Dziękuję i trzymam za Was kciukiTrzymam kciuki również za Ciebie, mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Waszej myśli. Tyle już przeszliście, że na pewno teraz będzie tylko lepiej. Wszystkiego dobrego dla Was.
reklama
Mecenasowa27
Fanka BB :)
U mnie dzisiaj 8dc, 6 dnia cyklu skończył mi się okres. Wczoraj robilam test owulacyjny i ładnie było widać kreskę kontrolną chociaż test był negatywny a dziś dosłownie był cień. Teoretycznie dni płodne powinnam zacząć od jutra, cykle mam krótki bo 26-27dni.
Mystriousmc
Hejka dziewczyny. W tym miesiącu zaczęłam pierwszy raz stosować testy owu i w sumie nie za bardzo rozumiem tego co mi wyszło.. może któraś z Was miała podobną sytuacje, ponieważ ja jestem dopiero na początku tej drogi z testami w 14 DC miałam pozytywny test owulacyjny (wczoraj) nastomiast dzisiaj jest już negatywny.. wiem że niby powinno się robić do pierwszego pozytywnego, ale po prostu badam swój cykl, chce mieć pojęcie mniej więcej jak to u mnie wygląda i nie tyle co nastawiam się na to że się uda od razu ale po prostu chce poznać swój organizm.. Czy to znaczy że owulacja była wczoraj, czy co bo nie bardzo rozumiem.. ?
U mnie identyczny dzień cyklu.. Pewnie razem byśmy testowały gdyby nie to moje TSHU mnie dzisiaj 8dc, 6 dnia cyklu skończył mi się okres. Wczoraj robilam test owulacyjny i ładnie było widać kreskę kontrolną chociaż test był negatywny a dziś dosłownie był cień. Teoretycznie dni płodne powinnam zacząć od jutra, cykle mam krótki bo 26-27dni.
Ja C
Ja Ci nie pomogę bo nie używam, ale dziewczyny tu co niektóre tu się na pewno znająHejka dziewczyny. W tym miesiącu zaczęłam pierwszy raz stosować testy owu i w sumie nie za bardzo rozumiem tego co mi wyszło.. może któraś z Was miała podobną sytuacje, ponieważ ja jestem dopiero na początku tej drogi z testami w 14 DC miałam pozytywny test owulacyjny (wczoraj) nastomiast dzisiaj jest już negatywny.. wiem że niby powinno się robić do pierwszego pozytywnego, ale po prostu badam swój cykl, chce mieć pojęcie mniej więcej jak to u mnie wygląda i nie tyle co nastawiam się na to że się uda od razu ale po prostu chce poznać swój organizm.. Czy to znaczy że owulacja była wczoraj, czy co bo nie bardzo rozumiem.. ?
coca
Hejka dziewczyny. W tym miesiącu zaczęłam pierwszy raz stosować testy owu i w sumie nie za bardzo rozumiem tego co mi wyszło.. może któraś z Was miała podobną sytuacje, ponieważ ja jestem dopiero na początku tej drogi z testami w 14 DC miałam pozytywny test owulacyjny (wczoraj) nastomiast dzisiaj jest już negatywny.. wiem że niby powinno się robić do pierwszego pozytywnego, ale po prostu badam swój cykl, chce mieć pojęcie mniej więcej jak to u mnie wygląda i nie tyle co nastawiam się na to że się uda od razu ale po prostu chce poznać swój organizm.. Czy to znaczy że owulacja była wczoraj, czy co bo nie bardzo rozumiem.. ?
Test owu wskazuje pik LH po którym powinno dojść do pęknięcia pęcherzyka. W instrukcjach pisze ze po pozytywnym 24-36h. U mnie z praktyki owu mam do kilku godzin po pozytywie (strzelam ok 12h patrząc po objawach). Pozytywny test owu nie gwarantuje pęknięcia pęcherzyka, najlepiej 7-8 dpo zbadać progesteron [emoji3526]
Mystriousmc
Rozumiem.. dzięki za wyjaśnienieTest owu wskazuje pik LH po którym powinno dojść do pęknięcia pęcherzyka. W instrukcjach pisze ze po pozytywnym 24-36h. U mnie z praktyki owu mam do kilku godzin po pozytywie (strzelam ok 12h patrząc po objawach). Pozytywny test owu nie gwarantuje pęknięcia pęcherzyka, najlepiej 7-8 dpo zbadać progesteron [emoji3526]
Co do progesteronu nie mam jak zbadac, ale narazie nie czuję potrzeby nawet bo podchodzę na luzie do tego póki co.. myślę aby porobic te testy jeszcze kilka dni aby sprawdzić czy dalej będą negatywne, to są jedne z tańszych więc mam ich sporo. Natomiast zobaczymy w listopadzie czy coś z tego wyjdzie
coca
Rozumiem.. dzięki za wyjaśnienie
Co do progesteronu nie mam jak zbadac, ale narazie nie czuję potrzeby nawet bo podchodzę na luzie do tego póki co.. myślę aby porobic te testy jeszcze kilka dni aby sprawdzić czy dalej będą negatywne, to są jedne z tańszych więc mam ich sporo. Natomiast zobaczymy w listopadzie czy coś z tego wyjdzie
Tylko sugestia z progesteronem jakbyś chciała sprawdzić, czy owu była [emoji6] powinny już zostać na niskim poziomie jeśli miałaś już test pozytywny. Z tego co dziewczyny na forum piszą, bo ostatnio sporo w temacie testów owu, to wszystkim po piku spada mocno. U mnie po piku na następny dzień już stosunek testowej do kontrolnej jakieś 0,2. Możesz sobie pomoc aplikacja na telefon Premom, wrzucasz tam zdjęcia testów i pomaga Ci w interpretacji [emoji4]
Mystriousmc
No jasne czuje że u mnie też tak będzie bo dziś wyszła już prawie niewidoczna testowa.Tylko sugestia z progesteronem jakbyś chciała sprawdzić, czy owu była [emoji6] powinny już zostać na niskim poziomie jeśli miałaś już test pozytywny. Z tego co dziewczyny na forum piszą, bo ostatnio sporo w temacie testów owu, to wszystkim po piku spada mocno. U mnie po piku na następny dzień już stosunek testowej do kontrolnej jakieś 0,2. Możesz sobie pomoc aplikacja na telefon Premom, wrzucasz tam zdjęcia testów i pomaga Ci w interpretacji [emoji4]
O dzięki już pobieram xd ( p.s. mam urlop i chyba się nudzę bo wklejam te testy do zeszytu i robię notatki jak w szkole ) co zauważyłam to że kreski mocno bledną po dobie i chyba czas się przezucic na coś elektronicznego
reklama
coca
No jasne czuje że u mnie też tak będzie bo dziś wyszła już prawie niewidoczna testowa.
O dzięki już pobieram xd ( p.s. mam urlop i chyba się nudzę bo wklejam te testy do zeszytu i robię notatki jak w szkole [emoji23]) co zauważyłam to że kreski mocno bledną po dobie i chyba czas się przezucic na coś elektronicznego[emoji16]
Wiele dziewczyn przykleja do kartki, ja tez tak robiłam [emoji16] niektóre nawet wykres temperatur rysują ręcznie [emoji4] zgodnie z tego rodzaju wykresami [emoji116] poziom LH powinien malec po szczycie wiec jest to zupełnie normalne [emoji4] i jak widać szczyt jest tuż przed owu [emoji4] jak coś to pisz, pytaj, myśle, ze niebawem sporo dziewczyn ze staraczek będzie tu częściej zaglądać same czekając na swoje testowanie. Wiele z nich stara się już dłuższy czas, wiec maja sporo wiedzy i mogą dobrze doradzić [emoji3526] trzymam za Ciebie kciuki! I jakby co zapraszam na staraczki również [emoji16]
Podziel się: