reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Przewijaka używam tylko po kąpieli. Kładę przewija na pralce i po kąpieli ubieram tam małą. Nigdy nie zostawiam jej tam samej ani na sekundę. Tydzień temu bracia tak ją pilnowali że upadła z łóżka. A oni ganiali kota. Na szczęście skończyło się na strachu .

reklama
Dziewczyny kapiecie swoje dzieci w basenikach. U nas dzis tak cieplo ze eysrawilam basen do ogrodka i maly sobie fikal. Tylko zastanawiam sie jak dlugo moze tak na powietrzu w tej wodzie siedziec? Dzis na poczatek bylo kilkanascie minut. Ale.ja mu leje tam viepla wode i ciekawi mnie czy moglby troszke dluzej posiedziec. Jak myskicie?

Używamy basenika. Mała kąpała się jakieś 30- 40 minut. Starsza siedziała pól dnia...
Nie widzę powodów by to jakoś specjalnie ograniczać. Dobry sposób na chłodzenie tych biednych dzieci bo u nas dziś prawie 40 stopni

Przewijak schowałam dwa miesiące temu.

Samolotem z dziećmi lata się dobrze. Nie trzeba mieć fotelika, dziecko do 2 lat siedzi na kolanach rodzica.
Niemowlę nie może mieć swojego bagażu, ale za to bezpłatnie można zabrać wózek.

Podczas lotu dzieci zwykle śpią. Starsza córka do 2 lat przesypiała całe loty, mała leciała dwa razy i też spała

W takim razie jutro misja dowód :) i zdjęcia.

My odpuscilismy wakacje za granicą w tym roku, za mały jeszcze dzidziuś jest i któreś z nas (pewnie zawsze ja) będzie musiało rezygnować z zabawy w basenie, na plaży, bo na cały dzień nie dam dziecka tam, a nawet nie upilnowala bym.

Ja mam przewijak za łozeczkiem schowany i używam go jak mała zrobi kupkę, siusiu na łóżku przebieram.
Ja przeważnie daje wodę, żako kiedy dam sok mocno rozcieczony.
Tez się zastanawiam nad basenikiem z ciepłą wodą.
Zasłaniacie Ciemiączko przed słońcem?

U nas w Netto chusteczki 6-pak 24,99zl., opłacają sie

U nas tez zawsze czapka z daszkiem... do tych mam ktore podróżowały z malymi jak ubieralyscie dzieciaki na podroz?? Bo pomalu zaczynam sie pakowac i nie wiem co zabrac dla malego... dajecie chrupki kukurydziane??

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

My czapke zdejmujemy w gondoli i samochodzie. Czasem jak nie ma wiatru i slonca tez ale bardzo sporadycznie. Taka cieniutka z daszkiem. Chcialam kupic kapelusik ale nie znalazlam nic na jego rozmiar :(

Moj maly je chrupki, znaczy sie jadl bo ostatnio jakos nie mial ochoty.
Wode daje z kubeczkow lovi niekapka i treningowego.

reklama
Do góry