reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Karciaa ja mam wizyte w srode ide z wynikami badan i po recepete tez na luteine bo sie konczy pytalam mojej doktorki do kiedy to pow ze do konca 12 tygodnia. Czyli do konca 1 trymestru wychodzi ;) a Tobie mowila? Bierzesz 50mg?

reklama
Ewel ja musze zrobić Toksoplazme JgG JgM Rózyczke JgG JgM Hiv Hcv HBs Aj TSH VDRL jeszcze chciał grupę krwi nie wiem po co bo mu pokazałam oryginalny wynik ze szpitala bo robiłam w poprzedniej ciąży to też sobie wymyślił ze mam zrobić... ale nie będę robić jak mu się nie spodoba to każe mu skierowanie wypisać bo ja nie będę dwa razy płacić za coś co się nie zmienia...

Wiesz co ja tez robilam je w poprzedniej ciazy w pazdzierniku i doktorka kazala zrobic te co Ty teraz raz jeszcze ale bez rozyczki bo pow ze to sie nie zmieni juz a gr krwi tez juz nie musialam robic. Drogie sa te badania niestety

Miałam kolkę nerkową w ciąży. Pierwszy atak koło 15 tc. Od razu byłam u lekarza bo nie wiedziałam co się dzieje. Drugi i ostatni w 19 tc. Potem już się nie powtarzało.

Myślę, że jest spore ryzyko, że w tej ciąży się powtórzy.

Ja z badań robiłam tylko morfologię, HBS, HCV, HIV, grupę krwi, TOXO.
Tuz przed wizytą zafundują sobie mocz i będę powtarzać na własną rękę raz, dwa w miesiącu. Wynik moczu jednak dużo mówi, a niewiele kosztuje i pieniędzy i wysiłku.
Tarczycowe zrobię w najbliższym czasie.
Niestety te najdroższe badania trzeba sobie robić samemu bo lekarze nie chcą przepisywać. Nie są obowiązkowe w ciąży.

Nie wiedzialam ze to nie sa obowiazkowe badania ja chodze do enel.medu wiec mi wypisuja i zazwyczaj wszystko mam w pakiecie. Nie wiem czy nie lepiej w ciazy wykupic sobie pakiet wlasnie w jakims centrum medycznym ma sie i lekarza i badania w cenie pakietu.

Karciaa, ja w poprzedniej ciazy bralam luteine dosc dlugo (ok 20 tyg), w tej nie zapowiada sie inaczej w zwiazku z krwiakiem.
U mnie migreny ciag dalszy a zeby tego bylo malo przyplatal mi sie jakis nerwobol w biodrze/posladku (nerw kulszowy chyba?). Juz kiedys tak mialam, przyklejalam plastrr tozgrzewajacy i byla ulga. Ale w ciazy plastrow nie mozna... czekam az otworza mi konsultacje online i cos doradza. Powiem Wam, ze pechowy ten moj I trymestr. Mam nadzieje, ze juz wykorzystalam limit "atrakcji"...

Ja robię skoro już mi zalecił po moich przeżyciach w poprzedniej ciąży tym razem wole zadbać o wszystko... Ja mocz morfologie i glukozę mam za darmo bo na to mi lekarz wypisuje skierowanie i mówił że będzie zlecał co miesiąc. Ja właśnie miałam kolkę nerkową w pierwszej ciąży ale w 31 tygodniu i też się wystraszyłam i poszłam odrazu do szpitala to mnie zostawili na kilka dni i boje się żeby się znowu nie powtórzyło bo już miałam raz teraz taki ból przechodzący z jajników do nerek ale po chwili przeszło...

To jest chore zeby lekarz robil.problem z wypisanem skierowania na badania wiadomo morfologia i mocz to podstawa musza dawac skierowania.
Ja tez robie czasami na wlasna reke cos jak mam byc spokojniejsza jak np progesteron robilam.

reklama
Do góry