reklama
niestety tylko mm
mała wczoraj np. zjadła o 19, potem wstała ok 1.30 i potem o 4.30, różne, nie zawsze co 3 godziny) - nie narzekam - je wtedy 60, raz jest wystarczy a raz woła że chce jeszcze i robię 30 wtedy. wodę mam przegotowaną, dolewam ciepłej tylko, a potem myję i zalewam wrzątkiem. ot cała filozofia - zazdroszczę wtedy karmiących cycem - tam wystarczy wyciągnąć sprzęt ;-)
Czyli nie budzisz jej na butle? Podobno co 3 godziny powinno sie budzic.
holcia
Fanka BB :)
Kinia, ja mialam to samo. Po 24 h okazalo sie, ze nie ma dalejj rozwarcia i dostalam kolejna tabletke dopochwowo,tabletka dziala do 6 godzin i potem moga zaaplikowac druga. U mnie pierwsza zadzialala tak, ze dostalam skurczy po 2 godz i wtedy przebili mi wody, z rozwarciem 3-4 cm dostalam oxy i czekalismy az sie powiekszy (u mnie jakies 12 godz do 7 cm). Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko potoczy sie szybciej i latwiej. U mnke i tak skonczylo sie cesarka.
A propos gazu, to na bol nie zadzialal u mnie, czulam sie jakbym byla pijana, za to epidural dziala tak, ze prawie 2 godz miedzy dolewkami moglam kimac. Takze moim zdaniem warto tymbardziej, ze samo wklucie nie boli bardzo.
A propos gazu, to na bol nie zadzialal u mnie, czulam sie jakbym byla pijana, za to epidural dziala tak, ze prawie 2 godz miedzy dolewkami moglam kimac. Takze moim zdaniem warto tymbardziej, ze samo wklucie nie boli bardzo.
gosikkk
Fanka BB :)
hej
dopajam wodą przegotowaną
masełko a ty też karmisz mm tylko?
nie, nie wybudzam jej - dzisiejsza noc wyglądała tak - zjadła o 22, potem o 1.30 a potem o 5.30 i teraz.
Kinia - spróbuj masować, szczypać brodawki - mi tak kazały położne jak skurcze ustały
acha - i duuużo chodziłam
nie, nie wybudzam jej - dzisiejsza noc wyglądała tak - zjadła o 22, potem o 1.30 a potem o 5.30 i teraz.
Kinia - spróbuj masować, szczypać brodawki - mi tak kazały położne jak skurcze ustały
Ostatnia edycja:
hej
Staram sie jeszcze kp ale marnie to idzie. I kazali co 3 godziny dawac.
NaNa8 Maselko- na poranione brodawki bardzo pomaga lanolina np. z ziaja (10zł), to tłuszcz, który szybko goi. Ew. można się ratować nakładkami na brodawki silikonowymi. A najbardziej pomaga pilnowanie, żeby dziecko wczasie ssania nie łapało samej brodawki tylko razem z otoczką i miało wywinięte wargi w "glonojada".
I jeszcze duuuzo cierpilwośći - my uczymy sie karmić, dziecko uczy się jeść i jak to w nauce - nie wszystko wychodzi od razu. Jeśli tylko chce sie kp to zawsze sie uda trzeba tylko przeczekać ten pierwszy czas. Nie dopajać,ew. dokarmiać np. nocą, ale po dostawieniu do piersi, nie zamiast.
Mój starszak budził sieco 3 godz, a teraz maluch budzi się w nocy regularnie co dwie godziny, mam nadzieję, że to przejdzie z czasem. Ale on był wcześniakiem, dopiero przekroczył 3kg teraz, wiec jak potrzebuje, niech je
I jeszcze duuuzo cierpilwośći - my uczymy sie karmić, dziecko uczy się jeść i jak to w nauce - nie wszystko wychodzi od razu. Jeśli tylko chce sie kp to zawsze sie uda trzeba tylko przeczekać ten pierwszy czas. Nie dopajać,ew. dokarmiać np. nocą, ale po dostawieniu do piersi, nie zamiast.
Mój starszak budził sieco 3 godz, a teraz maluch budzi się w nocy regularnie co dwie godziny, mam nadzieję, że to przejdzie z czasem. Ale on był wcześniakiem, dopiero przekroczył 3kg teraz, wiec jak potrzebuje, niech je
reklama
NaNa8 Maselko- na poranione brodawki bardzo pomaga lanolina np. z ziaja (10zł), to tłuszcz, który szybko goi. Ew. można się ratować nakładkami na brodawki silikonowymi. A najbardziej pomaga pilnowanie, żeby dziecko wczasie ssania nie łapało samej brodawki tylko razem z otoczką i miało wywinięte wargi w "glonojada".
To nie takie proste. Ja mam mleka jak na lekarstwo i maly sie nie najada i denerwuje.