reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

Góralka, mnie również lekarz nie wypisał skierowania na cukier, dziś idę na wizytę, może tym razem wypisze.
ostatnie wyniki (24.07): erytrocyty 3,65, hemoglob. 11,9, hematokryt 33,4 MCHC 35,6
Wprawdzie wszystko spadło dość znacznie, ale jeszcze w normie :)

reklama
Ja niestety opstanie badanie morfologiczne mialam w czerwcu i nastepne w przyszlym tygodniu ale jakos sie jeszce trzymalam boje sie ze teraz padne jak zobacze wyniki 8) wczoraj sie naczytalam o lekach ktore przyjmuje jak wplywaja na dziecko i okazalo sie ze nie powinno sie ich przyjmowac codziennie a ja je juz biore od trzech tygodni tzry raazy dziennie az mi wszytko opadlo lacznie z biustem ale fakt macica dalej sie nie obnizyla a ja rezim lozkowy dawno opuscilam...lacznie z tym ze wczoraj malowalismy domek na dzialce...:)
musimy byc sile dziewczyny dla naszych dzieciaczkow -PRAWDA???

ja mialam badania w zeszkym tyg hct 36.6 (nor.od 37) hgb11.9(nor.od 12) wbc 10.3(nor.do 10) no i bakterie w moczu dosc liczne :-[
glukoza nadczo 103 po obciazeniu 50g 141
mam nadzieje ze jakos bardzo norm nie przeskoczylam jutro bede u gina wiec sie okaze

lucyann wszystko bedzie dobrze jeszcze tylko niecale trzy miesiace i bedziemy tulic nasze urwisy w rekach ;)

Wiecie ze zaczynam sie bac jak pomysle jeszce tylko trzy miesiace i koniec z lenistwem i zachciankami i co ja biedna kobieta wtedy zrobie przez tyle miesiecy sie rozpiescilam a potem bum do pracy nie pospie nie dojem ;) ojojoj bedzie sie wtedy dzialo w domku az uszka pekna
Goralka dziekuje za fluidy sa bardzo pomocne dzis lece z kolezankami na poloty i chichranie ;D ;D ;D :D :laugh: ;)

no i po wizycie dostalam recepte na zelazo i urosept na bakterie w moczu
nastepne usg mam miec po 30 tyg wiec we wrzesniu moze wtedy bede wiedziec kto sie kryje w moim brzuchu :)

no i po wizycie. Mały znowu się nie ujawnił z płcią, chyba chce nam zrobić niespodziankę. Zdziwiło mnie, że znowu dostałam skierowanie na morfologię (już 4 raz od początku ciąży) chociaż wyniki mam zawsze w normie, za to tego specjalnego badania na glukozę nie dostałam. Moja gin mówi, że zwykłe sprawdzanie glukozy nadczo wystarcza (zawsze dostaję to badanie z morfologią).

Lucyann, ja to się nie mogę już doczekać końca ciąży i kiedy wreszcie zobaczę maleństwo. Poza tym mam już dość tego wymuszonego lenistwa :)

ja robiłam badania w zeszłym tygodniu, a to wyniki, tylko mam w różnych jednostkacha na tym za bardzo się nie znam, ale podaję jak pisze: hemoglobina 7,4 erytrocyty 3950 000, leukocyty 5900, hematokryt 35, a glukoza przed 4,2 i po obciążeniu 50g 6,4 (czyli przed 75 a po 115)

reklama
LAski zdrowe jak rydz jestescie i tak trzymac
Sallomea ale do dobego czlowiek zawsze szybko sie przyzwyczaja to ze moge sie krzywic na jedzonko i takie tam i mowic ze dzis kotek obiad robisz Ty bo ja nie moge stac nad garami pozatym przestalo mi sie tak spiszyc kiedys sie smialam i pisalamn ze ciaza powinna trwac pol roku i tak to wystarczajacy czas zeby sie stesknic za dzieckiem a teraz wiem ze te kopniaki przez caly dzien nic dobrego nie wroza w przyszlosci... ;D

Do góry