reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

reklama
Zaleciłam mi ginekolog w Invimedzie. Zbyt wysoka homocysteina (tak jak u mnie, bo powinna być max7) może sugerować mutacje genu mthfr. A to mutacja świadczy o tym, że organizm nie przyswaja witamin mni B12, kwas foliowy. Czyli mimo stosowania leków z tymi witaminami jest niedobór który może powodować zaburzenia rozwoju cewki nerwowej dziecko, poronienia oraz wcześniejsze porody. Dlatego warto to zbadać i pilnowac alby leki które lykamy miały metylowaną formę. Czyli B12-metylokabalamine kw. foliowy-folian
Nie miałam o tym pojęcia 😮. Są jakieś sposoby, żeby poprawić wyniki?

Co za sytuacja ;O no ja też chyba nie wiedziałabym jak się zachować, każdy ma prawo zrobić zakupy, więc się nawet nie przejmuj, niepotrzebnie wyżyła się na Tobie.. każdy może mieć gorszy dzień, ale to Ją nie usprawiedliwia.. Dużo zdrówka dla mamy, oby udało Ci się Ją namówić, bo nie wiadomo co to się dzieje, a lepiej sprawdzić. Z drugiej strony nie ma nawet czasu myśleć o zapłodnieniu, ale wtedy może jakoś Ci szybciej ten czas przeleci :D
A jak przygotowania do ślubu :) ?

Hej dziewczyny. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to też będę testować w listopadzie 😃 narazie jednak upierdliwa @ nie chce się pojawić w terminie a chciałabym zacząć nowy cykl 😁 we wrześniu doszło u mnie do poronienia i to będzie druga miesiączka po poronieniu. Zawsze miałam cykle 23 - 25 dniowe a teraz chyba sie coś przesunęło 🤦 a ja wiadomo niecierpliwa, bo wszystko mam wyliczone a mój partner zjeżdża akurat w czasie kiedy powinny być płodne 😆 jak się @ przesunie to nie wiem czy w tym cyklu się uda 🤔 trzymam kciuki za wasze listopadowe 2 kreseczki 😘
A który masz dzień cyklu? No i powodzenia oczywiście :)

reklama
Dziewczyny jakie witaminy bierzecie??
Kolejnym razem na pewno się uda tak, żeby było wszystko w porządku. Też miałam pytać o witaminy, ja biorę kwas foliowy, cynk, witaminę C, jod, omega 3 i witaminę B12. Mam też zawahanie czy nie powstrzymać się z dzidzią mimo wszystko ze względu na wagę, mam 72kg i 171 cm, nie należę do najszczuplejszych, ale też nie jem niezdrowo, jakiś czas temu schudłam 18kg i od tego czasu jakoś akceptuje siebie i nie mam parcia na schudnięcie, noszę rozmiar 40, ale ze względu na dzidziusia sama nie wiem czy to nie będzie przeszkodą..

Do góry