Wpisałam cie do tabelki.. Trzymam kciukiWitam, to będzie mój pierwszy miesiąc starań, zobaczymy co się uda, będę testować 18.11
reklama
jjm86
Fanka BB :)
Ale dlaczego? Masz złe wyniki? Myślałam, że tylko/aż czekamy na wyniki dotyczące torbieli...Dziewczyny odbyłam właśnie teleporade u endo, i niestety ale za 6 tygodni mogę dopiero się starać.. Także w listopadzie nie ujze ⏸kresek.,
TSH mam 3,8, także za duże na staraniaAle dlaczego? Masz złe wyniki? Myślałam, że tylko/aż czekamy na wyniki dotyczące torbieli...
A czy warto zwracać uwagę na temperaturę czy raczej paski owulacyjne wystarczą? Przez 5 miesięcy miałam badanie progesteronu i 1 razy była ok, chociaż była w okolicy 10, później kolejna na poziomie 0, a przez 2 miesiące ginekolog dla sprawdzenia tej owulacji kazał mi brać clostilbegyt i była w okolicy 20, ostatni cykl był bez clo i wynik był też koło 20. Chociaż do tej pory nie zamierzaliśmy się starać. To będzie nasz pierwszy cykl. Nie mogę się doczekać, zaopatrzyłam się już w paski, testy no i zastanawiam się nad termometrem, ale chyba nie będę przesadzać zbytnio ;DKwestia nastawienia do tego i chęci. Po kilku miesiącach to już rutyna. Jak można wkładać termometr to i palec (mówiąc brutalnie). Trzeba tylko dbać o higienę .
jjm86
Nie znam się na sprawach tarczycowych, ale to nie jest tak, że można zajść w ciążę, ale jest to utrudnione i ciężko utrzymać ciążę przy wysokim tsh (dlatego trzeba zbijać?)? Jak to jest..?TSH mam 3,8, także za duże na starania
jjm86
Dlaczego było coś nie tak z owulacją? W sensie czułaś, że coś się dzieje inaczej? Poza tym główka do góry ! Jak by się to nie ułożyło, będziesz mieć swojego malucha, albo nawet dwójeczkę jeśli będzie to in vitro. Mimi, zobaczysz, że wszystko się ułoży. Jaki czas się Kochana leczysz, teraz ginekolog postanowił podjąć takie działania? Kiedy wypada Ci miesiączka?Jestem załamana... Chcę mi się wyć...
Mam zrobić drożność jak dostanę @ a na pewno dostanę bo coś nie tak z owulacją było.
Jajowody drożne ->3 m-ce podwójnej stymulacji, później in vitro
Jajowody niedrożne -> in vitro
jjm86
Hehe, skoro to Was pierwszy cykl, to po co od razu szaleństwa paskowo-temperaturowe ? Ja nie mierzę temperatury (kiedyś to robiłam i niepotrzebnie się nakręcałam), testy owu robiłam w 2019 r. (zaszłam 3 razy). Najpewniejsza była dla mnie chęć na seks (zawsze tak mam w dni płodne) . Cieszcie się sobą . Jeśli mogę zapytać... Dlaczego badałaś progesteron i byłaś na clo, skoro się wcześniej nie staraliście? Wiem, jakim uczuciem jest to oczekiwanie kiedy masz planowaną miesiączkę i jakiej długości cykle?A czy warto zwracać uwagę na temperaturę czy raczej paski owulacyjne wystarczą? Przez 5 miesięcy miałam badanie progesteronu i 1 razy była ok, chociaż była w okolicy 10, później kolejna na poziomie 0, a przez 2 miesiące ginekolog dla sprawdzenia tej owulacji kazał mi brać clostilbegyt i była w okolicy 20, ostatni cykl był bez clo i wynik był też koło 20. Chociaż do tej pory nie zamierzaliśmy się starać. To będzie nasz pierwszy cykl. Nie mogę się doczekać, zaopatrzyłam się już w paski, testy no i zastanawiam się nad termometrem, ale chyba nie będę przesadzać zbytnio ;D
reklama
jjm86
Ja dziewczynki już po dniach płodnych . Nie wiem, czy owulacja była, bo nie monitoruję u ginekologa, testów owu nie robiłam, temperatury nie mierzyłam, jedyne co sprawdzałam to szyjka i śluz. Być może jakaś maleńka istotka właśnie powstaje we mnie, jeśli tak, to niech jej tam będzie dobrze. Jeśli nie, to mam zamiar szaleć w następnym cyklu . Jak u Was?
Podziel się: