reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

My w domu. Sterta prania i bałagan :p
Zdjęcie z misiem Malutka ma, a raczej rodzinnie :p
Chciałam skoczyć na bunnge, ale mi nie pozwolili 8mies po cc dla nich za wcześnie. Dzwoniłam do gina powiedział ze ok. A oni chcieli na piśmie :p.
Ja jeszcze kolejnego dzieciatka nie chce. Tak jak pisałam, chce się trochę poświęcić mojemu małemu Kruszkowi. Chce się skupić na niej.
Po drugie w ciazy mogłabym nie mieć siły, teraz laryngolog, opieka neurologa, jeszcze badania eh. Nie móc jej ponosić? Nie rozumie, żeby nie kopać w brzuch, lubi po nas skakać, wspinać się, nie chce jej tego zabierać jeszcze :p. Po drugie psychicznie nie jestem na to gotowa.
Chciałabym dwójkę, ale nie czuje tego teraz :p ciężko to opisać jak to widzę, oj ciężko.
Wiadomo dobrze by było, mieć drugie zanim wyjdę z wprawy :p

reklama
Ja już dwójkę dzieci mam...trzecie może za rok albo dwa...

Moja córcia urządza sobie spacer z krzesłem po mieszkaniu. Pcha krzesełko i wędruje za nim :) Takiego ma "pchacza" i potrafi tak całe mieszkanie obejść

Malaja super, a u nas znów coś. Na pupie wygląda jak uczulenie na pampersy albo chusteczki. A na całym ciałku trochę potowek, a trochę nie wiem co takie różowe jak wysypka albo coś ala różyczka. Boże mam dość!

NaNa8 Może jakaś reakcja na coś czego nie macie w domu, a był kontakt na wyjeździe- pościel, proszek, może jakieś jedzenie? Albo woda..Nie martw się, pewnie samo przejdzie...
Tak to już jest z dziećmi, że wiecznie coś się przyplątuje.

Malaja pomysłowa ta Twoja córcia
ale ja się cieszę, ze mój jeszcze na to nie wpadł :)

NaNa mam nadzieję, że szybko małej przejdzie

Jakiś pecherzyk na stopie. Żeby nie jakaś Bostonka.
Malaja no miała kontakt z pościelą, ale gołym tyleczkiem nie siadala, a pod pampersem cala dupka jakby w gigantycznych potowkach, albo właśnie z Bostonki

A może jadła coś nowego i zamiast na całym ciele wyskoczyly na dupeczce ja tak miałam a raczej moja córa fakt tez ze nie zauważyłam od razu i zmieniłam pieluche jakiś czas po fakcie ale to na pewno nie były oparzenia... w sumie nigdy ich nie miała... same znikły po dwóch dniach....

Po kąpieli, cała dupa w Sudocremie. Bo to coś strasznego. Pewnie ją to swędzi albo szczypie.
Zobaczymy co jutro powiedzą.
Mam nadzieje ze zejdzie.
Pampersy zmieniam regularnie, staram się nie przegrzewac, kąpiel codziennie, pupa zawsze wycierana. Obłęd jakiś.
Na wakacjach, mylam ją w misce plastikowej na siedzaco, umyłam ją wcześniej ale kto wie.

Dzis wracajac rehabilitacji musialam 2x sie zatrzymac bo maly tak mocna plakal...szkoda mi go strasznie, ze mie nie widzi a ja caly czas go jakos zagaduje albo smyram jak stoje na swiatlach. Jeszcz 6 dni, jakos to zniesiemy. Ale Mlody chcial do domu, chcialam isc na spacer z nim od razu po a ten marudzil a w domu podloga, zabawki i smiechu co nie miara :)
Nie raz mysle, jak ja bym sie ogarnela z 2ką malych dzieci ale bardziej pod katem analizy logistcznej. Wydaje mi sie, ze latwo nie bedzie ale pewnie kwestia przyzwyczajenia.
Jak mlody sie urodzil to wydawalo mi sie wszystko takie trudne i nie do ogarniecia a teraz jest zupelnie inaczej. Ale musze bardziej sie ogarnac z pakowaniem torby mlodego, zawsze wypchana...

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was ma 3 tak jak ja? Nie jest lekko zwłaszcza że mąż za granicą ale rodzeństwo to super sprawa widzę jak mała się cieszy jaj braci widzi oni też są za nią przypilnuà zabawia. Także nie zastanawiacie się.

Do góry