reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

pewnie nie zdąży na poród ale dla mnie ważne jest żeby właśnie zajął się starszakiem czy odebrał mnie ze szpitala i posiedział ze mną po porodzie :-) mógł by przyjechać teraz i pojechać zaraz po ale lepiej go mieć jak już młody będzie na świecie :-)

reklama
dziewczyny ja tu codziennie slysze ze pobolewanie w dole brzucha czy w pachwinach normalka na ten etap. Jesli sa skurcze od gory i brzuch twardy i są bolrsne i regularne wtedy znaczy ze cos sie dzieje :). Moi dzis szaleja az łzy w oczach stają. Pokibluje tu juz do porodu licze tez ze będzie planowany :)

Fasun gratulacje wspaniale nowiny :) Ja do porodu sie nie spiesze jeszcze ,od polnocy liczymy 8 dni do cc :) za to stres pomalu mnie dopada bo jakas drazliwa sie zrobilam ciagle mezu mnie irytuje i denerwuje. Najchetniej przespalabym te 8 dni bo te martwienie o synka mnie wykonczy. Oby wszystko bylo dobrze zeby urodzil sie zdrowy.

Fusun a miała mieć ponad 4kg coś słabo im się sprawdziło z ta waga.
Gratuluję :-) Witamy malutka. Jak będzie miała na imię?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Z wagą to się akurat super sprawdziło. Na ostatnim usg przed porodem (czyli we wtorek - 5 dni przed) mała została zważona na 3600. Urodziła się 3540 więc dużo się dr nie pomyliła. To ja mówiłam, że mała będzie miała 4 kg jeżeli dotrwam do terminu, czyli do 7.12. A urodziłam dokładnie 2 tyg.wcześniej - 38t0d :-)

A imię jeszcze nie wymyślone. Są dwa typy: Michalina i Hania

Jeny dziewczyny jestem tak wsciekla ze az mi sie plakac chce kilka tyg temu zamawualam wozek na stronie bebetto i prosilam tesciowa 3 razg zeby go sprawdzila a ona ze nie bedzie potem go jak schowac etc... moj M przyjechal teraz do pl i okazalo sie ze wyslali wogole inny model niz ten co zamawialam juz nie mam sily ...

Nie zła pomyłka, tez bym zła była. Pewnie da się odesłać i wymienia na dobry model albo odesłać a kupić lepiej w sklepie

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Kinia może uda się to odkręcić. Kurcze szkoda, że teściowa nie sprawdziła od razu bo być może do tej pory sprawa byłaby wyjaśniona i Twój mąż mógłby już przywieźć ten właściwy wózek.

Fasun Michalina śliczne imię, też nam się bardzo podoba i bierzemy je pod uwagę

Dziewczyny ale miałam dzisiaj noc :-) Wstałam do toalety i zanim tam doszłam to zostawiłam za sobą stróżkę przez pół mieszkania, nogi całe mokre, siadam na kibelek i leje się dalej. Pierwsza myśl to wody. No ale po chwili przeszło, więc się położyłam. Nie budziłam męża, ale sam się obudził, zapytał co się dzieje i zarządził wyjazd na IP. Zrobili mi ktg, wyszły 2 skurcze ok 80% reszta to słabiutkie. Lekarz mnie zbadał, miałam też poziom wód sprawdzony na usg i wypuścili mnie do domu. Nie wiem co się ze mnie wylało ale trochę się zestresowałam. Plus taki, że od podjęcia decyzji byliśmy w szpitalu w 20 min, tylko, że to noc i zero ruchu na mieście. Próba generalna przed godziną zero zaliczona :-D

reklama
hej
Ostatnio pisałam, że kichnęłam i się posikałam i też przez chwilę myślałam, że to wody :tak: Wczoraj młody zasnął o 19 i dziś od 5 pobudka :-( A ja z kolei o 20 zasnęłam i wstałam o 23 wyspana i do 2.30 na necie albo TV .... Zaraz sprzątam i idę spać. I czekam na kuriera bo przywiezie wanienkę i takie tam. Dziś zamówię materac, smoczki do butelek, jutro planuję fryzjera, w środę pasowanie Michała i mogę rodzić. Ręce strasznie mi drętwieją i coraz częściej kłuje mnie tak mega na dole, że aż się zginam w pół. Wczoraj tak w markecie mnie zakuło, ludzie się gapili jak na wariata hehe.
A ja się pochwalę, że kupiliśmy taki wózek 3w1 BABY DESIGN wózek Lupo Alu+oryginalny fotelik (5007126169) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. używany, za 350 zł, nie widać, że był używany, zero rysek, plamek itp. Gratis dostaliśmy leżaczek bujaczek LEŻACZEK FISHER BUJACZEK 3w1 0-18kg BEST PRICE 24H (5728711039) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , do tego karuzelę do łóżeczka Karuzela do łóżeczka Fisher Price Rośnij ze Mną (5744020706) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i do tego kombinezonik rozmiar 62 coccodrillo. Szok :-) Mieliśmy farta bo ludzie wyjeżdzają do Niemiec i na szybko chcieli się tych rzeczy pozbyć :-) Wózek jest koloru szarego. Póki co nasza kicia w nim śpi .... musimy ją oduczyć.

Do góry