy któraś miała podobny wynik homocysteiny?
Dlaczego badałaś homocysteinę...? Chodzi o możliwość zakrzepicy i miażdżycy, czy wchłanianie witamin z grupy B? Wybacz, że tak dopytuję, ale jaki to ma związek z ciążą? Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Ale wynik jest w normie, więcy wydaje mi się (tylko mi się wydaje, bo się na tym nie znam), że trzeba będzie go co jakiś czas kontrolować.

Dzień dobry dziewczynki :) . Jak dziś samopoczucie? Ja wczoraj miałam straszny dzień... Ludziom w obecnej sytuacji koronawirusowej zaczyna całkowicie odbijać... Przed odebraniem dziecka z przedszkola poszłam na zakupy. W sklepie jakaś starsza kobieta na mnie napadła i zaczęła szarpać (kazała mi spier... ze sklepu), więc dostałam szału za naruszenie mojej cielesności - wzywanie policji (serio, nic nie zrobiłam, robiłam zakupy przy stanowisku z mięsem). Przez to wszystko spóźniłam się do przedszkola zamykanego o 16 - i dostałam telefon od pani wychowawczyni, że jeśli nie zjawię się w ciągu 5 min, to przedzszkole wykona telefon na policję, żeby dziecko zostało przez nich odebrane (przedszkole zamykane o 16, a telefon dostałam 0 16:05).

To się wygadałam. Z tego wszystkiego boli mnie żołądek i chodzę ciągle poirytowana... Myślę, że dla każdego obecna sytuacja jest trudna. ale kurde... więcej spokoju...

Dzień dobry dziewczynki :) . Jak dziś samopoczucie? Ja wczoraj miałam straszny dzień... Ludziom w obecnej sytuacji koronawirusowej zaczyna całkowicie odbijać... Przed odebraniem dziecka z przedszkola poszłam na zakupy. W sklepie jakaś starsza kobieta na mnie napadła i zaczęła szarpać (kazała mi spier... ze sklepu), więc dostałam szału za naruszenie mojej cielesności - wzywanie policji (serio, nic nie zrobiłam, robiłam zakupy przy stanowisku z mięsem). Przez to wszystko spóźniłam się do przedszkola zamykanego o 16 - i dostałam telefon od pani wychowawczyni, że jeśli nie zjawię się w ciągu 5 min, to przedzszkole wykona telefon na policję, żeby dziecko zostało przez nich odebrane (przedszkole zamykane o 16, a telefon dostałam 0 16:05).

To się wygadałam. Z tego wszystkiego boli mnie żołądek i chodzę ciągle poirytowana... Myślę, że dla każdego obecna sytuacja jest trudna. ale kurde... więcej spokoju...
Masakra. A czemu cie ta kobieta zaatakowała??

Masakra. A czemu cie ta kobieta zaatakowała??
Nie mam pojęcia. Kupowałam mięsko, ona stała w kolejce (jako trzecia osoba). Nagle podeszła do mnie i się zaczęło. Teraz z kolei walczę z mamą, żeby zgłosiła się do lekarza, bo tak kaszle, że się dusi, ale do lekarza nie chce. Zamknęła sie w domu i powiedziała, że będzie czekać do niedzieli. Trzymajcie za mnie kciuki bo wybuchnę. I jak tu myśleć o zapłodnieniu...

Nie mam pojęcia. Kupowałam mięsko, ona stała w kolejce (jako trzecia osoba). Nagle podeszła do mnie i się zaczęło. Teraz z kolei walczę z mamą, żeby zgłosiła się do lekarza, bo tak kaszle, że się dusi, ale do lekarza nie chce. Zamknęła sie w domu i powiedziała, że będzie czekać do niedzieli. Trzymajcie za mnie kciuki bo wybuchnę. I jak tu myśleć o zapłodnieniu...
To wysyłam pozytywna energię, i dużo cierpliwość 😘

Hej dzielnie starające się dziewczyny! ❤️ Czy mogę się do Was dołączyć? ☺️ Powinnam testować 5 listopada, mam nadzieję, że 3 cykl okaże się owocnym. Nie sądziłam, że staranie się o dziecko to tak złożony proces 😅 podziwiam wszystkie kobiety, które starają się od wielu miesięcy, i to ile mają w sobie siły i nadzieji 💪 Mam pytanie, czy zauważyłyście u siebie jakieś odstępstwa od tego kiedy powinna się odbyć owulacja? Mam cykle 30 dniowe, jak w zegarku. W tym miesiącu postanowiłam podejść do tego bardziej dydaktycznie i robię testy aby sprawdzić czy się to pokrywa. Z temperatury w tym miesiącu zrezygnowałam ze względu na przeziębienie, płodne powinny się już kończyć a według moich obserwacji jeszcze w ogóle się nie odbyły, jak to wygląda u Was? Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że wszystkim się uda w jak najszybszym czasie! ❤️

Hej dzielnie starające się dziewczyny! [emoji3590] Czy mogę się do Was dołączyć? [emoji3526] Powinnam testować 5 listopada, mam nadzieję, że 3 cykl okaże się owocnym. Nie sądziłam, że staranie się o dziecko to tak złożony proces [emoji28] podziwiam wszystkie kobiety, które starają się od wielu miesięcy, i to ile mają w sobie siły i nadzieji [emoji123] Mam pytanie, czy zauważyłyście u siebie jakieś odstępstwa od tego kiedy powinna się odbyć owulacja? Mam cykle 30 dniowe, jak w zegarku. W tym miesiącu postanowiłam podejść do tego bardziej dydaktycznie i robię testy aby sprawdzić czy się to pokrywa. Z temperatury w tym miesiącu zrezygnowałam ze względu na przeziębienie, płodne powinny się już kończyć a według moich obserwacji jeszcze w ogóle się nie odbyły, jak to wygląda u Was? Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że wszystkim się uda w jak najszybszym czasie! [emoji3590]

Skoro byłaś przeziębiona, to może być przesunięcie [emoji6]

Hej dzielnie starające się dziewczyny! [emoji3590] Czy mogę się do Was dołączyć? [emoji3526] Powinnam testować 5 listopada, mam nadzieję, że 3 cykl okaże się owocnym. Nie sądziłam, że staranie się o dziecko to tak złożony proces [emoji28] podziwiam wszystkie kobiety, które starają się od wielu miesięcy, i to ile mają w sobie siły i nadzieji [emoji123] Mam pytanie, czy zauważyłyście u siebie jakieś odstępstwa od tego kiedy powinna się odbyć owulacja? Mam cykle 30 dniowe, jak w zegarku. W tym miesiącu postanowiłam podejść do tego bardziej dydaktycznie i robię testy aby sprawdzić czy się to pokrywa. Z temperatury w tym miesiącu zrezygnowałam ze względu na przeziębienie, płodne powinny się już kończyć a według moich obserwacji jeszcze w ogóle się nie odbyły, jak to wygląda u Was? Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że wszystkim się uda w jak najszybszym czasie! [emoji3590]

A tak w ogóle to witam i życzę powodzenia [emoji16][emoji3531]

reklama
Dołączę do was, jeśli wyniki pozwolą bede starać się w listopadzie i pod koniec miesiaca testować. Dzisiaj poroniłam, ale bardzo wczesna ciaza. Trzeba isc dalej i trzymam za was kciuki kobitki!! ❤️❤️

Do góry