reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
ja tez nadal jezdze, ale zawsze w garazu siadam od str pasazera... mamy waski garaz, ale taki komin w srodku jest, ze jak juz sie wjedzie, to musze od pasazera wsiadac i wysiadac, no jeszcze chwilke i wrocimy do normy i sie zawsze zmiescimy :D

Dzien dobry a ja myślałam ze liscie malin to na wywolanie porodu... Jade zaraz na wizyte i ktg ciekawe ile lobuzy urosli i jak tam moja szyja... no i dostane skierowanie na cc ehh juz coraz blizej...

Kinia herbatka z liści malin najlepiej w jakimś zielarskim kupić albo w necie wazne żeby były same liście a nie dodatki wiem ze w uk maja dobra w sklepach z rosyjskim jedzeniem a wiesiołek to evening promises oil w każdym większym sklepie powinien być napewno w sainsburys jest

Za kierownicą się czuję raczej normalnie tylko z wsiadaniem do auta mam problem. Mam tylko 164cm wzrostu więc fotel jest blisko kierownicy i ciężko mi się upchnąć zwłaszcza, że bolą mnie więzadła i spojenie. Ale jak usiądę to już jest ok.

Czuję już podekscytowanie bo lada dzień nam się worek z dzieciaczkami rozwiąże. Coraz więcej z nas jest już w terminie :-) Aż ciężko uwierzyć, ze minęło już 8-9 miesięcy.

Po wizycie jestem, szyjka ok ale dziecko blisko szyjki i dlatego mam czeste skurcze wiec robie wszystko powoli :)
Mam ograniczyc dawke magnezu ale to dobrze bo lykalam 6 tabletek :p
I lekarka powiedziala ze moge pic napar z lisci z malin :)

Po wizycie jestem, szyjka ok ale dziecko blisko szyjki i dlatego mam czeste skurcze wiec robie wszystko powoli :)
Mam ograniczyc dawke magnezu ale to dobrze bo lykalam 6 tabletek :p
I lekarka powiedziala ze moge pic napar z lisci z malin :)

Jak ja Ci zazdroszczę tego bliskiego terminu.
Moja pierwsza córka była wysoko w macicy, nie weszła w kanał i miałam długie i dość ciężkie parte skurcze więc ciesz się, że twoje dziecko jest blisko szyjki. Może jak będzie na nią napierać to szybciej urodzisz.

Mama a ja mam wiesiołek w kapsułkach do połykania. I wiem, że kobiety aplikują taki dowcipnie, ale poważnie mam tak robić? Połykany nie da takiego efektu? Wiesiołek wprowadzam od soboty bo mam 150 tabletek i musi mi starczyć do porodu.
I sprowadziłam sobie do domu piłkę- będę skakać :)

Ester niby z dnia na dzień powinno być ale mi się wydaje, że i tak już się długo trzymamy. W pierwszej ciąży też bywałam na forum i odkąd jedna z nas urodziła w 26 tc to potem prawie co tydzień ktoś, a tu już połowa października a u nas cisza.
Chyba, że o czymś nie wiemy bo kilka mam zniknęło z forum w ostatnich dniach to może już tulą dzieciaczki :)

A ja mam do porodu jeszcze ponad 30 dni więc sporo.

reklama
Za kierownicą się czuję raczej normalnie tylko z wsiadaniem do auta mam problem. Mam tylko 164cm wzrostu więc fotel jest blisko kierownicy i ciężko mi się upchnąć zwłaszcza, że bolą mnie więzadła i spojenie. Ale jak usiądę to już jest ok.

Ester ja też mam fotel blisko kierownicy, ale już się przyzwyczaiłam, że za każdym razem jak wysiadam to najpierw odsuwam fotel i wtedy nie ma problemu ani z wysiadaniem ani z wsiadaniem. A co do parkowania to ja miałam taki smieszny incydent. Zawsze jak wysiadam to idę do przodu między lusterkami i na chodnik. A ostatnio wysiadam, zamykam auto i chcę między te lusterka a tu zonk, brzuch mi się nie zmieścił i musiałam obejść kilka samochodów, żeby na chodnik wyjść :-)

Też sobie kupię tą herbatkę malinową.
Dzisiaj rano próbowałam z córcią ustalić, że za tydzień wychodzi, ale pewnie ten mały uparciuch mnie nie posłucha :-D Już mi czasami tak ciężko psychicznie w tej ciąży. Dzisiaj rano np. mała spała i długo nie czułam jej ruchów. Zwykle ok. 7 już bryka a dzisiaj cisza, nawet mąż mi powiedział, że jeśli do 10 się nie ruszy to mam do szpitala jechać. Na szczęście śpioch się obudził koło 9. Eh jeszcze się nie urodziła a ja już przez nią siwieję.

Do góry