reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Dwa razy jest mleko, ale w jadłospisie jest już uwzględnione z czymś... Np płatki pszenne na mm z jabłkiem, albo płatki owsiane na mm z jabłkiem, lub kaszka na mm z rodzynkami, mleko 3,2 tez jest np do kawy zbożowe :/

reklama
IMG_20160808_162058.JPG

Załączniki

• IMG_20160808_162058.JPG
    IMG_20160808_162058.JPG
    721 KB · Wyświetleń: 48
Kiedyś zrobiłam parówki z samego mięsa pierwszy i ostatni raz były tak twarde mini se bardzo drobno zmielone ze ja nie mogłam pogryźć a co małe dziecko...

A co sądzicie o tych z tej chrzanowskiej manufaktury? Mała nie chce ostatnio mleka, kaszek nie lubi. To co mam jej dawać jako posiłek? Jajka codziennie nie można? To co dać na te kolejne trzy h???

Mleko po 150, cały słoiczek obiadku 190, mus owocowy 90-120, normalne owoce plus to co w międzyczasie zje, chrupek, Chlebek, trochę ryżu Odemnie. Tylko nie wiem czy nie chce mleka czy nie ma apetytu od zębów czy Bostonki. Bo nawet na kolacje zjadła po 100

No ogólnie żeby np dać na drugie śniadanie? Dziś zamiast mleka zjadła 3/4 jajka i trochę bułki. Ale jajka nie można codziennie, wiec co jeśli kaszek nie lubi???

reklama
Ja podaje takie dodatkowe posiłki: chlebek z masłem, jajecznicę, jogurt z owocami (najczęściej dodaje mus ze słoiczka, albo banana albo jak mam to maliny, jabłko i czasami domiksuje herbatniki do tego),
Kupiłam w sklepie eko parówki z indyka- w składzie tylko mięso i przyprawy. Zjadła pół, chyba smakowało :)

Moja też nie lubi za bardzo kaszek, ale zjada jak dodam sporo owoców. I ostatnio kupiłam kaszkę mleczno- zbożową i nawet je chętnie.

Do góry