reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Masakra co za lekarze :/
Zawsze mozecie isc do internisty albo endokrynologa aby napisal L4, moze wypisze.
Przeciez kobieta w ciazy na L4 moze byc 270 dni wiec co te lekarki takie dziwne? :/

Strasznie problemowy ten człowiek, będę z nim jeszcze rozmawiała w poniedziałek, ale mam nadzieję, że urodzę do 19tego :)
Jak coś to do internisty pójdę, ale w mojej przychodni też nie wiadomo z tymi ludźmi, u mnie nie ma dobrych lekarzy, każdy taki zadufany w sobie, powie mi idź sobie do ginekologa a nie do mnie.. Kiedyś mi powiedział dziad, że on kończy za 10 min i czemu mu przychodzę teraz.. a ja z Katowic pędziłam z pracy, żeby zdążyć, bo nie chciałam się zwalniać. A druga lekarka to znowu jak jej powiedziałam, że potrzebuje skierowanie do alergologa, bo kończy się rok i jest potrzebne nowe w mojej specjalistycznej przychodni, odpowiedziała, że ona to stwierdzi po wywiadzie, czy mi takie skierowanie w ogóle jest potrzebne.. wypisała wszystkie objawy i dopiero "sama" stwierdziła, że mam objawy alergii :p także tragedia :D

Ja przytyłam 15 kg, niby nie widać tego po mnie, ale jednak po ubraniach już tak :) w nic nie wejdę swojego sprzed ciąży:p

Miniqq rzeczywiscie dziwne ja mam zwolnienie do konca miesiaca a termin na 13.11. Ja bym poszla w dniu terminu jesli nie urodzisz po kolejne zwolnienie, a moze urodzisz do terminu i nie bedzie problemu

Kinia ja przytyłam 9-10kg, ale ręce i nogi nadal mam szczuplutkie, wczoraj w szpitalu położna powiedziała, że jestem tak szczupła i drobna, iż obawia się o moje siły w trakcie porodu :eek: Mnie kg nie martwią, bo 2-3 tygodnie po porodzie będę wyglądała jakbym nigdy nie rodziła, ale za to w czasie długiego karmienia piersią wcale dodatkowo nie chudnę. To kwestia absolutnie indywidualna ile chudniemy i w jakim tempie.
A jak było u Ciebie w czasie I ciąży i po niej ?

Miniqq dziwny ten lekarz, trzymam kciuki żebyś do 19.11 urodziła

Kinia ja przytyłam prawie 15 kg
10 już zeszło ale brzuch mam duży i jeszcze w ciążowych spodniach chodzę

obrzydliwa pogoda dzisiaj
a już miałam nadzieję, że młodego zacznę na powietrze wystawiać

Moniqq, moze do jakiegos internisty prywatnie pojsc, zeby wystawil zwolnienie, zawsze mozna wtedy powiedziec ze niby gin jest na urlopie, a potrzebujesz zwolnienia kolejnego. Internista mi bez problemu wystawil zwolnienie latem w ciazy, kiedy nie bylo terminow do mojego gina, a potrzebowalam.
Ja mam zwolnienie do jutra bo juz termin ale mam zamiar prosic kolejne na 2 tygodni.
Mamy kolejna rozpakowana mamusie - Natalkus wczoraj urodzila synka Ksawerego :)

reklama
Do góry