reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
NaNa8 u nas z testu pappa było podwyższone ryzyko ale trisomii 18.
1:300 to ryzyko graniczne i jeżeli usg dobre to naprawdę bardzo mało prawdopodobne by dziecko było chore.
Ja nie robiłam badań inwazyjnych bo wynik nic by nie zmienił a bałam się powikłań. Jak chce się mieć pewność to warto rozważyć testy nieinwazyjne typu NIFTY lub HARMONY- dają 99% pewności, a koszt koło 2500. Pewnie Twoja koleżanka już to wszystko wie ale jak nie to może jej podpowiedz...

Mojaj małej chyba idą dwójki. Masakra. W ciągu kilku dni wyszły jej cztery zęby, a teraz idą kolejne...
Biedna...
Ma ogromny katar i skoki gorączki.

Chyba taka pogoda, kolezanki dziecko też tak spało. My dziś podróż 4h, meczarnia.
Malaja one ciągle podobnie bo u nas tez dwójki :)
A jak to robicie ze zmianą czasu???? Bo przypominam że dziś! spimy godzinę dłużej :)
Zawsze kąpie małą ok 21 to teraz jak mam to robić? Jak będę kąpać o 21 to jak znów wrócimy do czasu letniego to będzie szla spać po 22?

Hej! Moja chodzi spać ok 20 i wstaje przed 7 więc teraz będzie wstawać przed 6 :)) Ale na szczęście to mąż wstaje z nią rano więc dla mnie nie ma różnicy :)

Kupiłam małej buty. Coś ostatnio nie bardzo chciała chodzić i sprawdzam dziś i jej pierwsze buciki zrobiły się za małe...Nie wiem kiedy???
Kupiłam więc już zimowe - elefanteny- jedyny producent który ma zimowe 18.
Ale jestem zadowolona Elefanten ma chyba najlepsze buty dla dzieci uczących się chodzić- miękkie, lekkie, dobrze dopasowujące się do stopy, z elastyczną podeszwą.
Może niezbyt piękne, ale i tak nie miałabym wyboru bo wszystkie inne od rozmiaru 20 się zaczynają...

Dziewczyny wielkie dzięki za wszystkie życzenia urodzinowe.
Ten początek listopada jakiś obchody był moja Nadia też się urodziła trochę wcześniej termin miałam z OM na 3-4 listopad a urodziłam 26 październik...
Wózek zamawiałem na allegro..
Wpisz wózek dla lalek smoby... wyskoczy różne spacerówki i głębokie... my mamy głęboki z motywem masza i niedźwiedź z takiej bajki... od 18 miesięcy ale Są najmniejsze jakie znalazłam koło 60cm wysokości koszt koło 150 zł bardzo stabilny ciężko go przewrócić ... Nadia już wozi i buja lalki i śpiewa aaa... wygląda to komiczne..

Potwierdzam, że wózek fajna sprawa. Moja mała jeszcze zanim nauczyła się chodzić spacerowała sobie z wózkiem starszej córki.
Teraz wozi w nim lalki, misie, a ostatnio...piłkę :) Pustego wozić nie chce- musi mieć kogoś do wożenia...

Dzis mlody nabil sobie kolejnego guza. Nad samym okiem i jeszcze na bok upadł, strasznie plakal, ciezko go bylo utulic :( a stal obok mnie, nie zdążyłam go złapac :/
Dziewczyny, a dajecie inne jedzonka niż zupy? Pulpety, mięsa w kawałkach? Ja do lapki daje tylko owoce, warzywa i makaron a tak to zupy, czyba czas to zmienic

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja nie wiem co swojemu na roczek kupić :( Gubię się w gąszczu zabawek :( Milelismy kupic stoliczek a dostal teraz po kuzynce i pchaczo/stolik dostanie od szwagierki, od moich rodzicow taka kostkę duża ze smyka. Moze jakis jezdzik? Pomóżcie :)

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry