reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

Cynamonka ty chyba zartujesz?! z takim tekstem odeslal Cie lekarzi rob co chcesz? Ja pewnie bym buzie wydarla tak ze by sie odechcialo
ale zadzwonilam do siostry wszytkie apteki z tzw. importem docelowym Wam to sprowadza cena rozna nie wiadomo co przepisala?!!zamordowac
Megusek u mnie w rodzinie nikt nie mial cukrzycy moja siostra urodzila swoich synow 4200 i 4500 a cukier byl ok a moja lekarka robila mi to badanie miesiac temu wiec co lekarz to jak widac nowe leczenie morfologie i kolejne usg mamy pod koniec sierpnia zobaczymy co z zelazem ale my patrzec nie mozemy na miecho ale na ciasteczka czemu nie....hihihihi ;D

reklama
my idziemy jutro na badania- 28 tydz(morfologia, mocz, glukoza po 50)
u nas taka sytuacja zaisniała ze 3 tyg temu przeprowadzilismy sie z mezusiem na drugi koniec polski tzn z poznania gdzie konczyłam studia w tym roku az do lublina (rodzinne tereny mojego meza)
w zwiazku z tym zmuszona byłam zmienic gina (a był boski!!) i wczoraj pierwszy raz bylismy tu w lublinie u gina.....takie sobie wrazenie wywarł- nie zrobił usg :( a tak chciałam wiedziec ile ma niunia wazy i jak lezy...zmierzył tylko cisnienie, nawet nie zwazył :( serduszko jakas trombka słuchał......wiec ja przez to wielce nie pocieszona byłam- a była to prywatna wizyta w prywatnym centrum- na moje pytanie dlaczego bez usg- powiedziła ze robi sie 3-4 razy na ciąze tylko- i mi teraz wypada na 32 tydz.....a w poznaniu miałam robione za kazdym razem..wiec taki niesmak troche...jutro ide na badania....
apropo immunoglobuliny to u nas tez taka sytuacja ze ja mam ARh- a mąz BRh+, mimo ze tez przeciwciał w 16 tyg nie wykształaciłam i to moja 1 ciąza to tez gino cos bruknął o podaniu immunoglobuliny(choc wg mnie własnie teraz powinnam zbadac p. ciała ale nie zapisał)...to tyle ale sie rozpisałam...postaram sie zagladac regularnie
cynamonka a ty badałas teraz p.ciała anty RhD??

Tak Meggi, robilam teraz poraz trzeci już w tej ciaży i przeciwciał nie stwierdzono. Podobno z reguły w pierwszej ciąży taki problem nie powstaje.

Lucyann dziękuję za informację. Popytam w aptekach w Szczecinie. Nie mam nerwa, bo nic się nie dzieje to spokojnie sobie nawet na to poczekam.

Badanie na glukoze jakos przeżyłam. Wcale nie jest to taki koszmar. Wypilam jednym łykiem prawie całą szklanę i już. Ja w ogóle nie słodze napojów, więc myslałam że bedzie gorzej. Czego się nie robi dla kruszynki. Dla mnie gorsze jest pobieranie krwi. Nienawidzę tego.

Cynamonka a mdlejesz bo ja potrafie fiknac ,,,,,pare razy zrobialm niespodzinke w labolatorium...a z tym cukrem to polecialam nadczczo i bylam tak glodna ze rece mi telepaly i lyklam z zachwytem to mdle paskudztwo...pochwal sie wynikami
Meggi usg nie powinno sie faktycznie czesciej robic to niestey nie zabardzo dla dzidzi Goralka ostatnio o tym piasala odpowiednimi chwytami ginekologicznym mozna ustalic jak dzidzia jest polozona... trzeba bylo sie spytac... ;) :)

dziś zaczęliśmy 29 tc do kolejnej wizyty u gina jeszcze pół miesiąca, więc jeśli wogóle zleci mi to badanie to zrobię je nie wcześniej jak w 31 tc, nie wiem jak mi się uda dojechać na czczo do zakopanego, potem przejść całą tą procedurę, a może nie wykonują rutynowo tego badania? cukier w moczu to miałam raz sprawdzany od początku ciązy

Lucyann nie mdleje, ale moja wyobraznia zadaje mi tortury. Jak pielegniarka wbija mi igle w zyle to mam wrazenie, ze robi mi dziure na wylot i o srednicy conajmniej 3cm, hi hi

Cynamonka wyobraznia taka napewno Wam pomoze w wymyslaniu bajek na dobranoc....
Goralka to kicha a moze dziewczyny powiecie jakie macie wyniki cukru i hemoglobiny? ;D ;D ;D

ja wyniki odbiore przed wizyta w sobote, bo i na co mi wczesniej jak lekarzem nie jestem i sama nie bede sie leczyc ;-) Mam nadzieje ze hemoglobina mi nie poleci bo jak narazie mialam wyniki poprostu swietne....ale to juz 7 miesiac!

moje wyniki nie są za dobre ale jeszcze nie tragiczne :laugh: 22 lipca wygladały następująco : erytrocyty 3,51, hemoglobina 10,2, hematokryt 32,1 i MCHC też poniżej normy czli 31,8.
Glukoza przed obiążeniem 89 po godzinie i obciązeniu 50g 115.

reklama
u mnie HGB 6,5 RBC 3,6 HCT 31,1, magnez po 3 miesiącach przyjmowania preparatów ledwo doczołgał się do dolnej granicy, a tak na marginesie jem go samowolnie, bo gin po jednej recepcie w maju już mi więcej nie przepisał mimo ewidentnych objawów. niestety ciśnienie nadal utrzymuje sie na znacznie podwyższonym poziomie tj 115/70, ale już nie wzrasta :)

Do góry