reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja wczoraj o mało zawału nie dostałam ściska mnie serce nawet jak dzisiaj o tym myślę... mała wyslizgnela mi się przez bramę niedomknieta za kotem... od wróciłam się na sekundę była przy mojej nodze... od wracam się a jej nie ma... trzyma się bramy od zewnątrz brana zamknięta zamarlam krzyknęłam zaczęłam biec mała myślała ze się bawimy odwróciła się i biegam na ulice... złapałam ja w połowie pasa... na szczęście nie jechał żaden samochód.. mieszkamy na zakręcie jeżdżą tutaj bardzo szybko co roku mamy przy najmniej jednego dzikiego laktatora na podwórku lub w ogrodzeniu. Naprawdę był to ułamek sekundy... nigdy bym sobie nie wybaczyć a dlatego się nie usprawiedliwiam to co się wydarzyło to tylko moja wina... to było najgorsze doświadczenie i najstrasznuejsze chwile w całym moim macierzyństwie zanim złapałam ja i wzięłam na ręce..
Dzięcii są tak nieobliczalne można się po nich wsxystkiego spodziewać i to w ułamek sekundy

reklama
Ja już nie wyrabiam z pracą i domem a jeszcze do tego ciągle boli mnie kręgosłup. Jestem przemeczona a mężowi co weekend się gości zachciewa. Mam już dość. A Antos rośnie i powoli grzecznie mam wrażenie troszkę( tzn już mniej wrzeszczy ale nadal to co nie wolno najbardziej lubi robić). Jeśli chodzi o słownictwo to niezmiennie nie chce mówić mama(tylko od "Wielkiego Dzwona" mu się wyrwie) powtarza jakieś nowe słowa ciągle ale niewyraźnie.Ale ćwiczy. Generalnie u niego wszyscy są tata[emoji4]. Choć umie powiedzieć mama, dziadzia i nawet baba mu się zdarza ale na wszystkich woli mówic tata tylko inaczej akcentuje, taki spryciarz.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatni ledwo oczy otworzy już chce na dwór. Na nocnik chyba trzy razy siku zrobił a aktualnie musimy jechać po nocnik bo chciał na nim stanąć i polamal. Taki to nasz kochany łobuz.

A jeszcze w kwestii jedzenia. Nadal mięso tylko w obiedzie bo żadnej wędliny nie ruszy, parowej też nie. Za to paprykę świeża, rzodkiewke i pomidory muszę przed nim chować, bo jadlby na okrągło(zwłaszcza pomidory). Ostatnio zjadł tyle papryki że aż mu jakaś wysypka wyskoczyla, ale ograniczyłam i zeszlo. Niezmiennie banany grają pierwsze skrzypce i jeden dziennie musi być.Jeszcze jada ser żółty i twaróg, ale set tylko jak są takie kruche jak czasem kupię jakis taki śliski bardziej to wyczuwa i nie chce.

dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie butów, lepiej kupić trzewiki i później sandały? czy zaraz zrobi się gorąco to kupić poltrzewiki i sandały i bez trzewikow się obędzie?

Cześć!

A czym się różnią trzewiki od półtrzewików? Wysokością cholewki? To chyba nie ma znaczenia czy będą trzewiki+sandały czy półtrzewiki+ sandały ale wg mnie dwóch par pełnych butów nie trzeba mieć. Moja ma trzewiki teraz a za jakiś miesiąc kupię sandały.

Ja też czasami czasowo nie wyrabiam. Mam ochotę na jakiś urlop bo już nawet odbieranie dzieci z przedszkola i żłobka mnie denerwuje. Zwłaszcza jak taka brzydka pogoda...
Przydałoby się odpocząć...

Moja mała teraz nie robi jakiś radykalnych postępów ale bardzo ją ostatnio interesują zwierzątka, obrazki w książkach i pokazywanie części ciała.

reklama
U nas są nerwy jak np wychodzimy z placu zabaw . Płacz i tupanie.
Mowi ciocia , mimi na psa , buba, na drugiego psa, zizio na zyzia, znów mówi baba, dziadzia, dzidzia na wszystkie dzieci. Rozpoznaje ludzi na zdjęciach , nie płacze jak się uderzy lekko ino przylatuje żeby pocałować i podmuchac.
Mamy jedna parę butów tylko, muszę pupie jakieś do piasku zwykle bo te to tak już zciorała.
Umie zjeżdżać że zjeżdżalni sama.
Dużo rozumie ,aż w szoku czasem jestem . O coś ją proszę to zrobi, pokażę zakryje itp.
Części ciała pokazuje i u siebie i u innych .
Też lubi zwierzęta , psy i koty najbardziej, kurki i gołębie na wsi gania.
Jak coś chce to pokazuje palcem że ma się przyjść tu * i wtedy pokazuje co chce czy na kolana czy do szafki z ciastkami, czy się pobawić

Do góry