reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
No na mleku zawsze mama zostawiala w lodowce ale na wodzie nie wiem. Pewnie można bo woda się nie zepsuje a mleko moze

hej. u nas dziś było pierwsze szczepienie.
Stasiowi się już 6 ząbek przebija. tępo ekspresowe i płaczu dużo przy tym. biedaczek wymęczony niesamowicie.
waży już 8 kg :-) przez miesiąc przybrał 2 kg ( w tym czasie przeszliśmy na sztuczne mleko )

nie gorączkuje. tylko jest rozdrażniony i płaczliwy.
szczepie z opóźnieniem bo mam taki kaprys ( to oczywiście żart ) nie chciałam szczepić w okresie zimowym. i uważam że im później tym lepiej

No ja żałuje, że zaszczepiłam wg kalendarza. Moja pierwsza córka znosiła szczepienia źle więc nie na wszystko jest szczepiona. Druga niby znosi super, nawet marudna nie była, ale dwa razy po dwóch szczepieniach katar i zatrzymanie przybierania na wadze przed 2- 3 tygodnie. Zbieg okoliczności? Może..., ale gdyby nie te 5 tygodni to ważyłaby w normie, a tak jest poniżej 3 centyla...

reklama
Mała ma znów nowe zabawy, jak leży na brzuszku na macie edukacyjnej to obraca się (kręci jak breakdance) we wszystkie strony, ciężko ją zostawić na chwile.

A leżenie na brzuszku tak lubi ze ledwo zje i odrazu fikołek na brzuch.
Dopiero parę razy na plecki obrót zrobiła.
Mam nadzieje ze po tych szczepieniach nie zapomni

Do góry