reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

Nie znam się na sprawach tarczycowych, ale to nie jest tak, że można zajść w ciążę, ale jest to utrudnione i ciężko utrzymać ciążę przy wysokim tsh (dlatego trzeba zbijać?)? Jak to jest..?
Zajść bym zaszła, ale mogłabym poronić, tym bardziej jestem już po jednej stracie, dlatego wolę poczekać i zbic tsh poniżej 2,5.. Tak zaleciła mi Pani doktor, żeby poczekać te 6 tygodni i zrobić ponownie wyniki kontrolne i wtedy wizyta i Pani doktor będzie decydować.

reklama
Zajść bym zaszła, ale mogłabym poronić, tym bardziej jestem już po jednej stracie, dlatego wolę poczekać i zbic tsh poniżej 2,5.. Tak zaleciła mi Pani doktor, żeby poczekać te 6 tygodni i zrobić ponownie wyniki kontrolne i wtedy wizyta i Pani doktor będzie decydować.
Czyli to tuż tuż :) bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!

Mi po czterech tygodniach spadło z 3,28 na 1,17, więc życzę żeby u Ciebie też tak było [emoji6]
Przepisała mi endo euthyrox 25.. Myślę, że po 4 tygodniach zrobię tsh i zobaczę, jeżeli spadnie poniżej 2,5 to będę do niej dzwonić. Bo może w listopadzie będą wtedy starania i na mikołajki prezent ⏸️..

Ja powiedziałam swojej endo że chce się z mężem starać to powiedziała że przez 2 tygodnie mam brać eutyrox 25 a potem przejść na 50 i tak do teraz biorę [emoji6] a jak się uda to od pozytywnego testu mam brać na zmianę 50 i 75 (jeden dzień tak drugi tak) [emoji4]
Przepisała mi endo euthyrox 25.. Myślę, że po 4 tygodniach zrobię tsh i zobaczę, jeżeli spadnie poniżej 2,5 to będę do niej dzwonić. Bo może w listopadzie będą wtedy starania i na mikołajki prezent [emoji3498]..

Hehe, skoro to Was pierwszy cykl, to po co od razu szaleństwa paskowo-temperaturowe :p ? Ja nie mierzę temperatury (kiedyś to robiłam i niepotrzebnie się nakręcałam), testy owu robiłam w 2019 r. (zaszłam 3 razy). Najpewniejsza była dla mnie chęć na seks (zawsze tak mam w dni płodne) :) . Cieszcie się sobą :) . Jeśli mogę zapytać... Dlaczego badałaś progesteron i byłaś na clo, skoro się wcześniej nie staraliście? Wiem, jakim uczuciem jest to oczekiwanie 😂😂😂 kiedy masz planowaną miesiączkę i jakiej długości cykle?
W 2019 roku w styczniu miałam dość bolesne owulacje i w końcu po moich marudzeniach Narzeczony zabrał mnie do lekarza, który na wejściu powiedział mi, że mam PCOS bez żadnych badań bez niczego ,po czym zrobiła mi USG i mi mówi, że to są pęcherzyki, torbiele, ale tego nie trzeba leczyć, przyjdzie Pani do mnie jak będzie Pani planować ciążę. Więc rok żyłam w podświadomości, że mam PCOS, chociaż objawów zero, no może oprócz trądziku i w końcu w maju poszłam do mojego ginekologa z tamtym USG i mi się wypytał o cykle itp i powiedział, że wszystko jest ok, na USG nic nie ma niepokojącego, a tam przed owulacją po prostu zwykłe pęcherzyki, które ma każda kobieta. Poinformowałam, że od styczna 2021 planujemy starać się o dziecko, więc na wszelki wypadek chciał posprawdzać czy mam tą owulacje. Raz była na poziomie 10, później 0, ale no stwierdził, że zdrowa kobieta nie zawsze ma owulacje, ale też jest ok. Przepisał mi clo, bo chciał stwierdzić czy to polepszy te moje owulacje :D ale 31.10 ze wzglęgu na COVID bierzemy ślub, więc nasze starania zostaną przyspieszone. Obecnie mam miesiączkę, zaczęła się 18.10, przewidywana owulacja właśnie na 31.10. A cykle bez CLO miałam 32-33, a z Clo 29-30.
Czyli u Ciebie starania szybko dochodziły do oczekiwanego skutku? ;D Zaaazdroszczę :)

Ja powiedziałam swojej endo że chce się z mężem starać to powiedziała że przez 2 tygodnie mam brać eutyrox 25 a potem przejść na 50 i tak do teraz biorę [emoji6] a jak się uda to od pozytywnego testu mam brać na zmianę 50 i 75 (jeden dzień tak drugi tak) [emoji4]
Moja mi na razie zaleciła 25 przez 6 tygodni i zobaczyć jak organizm reaguje.. Dodatkowo kazała mi sprawdzić przeciwciała i zrobić usg tarczycy.. Gdyby nie starania to zostawiła by moje TSH w spokoju bo nie było jeszcze takie złe

Ja dziewczynki już po dniach płodnych :) . Nie wiem, czy owulacja była, bo nie monitoruję u ginekologa, testów owu nie robiłam, temperatury nie mierzyłam, jedyne co sprawdzałam to szyjka i śluz. Być może jakaś maleńka istotka właśnie powstaje we mnie, jeśli tak, to niech jej tam będzie dobrze. Jeśli nie, to mam zamiar szaleć w następnym cyklu :D . Jak u Was?
Trzymam kciuki za Ciebie :) oby się udało :)

reklama
Do góry