ale Wam fajnie dziewczyny, że większość z Was wie czy będzie miała syna czy córeczkę ja mam termin na 17 listopada dziś byłam na wizycie i jeszcze niestety nie wiem, był kiedyś temat o głaskaniu brzucha - faktycznie nie powinno się tego robić dziś przy okazji na wizycie wyszło
reklama
Zusia no za chwile się okaże, że nic nie wolno. Nie powinno się jeżeli są skurcze skracające szyjkę i zagrożenie przedwczesnym porodem. Głaskanie potęguje skurcze/. Ale w zdrowej ciąży można głaskać.
Moja tydzień temu miała prawie 200, ale ja mam troszkę młodszą ciąże
Moja tydzień temu miała prawie 200, ale ja mam troszkę młodszą ciąże
finkemma
Fanka BB :)
My glaszczemy z mezem mam nadzieje ze nie zaszkodzimy.
M
mama290
Gość
Mamba gratuluje dobrych wieści rzeczywiście dzieciątko duże ciekawe ile moje juz ma bo po moim przyroście wagi zastraszajacym ja na całe szczęście na glukozę nie idę
nie wiem czy znacie ten blog, a dla mnie to źródło cennej wiedzy - polecam, można uniknąć omamienia reklamami
Sroka o....: Kosmetyczna wyprawka przyszłej mamy
Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy
Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy
Sylka87
Fanka BB :)
Ewel super daj znac. Katarzyna koniec smutków pamietaj ze czuwa nad wami aniołek ktory pilnuje zeby wszystko bylo idealnie i tak będzie! Zazdroszcze tym co polowkowe juz maja za soba i ciesze sie ogromnie ze tak u nas pozytywnie mną dzis targaja wymioty znow... chyba Ci minia pozazdroscilam. Bleh mam dosc!
kasz
Listopadowa mama :)
Dziewczyny o co chodzi z tym glaskaniem? Nie w temacie jestem... Ja caly czas praktycznie po brzuszku sie smyram.. Nie powinnam?
Moja dwójka smyków była wygłaskana jeszcze przed narodzinami bo moja siostra położna zawsze mówiła, że warto nawiązywać kontakt z dzieckiem przed narodzinami.Głaskałam, gadałam, śpiewałam,czytałam bajki. W tej ciąży ten sam proces.
Mój szkrab już się rusza ale płci nie znam i mi na tym nie zależy. Może zrobię sobie niespodziankę? ;-)
Mój szkrab już się rusza ale płci nie znam i mi na tym nie zależy. Może zrobię sobie niespodziankę? ;-)
reklama