reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Cześć dziewczyny!

Jak macie obawy do tych baloników (zresztą słuszne bo to podobno nieprzyjemne) to nie bójcie się o tym mówić głośno i wyrażać swoje wątpliwości bo kilka dni po terminie można próbować spokojnie wywoływać oxy a nie od razu tak radykalnie. Nie bójcie się powiedzieć, że na razie nie chcecie balonika.
I nie martwcie się brakiem objawów. Ja w pierwszej ciąży na ostatniej wizycie byłam pozamykana na siedem spustów, dwa dni przed porodem badała mnie położna i mówiła, że bankowo przenoszę bo nie dzieje się nic. Nie odchodził mi czop, nie miałam przepowiadających (jakieś naprawdę lekkie stawiania, kilka dziennie), nie miałam biegunki. Nic kompletnie. W czwartek obudziłam się i pomyślałam- dziś pełnia, dziś rodzę. W nocy zaczęły się lekkie skurcze i w piątek urodziłam dwa dni przed terminem.
I wiele jest takich historii, że nie zapowiada się nic, a zaczyna nagle więc nie znacie dnia ani godziny!!

Ja już jestem zaprogramowana na czekanie choć jakoś czuje, że urodzę w sobotę 14go.
Chciałabym mieć to za sobą, ale dziecko mam raczej mniejsze, niech jeszcze siedzi ile potrzebuje.

reklama
Na oxy tez organizm nie zawsze reaguje tak szybko i łatwo... Myślę że obie metody są ok.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Kinia zacytuję wypowiedź znalezioną w necie:
"Praktycznie wygląda to tak, że na fotelu ginekologicznym ginekolog zakłada do kanału szyjki macicy cewnik, który napełnia ok. 60 ml soli fizjologicznej. Przez to napełnienie właśnie tworzy się ten "balonik". Jego zadaniem jest mechaniczne rozszerzenie szyjki macicy. Często poprzez rozpychanie szyjki macicy rozpoczyna się akcja skurczowa, czyli balonik spełnił swe zadanie."
I tak się chodzi z tym balonikiem przez kilka, kilkanaście godzin do momentu aż sam wypadnie, albo lekarz go wyjmie.
Mi zakładają ten balonik w poniedziałek, a jeżeli to nie pomoże we wtorek ostatecznie mają wywoływać oksytocyną :-) I ja zdaję się na lekarzy :-) nie będę podejmować decyzji o rezygnacji z balonika po przeczytanych wpisach w necie bo zdania są różne :-):-)

Ja wpisalam balonik ciazowy w google, to jak zobaczylam zdjecie to sie przerazilam ale jak poczytalam to nie jest tak zle.
Oby zadna z nas nie miala :)

No Natalkus mieć będzie :) czy to zle nie sądzę... Bo jest opcja ze organizm sam ruszy.... A mieć w szpitalu podana oxy i nie mieć postępu.... Słabo a tak zaczną od tej pierwszej metody może ona zadziała, albo i nie będzie żadnej bo wróżę ze Natalia urodzi jutro

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Gratuluje Wszystkim Dziś świeżo upieczonym mamusiom: Anastazi, Kahna86, Mama260 i Tobie Letycja :) Niech maluchy zdrowo rosna :)
Miniaaa 3mam kciuki za dzisiejsze 4 juz malenstwo :)
Ja dzis tez po wizycie szyjka zgladzona rozwarcia brak skurcze na 60 i 80 pozostaje czekac az zacznie sie cos dziac :) jezeli nie to 11go i 19go wizyta,
Natalkus ja wierze ze przez weekend urodzisz i 3mam za to mocno kciuki &&& :)

Ja też prawdopodobnie 12 lub 13 będę szła na wywołanie u mnie raczej dają oxy i zobaczymy czy zadziała. Więc ja myślę że urodze między 13/15 listopada oczywiście o ile nie zacznie się wcześniej

reklama
Letycja moje wielkie gratulacje!!! :-) Trzymajcie się zdrowo dorodnego synka urodzilas brawo :-)

Natalkus moja kolezanka miala balonik ona z balonem chyba tydzien chodzila bo miala małowodzie i chcieli szybciej wywolac ale to nic nie dalo bo urodzila w terminie jak juz miala rozwarcie na 6 cm to balonik mial wypasc a tu dupa musieli wyciagac. Ogolnie jest to do przejscia ale nie wiem jaki sens na dobe balonik zakladac zresztą nie jestem lekarzem.....W kazdym razie onapo tygodniu noszenia balonika miala bardzo podraznioną szyjke.... dowiedz sie jeszcze u lekarza czmu chca balonik a nie oxy ? moze ma to jakies uzasadnienie ze zdrowiej tak nie wiem. Ale czuje ze urodzisz przed poniedzialkiem jak Karcia z zaskoczenia przed polozeniem do szpitala :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry