reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Pytam bo moj wstal i ma 37.4 nie wiem czy cos mu jest czy to przez ten gorac bo w nocy bylo 28 stopni... dpicie z dzie mi przy otwartym oknie

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Olcia moj tez pelza jak szalony. Oni sa chyba na podobnym etapie rozwoju. Czy u Twojego malucha pojawily sie juz zeby? U nas nadal nie ma. Ja mialam rozlozony taki wielki koc dla Antosia ale juz go zwinelam odkad Antek tak szybko pelza. Wszedzie za mna podpelza. Kwiaty tez musialam poprzenosic wyzej i wszystko co bylo na podlodze, teraz mysle nad szufladami i szafkami co zrobic bo strasznie nimi trzaska. Niestety, zakazy w tym wieku chyba nie dzialaja bo jak mowie nie wolno to on sie smieje i jeszcze bardziej to robi. A w ogole to on uwielbia bawic sie moimi wlosami i ciagnac je i ttak sie staram tlumacze mu, mowie ze nie wolno a on i tak swoje. :-)

Ja podaje słoiczki bo u mojej też jest wielki problem z przybieraniem więc daje to co lubi. Mojej zupy zjadała mało a jak tylko posmakowała zupki ze słoiczka to zdecydowanie to preferowała więc teraz już tylko takie dostaje.
Ma różnorodność mięsa, ryby, różne warzywa i zjada ze smakiem całą.

A druga rzecz to brak czasu- ja nie mam możliwości gotować każdego dnia tak różnorodnie i to na eko warzywach

Ja się bardzo boję temperatury u dzieci, a moje dzieci tak jak i ja nie gorączkują prawie nigdy. Wiem, że powinno się dawać od 39, ale ostatnio starsza miała gorączkę 38 i podałam bo bałam się, że jeszcze urośnie. Podałam dwa razy i było po sprawie...

A my po szczepieniu. Mała w 2 tyg. Przybrała 200 gram.waży 8670. Dla porównania średniak tyle ważył jak miał 5 miesięcy. Każde dziecko inne. Zazwyczaj po szczepieniu ma 38 i jest marudna.wtedy daje nurofen. No i mamy szmery na serduszku. ..... Kuźwa ciągle coś...

Moja jak zaczynała chorować miała 38 i nie zdążyłam jęk podać mu to fenomen spała godzinę jak wstała miała 41 i 9 była tak strasznie gorąco ze of razu wanna z chłodna woda podwójna dawka leku i powoli zaczęła spadać... Nikomu tej nie życzę....

reklama
Ja tez nie mogłam karmić bo po pół roku nie miałam czym... propo mojej edukacji na temat utrwalania żywności to przypomnę ze jestem magistrem technologii chemicznej specjalność technologia żywności i niestety nie potrafię uwierzyć w to że jedzenia w słoiczkach jest równie zdrowe jak to gotowane na bieżąco i bez konserwantów barwników antyutleniaczy itd. Wymieniać wszystkiego nie będę bo i tak nie wierzycie ... niestety ale wbrew temu co uważają nie które z Was jestem za bardzo a nie za mało wyedukowana w tym temacie... ale temat zamykam każdy robi hak uważa...
Propo tv nie wierze ze Wasze dzieci non stop przebywają w pomieszczeniach w których nie gra tv lub włączony jest laptop który jest podobno bardziej niebezpieczny i szybciej uzależniający mąlę dzieci... wy oglądacie lub wasze starsze dzieci lub wasi mężowie i siła rzeczy dzieci też tego słuchają mini ze specjalnie dla nich tego nie włączacie... ale może ten temat tez juz skończmy...

Do góry