reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

w Norwegii nie wypłacają becikowego tylko rodzinne i tak będę tam załatwiać. ale to też droga przez mękę bo za Jasia jeszcze korony nie dostałam bo oni mają tam 2 lata na wypłatę od złożenia kompletu dokumentów. ale co ma wisieć nie utonie :-)

monqq super że siostra jest w ciąży :-)

ja właśnie złożyłam zamówienie na bawełniane nici do maszyny :-) jedną z pierwszych rzeczy jakie zamierzam uszyć to kołderka do kołyski dla synka :-) a później będę szyć z filcu zabawki :-) mam tyle pomysłów że nie mam ich już gdzie mieścić bo półek brak

reklama
Hej kochane :) wczoraj byłam na elastografii szyjki macicy - miękka i skrócona, rozwarcie na pół paluszka więc może coś nam pójdzie wcześniej. No i zrobione zostało mi usg, z którego wynikło, że Wojtuś ma poszerzone układy kielichowo miedniczkowe w nerkach. Podobno przypadłość częsta wśród niemowląt, jednak pod kontrolą nefrologa po porodzie mały będzie musiał być. Zmartwiło mnie to ogromnie, ale pan doktor mnie uspokoił, że być może po pierwszym siusiu poza moim łonem to przejdzie i tak się często dzieje. Poza tym waży 2900g +/- 420, więc będzie prawie 4 kg zapewne ważył przy porodzie (zależy też kiedy zechce wydostać się na świat). No i reszta narządów w jak najlepszym porządku ;)

Też mam zamiar SN rodzic na chwile obecną :-) Takze nie wszystkie mają cc ;-)
Dddmala nie martw sie z tymi lekarzami to mozna pier...ca dostac czasem. Jak cos to idz prywatnie albo z tego PZU.
Ja o dziwo mialam USG teraz razem z ktg ale tez mi lekarz tylko spojrzal pod kątem tej cukrzycy czy nie ma uchybień, dokladnie juz wszystkiego nie sprawdzal, tez był specyficznym czlowiekiem czasem mam wrazenie ze albo to ja jestem dziwna albo ci wszyscy lekarze mają cos pod czapą - może za duzo nauki na studiach??? :-)
W kazdym razie rzadko kiedy czuje się u lekarza normalnie raczej jaki intruz nadużywający ich cennego czasu .... a weź zadaj pytanie ...to zaraz jescze musisz przepraszac ze pytasz wogole. Do gabinetu najczesciej wchodze i już mam wrazenie ze powinnam przeprosic za to ze żyje....grrr

Pójdę pójdę dla świętego spokoju chyba że do tego czasu urodze hehehe
Ale narazie się nic nie zapowiada,jak się bałam że mąż jedzie w tym tyg i będę sama tak teraz sie śmieje że pewnie po terminie urodze :-)

Współczuję z tymi nerkami zaś stres na koniec ciąży ale będzie na pewno wszystko dobrze :-)

Kasieczna, moja starsza corka miala podejrzenie tego samego schorzenia ale moja gin zauwazyla je wczesniej i na kazdym kolejnym usg monitotowala. Na kolejnych usg nic juz niepokojacego nie bylo widac. Podobno czesto jest podejrzenie bo maluszek akurat w czadie usg ma siku w pecherzu a po wysikaniu juz wszystko jest ok.
Tez mialam wpisane to do karty ciazy i corka byla dodatkowo badana. Niby nie bylo juz potrzeby ale bardzo mi na tym zalezalo bo ja jako dziecko mialam klopoty z nerkami i balam sie ze moze cos miec po mnie.

ewel, na wcześniejszych usg nerki były zawsze w porządku....
angoba, to samo mi lekarz powiedział, że to powszechne. A też się wystraszyłam bo i ja mialam problemy z układem moczowym, a tata mojego narzeczonego miał niewydolność nerek i jest po przeszczepie więc martwi mnie to podwójnie. Niemniej staram się nie zadręczać tym i być dobrej myśli.

hej
Zjadłam śniadanie i kończę właśnie jeść 4 kawałek ciasta ..... Dziś Michałka pasowanie :-) Wczoraj u chrześnicy ledwo wysiedziałam, mała jest mega aktywna od 16-20 szaleje, skakała po pęcherzu, kopała w żebra, masakra. Nie wiedziałam jak usiąść. Mąż mnie wkurzył, bo niedawno robiliśmy remont, wczoraj wracam z urodzin a ten jełop kontakty obniżył ..... Pod moją nieobecność, bo oczywiście się nie zgadzałam. I zaś sajgon w chacie .....

reklama
My dopiero wsrajemy maly byl bardzo aktywny w nocy a teraz chyba spi bo cisza ... w nocy lapaly mnie tak jak by skorcze brzucha zeladka wy tez tak macie? I oczywiscie pachwiny cholernie mnie bola szczegolnie jak musze wstac

Do góry