reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Nanulika - super,ze Dzidzia tak pieknie sie rozwija... teraz tylko spokojnie do konca terminu!

Ja jechalam do szpitala jak mialam skurcze co 5 minut.

reklama
Nanulika trzymam kciuki za Waszą dzidzię :) Powodzenia na wizycie i samych dobrych wieści, a brzusio niech rośnie! :)

Pati pati zazdroszczę, i życzę błyskawicznego porodu :) Czekamy na wieści!

nanulika zdrowo rośnijcie:-) piękny brzuszek już masz:-)

pati oj ja też Ci zazdroszczę że u Ciebie się ruszyło,super! Pewnie już do tej pory tulisz Maleństwo:-)

Basia teraz już jesteśmy tylko na piersi, ale byliśmy przez chwilę też na bebilonie, ale nasza położna środowiskowa poradziła żebyśmy zastosowali lakcid dla małego, ze względu na to, że ja brałam do wczoraj antybiotyk po porodzie i całkiem prawdopodobne, że ten antybiotyk wyjałowił mu ledwo zalęgło florę bakteryjną w jelitach i stąd wzdęcia.
I odkąd podajemy (piątek) jest już dużo lepiej. Nie pręży się aż tak bardzo i lepiej przesypia noce :-)
ja tez sprobuje, ale kupie dicoflor, bo w kroplach, bedzie łatwiej podac.

Nanulika - dużo zdrówka i odpoczynku dla Was

Ja wczoraj wieczorem miałam skurcze lekkie co 12/15 min przez 1,5 godziny. Aż się zdziwiłam i zaczełam zastanawiać czy może coś się zaczyna dziać. Z uwagi na to, że były lekkie i nie przeszkadzały mi poszłam spać. Jak położyłam się to ustały, tylko nad ranem poczułam jakieś kolejne. WIdocznie to było po "gmeraniu" przez położną. Dzisiaj już spokój.

pati - trzymamy kciuki!

Ja skurcze co 10-15 min mam prawie codziennie wieczorem,a rano już spokój.

Czasem boję się ,że jak ten poród zacznie się inaczej niż pierwszy,to przeoczę tą pierwszą fazę,bo przy pierwszym porodzie skurcze miałam regularne,ale nie bolesne.

Dzisiaj idę na wizytę,bo chciałabym się umówić na ewentualną cesarkę.Mała już 2 tygodnie temu ważyła ok 3560g,a gin powiedziała,że jak będzie miała 4 kg,to zrobi cc.

Pati-pati powodzenia!!!

Kurcze tak się zaczytałam że aż mi się rosół zagotował:-)
Pati pati Mam nadzieję że już po wszystkim i że tulisz już maleństwo !!!
Ja mam jutro ktg i w czwartek kolejną wizytę ostatnią już u mojego gina! W szpitalu chciałam żeby przed wyjściem jeszcze raz sprawdzili czy jest rozwarcie to powiedzieli że im częstsza ingerencja tym łatwiej o jakieś zapalenia.
Powiem Wam szczerze że wieczory bywają coraz cięższe.... Całymi dniami mała nie daje ani chwili odsapnąć a wieczorami padam jak kłoda! Nie jestem w stanie podnieść się do łazienki(w nocy wstaje jakieś 5-6 razy)
Oczywiście jak to na mądrą Martynkę przystało wymyśliłam sobie że wyprawię i w tym roku moim chłopakom urodzinki i w ten o to sposób w Sobotę wpadają znajomi na 29-te urodzinki męża ... Zaprosiłam tylko 5 najlepszych znajomych ale oczywiście wszystko się może zdarzyć ;p No i w niedzielę z kolei na 2 urodzinki Sebastianka planuję zaprosić rodzinki! No i tu oczywiście robi się tłoczno bo ok 15 osób nie licząc dzieci.... K. powiedział że będzie mi we wszystkim pomagał dlatego się zdecydowałam .
Tak wiem jestem nienormalna !!! Wspomnę jeszcze tylko o tym że nastąpił już mały podział obowiązków bo każdy chce przyjechać do Małego ale boją się też sprawiać Nam problem :)
Pozdrawiam
w57v3e3kd7gp8p0h.png

Ostatnia edycja:
Ja mam Lactiv Baby i podalam dwa razy i co? nie wiem czy to zbieg okolicznosci ,czy nie,ale od dwoch dni nie mielismy kupy,a tu nagle 3 razy pieluche zmienialam...sliczna, mustardowa... bede podawac na pewno. Dzieki multiplicamini za podzielenie sie rada :tak:

ostkapa a na kiedy Ty masz termin?? bo myśmy miały jakoś tak zbliżone terminy chyba co? ja usunęłam suwaczek i nie chce mi się go na nowo wstawiać, albo wstawię za chwilę :D hehe, ja mam termin na dzisiaj.. jutro wieczorem wybieram się na IP, niech mi zrobią co trzeba, najwyżej z tydzień poleżę, ale czego się nie robi dla maluszka, poza tym pierwsza ciąża..wystarana, wypragniona i nie chce aby przydarzyło się coś niedobrego, a mała bryka jak szalona, przedtem się cieszyłam że taka ruchliwa, ale teraz to nie wiem czy to dobrze ;/ w tamten fatalny dzień też tak buszowała i ktg wyszło fatalnie ;/ więc trzeba działać
nanulika świetnie!!!!!!!! ;))) bardzo się cieszę :) kciukasy za dalszy pozytywny przebieg ciąży :) dużo spokoju kochana :*
taycia a Twoje dziecko ma już 2 miesiąceeeee????:O :O a Ty nie z listopadówek czasem jesteś?? jak to się wogóle stało :p nie no, wiem wiem..tak tylko sobie żartuję, bo tak spojrzałam na suwaczek i sobie myślę, jak ten czas leeeeci ;)
martynka osz Ty szalona kobieto!! Ty weź się oszczędzaj i zapewniaj sobie spokój, a nie szalej teraz w tych ostatnich dniach żywiołowa babko :p hehe

reklama
taycia a Twoje dziecko ma już 2 miesiąceeeee????:O :O a Ty nie z listopadówek czasem jesteś?? jak to się wogóle stało :p nie no, wiem wiem..tak tylko sobie żartuję, bo tak spojrzałam na suwaczek i sobie myślę, jak ten czas leeeeci ;)

Szczerze Ci powiem,ze nawet nie wiem kiedy te 2 miesiace minely :tak: no coz terminowo mial byc koniec pazdziernika/poczatek listopada...a wypadl wrzesien! :-)

Do góry