reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

A u mnie nic się nie zapowiada, bylam u ginki i wszystko jak było powiedziała że jak do terminu nie urodze to da mi skierowanie do szpitala i coś czuję że tak będzie. Skurcze miałam tylko raz z 2/3 tyg temu i koniec. Teraz czasem brzuch mam twardy i coś pobOli i koniec.

Moja koleżanka ma nieregularne okresy i gdyby liczyli tylko z om to by musiała rodzic miesiąc wcześniej ale jej lekarz wyliczył termin z usg i tak się sprawdziło, urodziła w czerwcu a według om musiałaby rodzic w maju na początku. To tak jest jak się ma okres raz na kilka miesiecy,ponoć koryguje się datę porodu jak różnica między terminem z usg a om jest ponad tydzień.

Ale nie ma reguły ja znam daty poczęcia i jak narazie mój syn poczty ok 21 dnia cyklu urodził się 10 dni przed terminem czyli prawie 3 tygodnie a teraz córka poc

reklama
eeeej dziewczyny. a wy też macie tak dosyć jak ja bycia w ciąży? mi zostało do terminu 10 dni i powiem szczerze że jestem już wykończona. jest mi ciężko, nie wygodnie i ewidentnie mam za dużo na głowie. dla tego chciałabym mieć już to za sobą.

przespałam się godzinkę i jest mi lepiej. jadę zaraz po Jasia a później może zabiorę się za swoją patchworkową kołderkę do łóżeczka. wczoraj kupiłam materiały i myślę że dziś zacznę :-)

Oj mam juz dosc, szczegolnie psychicznie bo ciagle pytania z rodzin czy to juz, i czuje sie jak slon w ciazy tyle miesiecy juz dziecko siedzi w brzuchu :p
Ale wiem ze to juz bliziutko :)

Ja chwile polezalam, obiad zjedlismy, spacer zaliczony i chyba wezme ksiazke i poczytam :) trzeba korzystac :p

Ja do fryzjera chyba pójdę po porodzie nie dam rady 3 ha na krześle siedzieć , ale potem będzie trzeba się zorganizować by na tyle maleństwo zostawić :-(

Ja tylko na podciecie wiec bedzie szybko.
A ciazy i tych ostatnich dni tez mam dosc - zwlaszcza ze sypiam juz naprawde kiepsko... ale jeszcze kilka dni i bedzie lepiej.

Hej dziewczęta,

Kinia to super ze nie wyrostek, uważaj na siebie.

Reni to niezle widze się rozkręca u Ciebie.

Ogolnie mam wrazenie ze za kilka dni prawie wszystkie juz beda po porodzie a mi zostalo az 25 dni planowo oczywiscie a kiedy mały zechce wyjść tego nikt nie wie.

Generalnie tak milo jak mamy sie rozpakowują naokolo i te dzieciaczki takie piekne, ale z drugiej strony nasilają mi sie lęki i stres jak bedzie u mnie....

Mama_32 mnie zostało 21 dni do terminu, ale rodzić mogę za tydzień nie wcześniej, bo dopiero 10 mam spotkanie z położną, która będzie przy moim porodzie, uprzedziła mnie, że trzecie porody są błyskawiczne, szkoda, że nie bezbolesne ;-)

reklama
dziewczyny udało mi się uszyć kołderkę patchworkową do kołyski i do wózka :-) ale się cieszę. nie było łatwo ale udało mi się to ogarnąć w 2 godziny :-)

Załączniki

• 20151103_212558.jpg
    20151103_212558.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 73
  • 20151103_212618.jpg
    20151103_212618.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 68
Do góry