reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ewel później sprawdzę na laptopie wiadomości, bo możliwe że w tel. mi się PW nie wyświetlają.
Ja również byłam dziś w Lidlu z chęcią zakupu tych staników do karmienia, ale się spóźniłam, bo zostało zaledwie 5 sztuk i dziwne rozmiary miały, mała miska, a szeroki obwód.
Przy okazji odebrałam wyniki testu Pappa i nie wiele z tego rozumiem. Ale w komentarzu mam napisane, że wynik badania prawidłowy. Brak wskazań do diagnostyki inwazyjnej. Obliczone ryzyko jest niskie i znajduje się poniżej granic ryzyka statystycznego.
Ciekawe jak Sylka bawiła się na weselu...

reklama
Moniqq - ja farbowałam wczoraj i też bardziej wietrzyłam. W I trymestrze farbowałam taką bio-farbą, teraz już normalną.
Finkemamma - może spróbuj następnym razem farbą bio / dla ciężarnych?

Byłam dziś na wizycie - w sumie jeśli chodzi o "moje' przepływy niczego nowego się nie dowiedziałam. Że u takich maluszków ciężko jest złapać tą żyłę, że może znaczyć chorobę genetyczną ale w związku z niezłym Pappa raczej nie powinnam się martwić, i ze może oznaczać chorobę serca albo... o niczym złym nie świadczyć. Ponieważ ja mnóstwo o tym myślałam i nie chce stresować ani siebie ani maluszka zrobiłam test Nifty, który mam nadzieję wykluczy nam wady genetyczne a w połowie ciąży będę robić echo serduszka.

Angoba no wlasnie ja tylko rozjasniacz klade a no to farbe jeszcze zeby to nie byl taki surowy rozjasniony blad. Zadna farba bezposrednio na odrost nie da mi jasnych wlosow bo ja z natury prawie czarna.

Angoba a co to jest ten test Nifty??? Mi lekarz proponował dzisiaj też jakieś inne badanie coś o jakiejś punkcji mówił żeby mi zrobili tam gdzie byłam na genetycznym ale stwierdziłam że poczekam na jego wyniki a nie będę już teraz popadać w paranoje jak nawet nie wiem co wyszło z genetycznego

Katarzyna test nifty to badanie krwi, które do 99% określa czy jest jakaś wada genetyczna czy nie, prywatnie kosztuje około 2500zl. Jest on nieinwazyjny. Natomiast amniopunkcja polega na wbiciu igły w brzuch i pobraniu wód plodowych do diagnostyki wad genetycznych. Jest to badanie, które wiąże się z niewielkim ryzykiem poronienia. Tyle wiem z tego co czytałam.

Ostatnia edycja:
Hejka ja tez dzis bylam w lidlu :) zakupy udane najbardziej ciesze sie z stanika :)
Co do imion to mamy wybrane Alicja albo Wojtek :)
Strasznie mnie dzis glowa boli i nie moge sie doczekac do piatku i usg :)

Często test Papa wykazuje wady a amniopunkcja jednak je wyklucza, dużo dziewczyn jest które po Papa stresują się ze coś nie tak a po amniopunkcji jest dobrze....

reklama
Ja nie farbuję włosów, ale kiedyś gdzieś wyczytałam, że w ciąży można ;)
ja też zadowolona z legginsów i topu ciążowego z lidla :D
ja nie znam się na tych innych badaniach, o których piszecie... ale wierzę, że każdemu maleństwu listopadowemu nic nie grozi, żadna wada, żadna choroba!!!! :*

Do góry