mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
pati_pati czy to już ? Bo u mnie cisza i spokój... chyba przed burzą
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nakładki są naprawdę super, ja zainwestowałam z medeli - ok 35 zł, na poranione brodawki zbawienne
Mdmd - a probowalas nakladki (oslonki) na piersi? pomagaja gdy sa sutki poranione!!!! Tak,kapusta uratowala mi bolacego cycusia
też kupilam, ale mały nie chce tego w ogole wziac do buzi :-(nakładki są naprawdę super, ja zainwestowałam z medeli - ok 35 zł, na poranione brodawki zbawienne
imadło to faktycznie dobre porównanieU mnie też sporo mleka jest, chyba bliźniaki bym teraz wykarmiła, ze 2 razy odciągałam, ale stwierdziłam, że tym sposobem jeszcze więcje mleka jest, staram się przystawiać jak najczęściej, Lenka na szczęście pięknie ssie i jest troszkę lepiej z "barem mlecznym". Brodawki jeszcze trochę bolą przez pierwsze chwile po przystawieniu, ale jest już dużo lepiej niż na początku - jak małe imadełko je łapało to syczałam z bólu, , na szczęście nie mam ich pogryzionych, jeszcze trochę i nie będą takie wrażliwe, skurcze macicy przy ssaniu też już się kończą, przez pierwsze 3-4 dni bardzo były bolące. U mnie smarowanie lanoliną pomaga :-)
Ja przez cztery tygodnie odciągałam, ze względu na to, że Malutka była wcześniaczkiem i leżała w szpitalu. W dzień powrotu do domu od razu załapała pierś. Nie przybierała na masie, ale szybciutko się to zmieniło i nie było konieczności dołączania mleka modyfikowanego. Ilość pokarmu w miarę dostosowana do Zuzki, choć czasami jedna pierś zanim doczeka karmienia to już guzkowata się robi. Mnie karmienie nie boli, może dlatego, że brodawki zahartowane dojarką. Słyszałam, że ból przy karmieniu spowodowany jest błędną techniką karmienia.
Chcialam sie pochwalic ze 23 urodzil sie Igor waga3650 dlugi 58. Jutro bedzie2 tyg. Gratulacje rozpakowanym mamom.