reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

No wlasnie ja szukam takiego co moglby jeszcze przez jakis czas jezdzic tylem ale w rozsadnej cenie :-) dzis musze sie wziac za przegladanie bo we wrzesniu moze pojedziemy nad morze a nasz juz wyrosl z tego.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja będzie w nosidełku pewnie do osiemnastki jeździć biorąc pod uwagę jej rozmiary :) A tak poważnie to nosidelko pod wieloma względami jest zdrowsze i lepsze dla dziecka więc nie śpieszy mi się. Mała jest mała więc do roku jeszcze spokojnie pojeździ.

Niby tyłem do jazdy są bezpieczniejsze. Ale ja często jeżdżę z nią samą i musze wozić z przodu wiec wolałabym taki przodem do jazdy, ale zobaczymy co i jak.
W foteliku o tyle lepiej nam ze często śpi podczas jazdy i wtedy jest jej wygodniej u chyba tez bezpieczniej bo głowa nie wisi.

Moja mała ostatnio mało przybrała.
Chyba musiałabym zmienić coś w jej jadłospisie. Czy u Was się coś zmieniło!? Jak teraz karmicie maluszki?

Myślałam żeby dawać
7 mm (było 150 spróbuję dać po 180)
10 owo
11 mm(-"-)
14 obi.
16 mm(-"-)
19 jogurt? Kanapka?
21 mm na dobranoc (było 180, zostawić 180)
W między czasie chrupki, piętka chleba, woda, jabłuszko w kawałku) było jedno mleko więcej w poprzednim menu
Musze wrocic do podawania po troszku jogurtu naturalnego, żeby zagościł juz w menu)

Ja daję jogurt naturalny z owocami. Kupiłam też to jaggolino czy jakoś tak, ale jak dla mnie to skład to ma podejrzany. Chyba lepszy zwykły jogurt.

U nas jest tak:

8- mleko
10. 30- kaszka z owocami, albo twarożek z owocami, albo jogurt z owocami.
13. 30 - obiadek 170- 190 ml
16- 17- mleko
w między czasie deserek, owoce, jogurcik i inne takie

19. 30- mleko

Moja w nocy je o północy i koło 3- 4 rano. Jak czasami daje mm to wypija mleka z kleikiem od 150- 180 ml.

Dziecko na tym etapie co nasze może przybierać nawet min 200 gram miesięcznie, a 300- 350 jest dobrą normą.

NaNa to ciężko ocenić bo ona jest na piersi i czasami zje troszkę i za pól godziny znów doje a czasami je długo i wtedy domyślam się, że zjadła porządnie.
Jak któreś z karmień zastępuje mm to wypija właśnie od 150- 180, w dzień raczej mniej, ale na noc potrafi to 180 zjeść.

Tyle, że ona sporo dojada w nocy bo w dzień ma niby 5- 6 posiłków, ale w nocy 2 a czasami possie sobie jeszcze dodatkowo jak najdzie ją ochota.

reklama
Ja też się zastanawiam nad kolejnym stałym posiłkiem- najlepiej tym koło 19 godziny ale nie wiem co by to miał być. Kaszek moje dziecko nie lubi. Ponieważ są tuczące daje jej ale zje tylko z owocami.
Jogurtu nie chce dawać codziennie,
Myślałam o jajecznicy ale to też nie codziennie i do roku niby bez białka...

A chleb z masłem?

A może za wcześnie na wprowadzenie trzeciego stałego posiłku?

Do góry