reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

reklama
HIMOCYSTEINA
Odebrałam wyniki homocysteina i norma to 5-12 a ja mam 10.2.
Niby w normie ale wysoki wynik. Czytałam, że może to być mutacja genu mthfr... Czy któraś miała podobny wynik homocysteiny?
Dlaczego badałaś homocysteinę...? Chodzi o możliwość zakrzepicy i miażdżycy, czy wchłanianie witamin z grupy B? Wybacz, że tak dopytuję, ale jaki to ma związek z ciążą? Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Ale wynik jest w normie, więcy wydaje mi się (tylko mi się wydaje, bo się na tym nie znam), że trzeba będzie go co jakiś czas kontrolować.

Dzień dobry dziewczynki :) . Jak dziś samopoczucie? Ja wczoraj miałam straszny dzień... Ludziom w obecnej sytuacji koronawirusowej zaczyna całkowicie odbijać... Przed odebraniem dziecka z przedszkola poszłam na zakupy. W sklepie jakaś starsza kobieta na mnie napadła i zaczęła szarpać (kazała mi spier... ze sklepu), więc dostałam szału za naruszenie mojej cielesności - wzywanie policji (serio, nic nie zrobiłam, robiłam zakupy przy stanowisku z mięsem). Przez to wszystko spóźniłam się do przedszkola zamykanego o 16 - i dostałam telefon od pani wychowawczyni, że jeśli nie zjawię się w ciągu 5 min, to przedzszkole wykona telefon na policję, żeby dziecko zostało przez nich odebrane (przedszkole zamykane o 16, a telefon dostałam 0 16:05).

To się wygadałam. Z tego wszystkiego boli mnie żołądek i chodzę ciągle poirytowana... Myślę, że dla każdego obecna sytuacja jest trudna. ale kurde... więcej spokoju...

Dzień dobry dziewczynki :) . Jak dziś samopoczucie? Ja wczoraj miałam straszny dzień... Ludziom w obecnej sytuacji koronawirusowej zaczyna całkowicie odbijać... Przed odebraniem dziecka z przedszkola poszłam na zakupy. W sklepie jakaś starsza kobieta na mnie napadła i zaczęła szarpać (kazała mi spier... ze sklepu), więc dostałam szału za naruszenie mojej cielesności - wzywanie policji (serio, nic nie zrobiłam, robiłam zakupy przy stanowisku z mięsem). Przez to wszystko spóźniłam się do przedszkola zamykanego o 16 - i dostałam telefon od pani wychowawczyni, że jeśli nie zjawię się w ciągu 5 min, to przedzszkole wykona telefon na policję, żeby dziecko zostało przez nich odebrane (przedszkole zamykane o 16, a telefon dostałam 0 16:05).

To się wygadałam. Z tego wszystkiego boli mnie żołądek i chodzę ciągle poirytowana... Myślę, że dla każdego obecna sytuacja jest trudna. ale kurde... więcej spokoju...
Masakra. A czemu cie ta kobieta zaatakowała??

Masakra. A czemu cie ta kobieta zaatakowała??
Nie mam pojęcia. Kupowałam mięsko, ona stała w kolejce (jako trzecia osoba). Nagle podeszła do mnie i się zaczęło. Teraz z kolei walczę z mamą, żeby zgłosiła się do lekarza, bo tak kaszle, że się dusi, ale do lekarza nie chce. Zamknęła sie w domu i powiedziała, że będzie czekać do niedzieli. Trzymajcie za mnie kciuki bo wybuchnę. I jak tu myśleć o zapłodnieniu...

Nie mam pojęcia. Kupowałam mięsko, ona stała w kolejce (jako trzecia osoba). Nagle podeszła do mnie i się zaczęło. Teraz z kolei walczę z mamą, żeby zgłosiła się do lekarza, bo tak kaszle, że się dusi, ale do lekarza nie chce. Zamknęła sie w domu i powiedziała, że będzie czekać do niedzieli. Trzymajcie za mnie kciuki bo wybuchnę. I jak tu myśleć o zapłodnieniu...
To wysyłam pozytywna energię, i dużo cierpliwość 😘

Hej dzielnie starające się dziewczyny! ❤️ Czy mogę się do Was dołączyć? ☺️ Powinnam testować 5 listopada, mam nadzieję, że 3 cykl okaże się owocnym. Nie sądziłam, że staranie się o dziecko to tak złożony proces 😅 podziwiam wszystkie kobiety, które starają się od wielu miesięcy, i to ile mają w sobie siły i nadzieji 💪 Mam pytanie, czy zauważyłyście u siebie jakieś odstępstwa od tego kiedy powinna się odbyć owulacja? Mam cykle 30 dniowe, jak w zegarku. W tym miesiącu postanowiłam podejść do tego bardziej dydaktycznie i robię testy aby sprawdzić czy się to pokrywa. Z temperatury w tym miesiącu zrezygnowałam ze względu na przeziębienie, płodne powinny się już kończyć a według moich obserwacji jeszcze w ogóle się nie odbyły, jak to wygląda u Was? Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że wszystkim się uda w jak najszybszym czasie! ❤️

Hej dzielnie starające się dziewczyny! [emoji3590] Czy mogę się do Was dołączyć? [emoji3526] Powinnam testować 5 listopada, mam nadzieję, że 3 cykl okaże się owocnym. Nie sądziłam, że staranie się o dziecko to tak złożony proces [emoji28] podziwiam wszystkie kobiety, które starają się od wielu miesięcy, i to ile mają w sobie siły i nadzieji [emoji123] Mam pytanie, czy zauważyłyście u siebie jakieś odstępstwa od tego kiedy powinna się odbyć owulacja? Mam cykle 30 dniowe, jak w zegarku. W tym miesiącu postanowiłam podejść do tego bardziej dydaktycznie i robię testy aby sprawdzić czy się to pokrywa. Z temperatury w tym miesiącu zrezygnowałam ze względu na przeziębienie, płodne powinny się już kończyć a według moich obserwacji jeszcze w ogóle się nie odbyły, jak to wygląda u Was? Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że wszystkim się uda w jak najszybszym czasie! [emoji3590]

Skoro byłaś przeziębiona, to może być przesunięcie [emoji6]

Hej dzielnie starające się dziewczyny! [emoji3590] Czy mogę się do Was dołączyć? [emoji3526] Powinnam testować 5 listopada, mam nadzieję, że 3 cykl okaże się owocnym. Nie sądziłam, że staranie się o dziecko to tak złożony proces [emoji28] podziwiam wszystkie kobiety, które starają się od wielu miesięcy, i to ile mają w sobie siły i nadzieji [emoji123] Mam pytanie, czy zauważyłyście u siebie jakieś odstępstwa od tego kiedy powinna się odbyć owulacja? Mam cykle 30 dniowe, jak w zegarku. W tym miesiącu postanowiłam podejść do tego bardziej dydaktycznie i robię testy aby sprawdzić czy się to pokrywa. Z temperatury w tym miesiącu zrezygnowałam ze względu na przeziębienie, płodne powinny się już kończyć a według moich obserwacji jeszcze w ogóle się nie odbyły, jak to wygląda u Was? Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że wszystkim się uda w jak najszybszym czasie! [emoji3590]

A tak w ogóle to witam i życzę powodzenia [emoji16][emoji3531]

reklama
Dołączę do was, jeśli wyniki pozwolą bede starać się w listopadzie i pod koniec miesiaca testować. Dzisiaj poroniłam, ale bardzo wczesna ciaza. Trzeba isc dalej i trzymam za was kciuki kobitki!! ❤️❤️

Do góry