reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Kruszka, pati_pati, nawet jesli Wam sie poród nie rozpocznie sam z siebie to przed cc dostaniecie oksytocyne w kroplowce, zeby byla czynnosc skurczowa macicy i chociaz centymetrowe rozwarcie.
ja z kolei chcialam doczekac planowanego cięcia, ale sie nie udało :-)

Ostatnia edycja:
reklama
mialam cc. ale przed planowanym terminem. zaczelo sie odejsciem czopa i skurczami. jak odeszly mi wody to podali mi oksytocyne w kroplowce i po niej bylo ciecie. zdaje sie, ze podczas operacji tez kapala oksytocyna.

mdmd o kurcze nie wiedziałam, że dają oksytocynę do cc, dam sobie rękę uciąć, że jak rodziłam córę nie miałam oksytocyny, w ogóle nie miałam żadnej kroplówki... hm.. może się coś pozmieniało ? Mi kazali czekać, aż akcja sama się zacznie, jeżeli nie to w przyszłą sobotę mam się stawić w szpitalu. Ale mam cichą nadzieję, że po wczorajszej akcji szybciej mnie złapie, bo jednak akcje skurczową mam, ale nieregularną, a rozwarcie na 3cm...

A ja za to spałam jak kamień. A dzisiaj cały dzień spędziłam na powietrzu i jeszcze byłam w IKEI. Czuję się fantastycznie i mam ZERO skurczy :dry:

A tak jakoś chciałabym żeby się ruszyło. Nie mogę sobie miejsca znaleźć.

Któras z Was mówiła, że ma w domu duże dziecko (mówiąc o facecie) bo gra na konsoli. Moje 34-letnie dziecko ostatnio ściągnęło sobie jakąś zakichaną grę z lat 90-tych, w którą grał jeszcze będąc chłystkiem i łupił w nią 6 godzin!!!!!!!!!!!!!! Jakoś tak mnie to drażniło że nie mogłam na niego patrzeć i kazałam mu wyjść z pokoju razem z tym przebrzydłym laptopem. Faceci są dziwni...

Kruszka, pati_pati, nawet jesli Wam sie poród nie rozpocznie sam z siebie to przed cc dostaniecie oksytocyne w kroplowce, zeby byla czynnosc skurczowa macicy i chociaz centymetrowe rozwarcie.
ja z kolei chcialam doczekac planowanego cięcia, ale sie nie udało :-)

Serio? Super,taką miałam nadzieje, że w razie czego będzie oxy, ale zapomniałam ginki spytać. Miałam zamiar to zrobic na wizycie we środę:tak:

Może odpoczywają :) ja do 12 dzisiaj spałam :-) mały tez ospały nawet nie chce mu się poruszać bardziej.
A dzisiaj zauważyłam że brzuchol bardzo sie obniżył, może cos się w końcu tak zaczyna dziać :-)

Katze to ja pisałam o tych dużych dzieciach i doskonale Cie rozumiem !!! eh..
A jesli chodzi o moje samopoczucie to super naprawde sie czuje, jedynie co to humorki zmieniaja mi sie jak w kalejdoskopie :D dzisiaj obudziłam sie z płaczem jak dziecko, potem byłam zła a teraz mam super humor ;))

reklama
Do góry