reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

dzięki dziewczyny za odpowiedzi ;)
sylha tak dostałam poradnik z bobovity i z nestle, są dużym ułatwieniem, ale wolę jeszcze Was się co nieco doradzić, wszystkich wokół pytam, bo wolę mieć jakiś szerszy obraz tego wszystkiego.
a np. w okresie późniejszym, owoce traktujecie jako 6 posiłek czyli deser, czy jako 5 (bo powinno być 5) zamiast obiadku, i wymieniacie np jednego dnia na obiadek warzywka, a innego dnia owocki czyli taki jakby deserek, czy tego samego dnia i warzywka i owocki?? (ale to o później mi chodzi, nie o samo wprowadzanie). a czy np soczek traktujecie jako też taki obiadek, czy np. takiu skromny obaid składający się z warzyw plus trochę soczku. bo gdzieś wyczytałam, zeby sok traktować jako posiłek a nie jako napój. i czy między posiłkami będziecie też jakieś przekąski podawać typu chrupaczki, wiem że to później, ale może macie już jakieś zdanie na ten temat

myśmy też od marchewki zaczęły, ale ja mojej małej daje narazie tylko łyżeczkę, póki co to boję się że ją przekarmiam, bo ona dość sporo mleka mi wypija, a p[otem nie mam gdzie jej wcisnąć tej marchewy, i jakoś tak wyjdzie że musiałabym dać późnym popołudniem, a to też niezbyt dobrze, brzuszek obciążony zbytnio.

a powiedzcie mi jeszcze ile w rezultacie taki maluch 5-6 miesięczny powinien zjadać tego obiadku?? bo 3-4 łyżki to chyba niewiele, taka ilość chyba jeszcze nie zastępuje jednego karmienia mlekiem??

reklama
esme, to zależy, czy dziecię jest karmione butelką czy piersią.
Kuba jest butelkowy, dostaje zgodnie ze schematem żywienia 5 posiłków: 3x mleko, 1x kaszka i 1x zupka. Schemat przewiduje 150 g przecieru owocowego LUB soku jako 6 posiłek. U nas jest dodawany jako 5 do zupki. I tak zamiast 180 ml zupki Kuba dostaje 120 ml zupki i 60-100 ml przecieru.

Tu jest fajna ściągawka dla butelkowców: Schemat żywienia niemowląt karmionych butelką - MójNiemowlak.pl

Mdmd - wszystkiego najlepszego dla Synka polroczniaka! :-D:-D i jak tam jego brzuszek? skusilas sie na Nutra ?

Milej nocy Babeczki! i doszlysmy juz do 1000 strony :tak::tak:

skusiłam, ale nie chce pić, Skubaniec.
kolejne badania potwierdzily ostrą nietolerancję laktozy, wiec podajemy wiecej laktazy i jesli nie przekona sie do nutramigenu sprobujemy z jakims preparatem sojowym.

jutro nadrobie ostatnie kilka stron, ale rzucilo mi sie w oczy, ze dzieciaki chorują. bieda.. trzymajcie sie mamusie chorowitków. zdrowka!

Nooo i mamy 1000:-D,

Aniii- zdrówka dla Was!!!!!!!!My z katarem prawie miesiąc się męczyliśmy znikał, wracał i tak w kółko, ale od prawie tygodnia cisza- mam nadzieję,że tak zostanie!!!!

Ja sobie radzę hmmm raz lepiej raz gorzej...też miewam ciężkie dni i chwile zwątpienia,ale teraz i pogoda inna to człowiek od razu odżył....ja mieszkam niby z mamą (my na piętrze ona na dole), ale ona to raczej nie była chętne do pomocy a teraz jaki się pogoda zrobiła to całkiem nas olała, ale radzimy sobie świetnie:tak: moje smyki tez i grzeczne i dużo w ciągu dnia jeszcze śpią no i też są od początku uczone raczej sami dla siebie a nie ciągłe noszenie na kach itp...cóż trzeba się zorganizować...

Esme- ja deserek podaję między posiłkami jako 6 i albo mus z owoców albo soczek- na razie to troszeczkę, bo generalnie owocki dopiero kosztujemy...u nas rytm żywieniowy wygląda tak: 5-6karmienie, OK.9 kaszka, OK.13 karmienie, OK17 obiadek i tu pomiędzy 13 a 17 deserek i ok.20 karmienie- tak sobie ułożyłam,żeby też z karmieniem wyrobić i generalnie mniej więcej karmię co 8h. Najgorzej zacząć a potem to już leci..., ja potrzebowałam OK. miesiąca zanim zastąpiłam KAcperkowi jeden posiłek, Amelia potrzebowała jeszcze więcej czasu....On też zje 2razy tyle co Amelia, ale też i 2razy bo zaczyna więcej się rusza, bo zaczyna raczkować
My dzisiaj cały dzień na dworze:-D dzieciom warzywek posiałam, a jutro wypad na miasto:-D

Ostatnia edycja:
Haloooo Kobietkiiii dzień dobryyyy!!!!! co tu tak cicho:dry:?

Kobiety napiszcie mi jeszcze raz jak wrzucić fotkę na zamknięty??? któraś już pisała ale nie mogę znaleźć tego postu...nie
pamietam kiedy to było...

Ostatnia edycja:
Aniii Kruszka opisała krok po kroczku w "Zdjęciach" przeklejam:

INSTRUKCJA DODAWANIA ZDJĘĆ:
1. wchodzimy na stronę ImageShack® - Online Media Hosting
2. w wierszu " Upload:" wybieramy " images / videos "
3. wciskamy "przeglądaj" i wybieramy zdjęcie z komputera
4. w opcji "zmiana rozmiaru" wybieramy "640x480 (na forach)"
5. "prześlij teraz"
6. jak już zdjęcie się załaduje to kopiujemy link przy "forum code"
7. wklejamy go tu w okienko tekstowe i gotowe

Pozwodzonka :)

Buuuu, a ja dalej nie mam wejścia na wątek zdjęciowy :(
Wczoraj dawałam Lence soczek jabłkowy, troszkę wody do niego dodałam, żeby był łagodniejszy, ale i tak krzywiła się okropnie, aż ją otrzepywało :-D
mdmd, ciekawa jestem, czy młody nauczy się pić Nutrę, ja juz olaam temat mm, do pracy nie wracam to mam czym karmić na razie, nie bedę zniechęcac małej do jedzenia

reklama
Do góry