Malaja tutaj jak jesteś w ciąży i idziesz na pierwsza wizyte ciazowa to lekarz zadaje pytanie czy chcesz tej ciąży czy nie..a tabletki poronne do 9 tyg leza na polce aptecznej bez recepty....to normalne u nich....i wiele polek ma z tym problem i strasznie się oburzają jak lekarz pyta czy chcesz czy nie dziecko.....
pozatym w naszym przypadku lekarz nie powiedział mi dla jakiej wady jest ryzyko a jedynie ze jest....kluczowe badani będzie w przyszłym tygodniu.... pozatym sama piszesz ze JESZCZE to norma....ale jednak jest to gorna granica...i test duo tez jest na gornej granicy wiec oni informują mnie o moich prawach...i tu nie ma na co się oburzać jeśli samemu nie jest się w takiej sytuacji i nie wie co np. ja mogę czuc teraz..... a jeśli chodzi o amniopunkcje to pewnie wiesz jak bardzo ryzykowne jest to badanie....
Ja się nie oburzam na sam fakt rozważania terminacji czy proponowania jej przez lekarzy bo skoro jest prawo wyboru to trzeba je szanować. Nie ogarniam jedynie terminacji tylko na podstawie USG. Amniopunkcja jest ryzykowna, owszem, ale przynajmniej daje pewność i wtedy człowiek już wie na co się decyduje bez względu jakiego wyboru dokonuje.
To takie moje osobiste zdanie. Może nie powinnam go wypowiadać, ale w końcu po to są chyba takie fora.
Mam nadzieje, że u Ciebie wszystko będzie dobrze. I mam nadzieje, że mimo wszystko jesteś dobrej myśli. A nie masz możliwości zrobić NIFTY albo HARMONY? U nas są bardzo drogie, ale może u was nie?