reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam się dzisiaj, byłam wczoraj na IP, na ktg skurczy brak, ale rozwarcie na 3cm, Jeżeli się nic nie wydarzy do jutra to mam się stawić na ponownym ktg. Lekarz mi powiedział, że jak zapis wykaże jakiekolwiek skurcze zostaje w szpitalu i rodzimy. Jak nie to jeszcze się będę toczyć... Mam nadzieję, że to już nie długo, bo ucisk czuje na szyjkę taki bolesny, że aż zwija mnie z bólu.

Olinkaa GRATULACJE!!

reklama
olinkaa GRATULACJE!!! śliczny chłopczyk!!!
Tylko jak Ty to zrobiłaś że tak szybko urodziłaś, w 15 minut :szok: ??

mloda mamusia szkoda że fałszywy alarm, ale trzymam &&& żeby szybko się wszystko rozwinęło!

GRATULUJE NOWYM MAMUŚKĄ !!:-)

Olinkaa zazdroszcze takiego porodu naprawde !! ;-)

mloda mamusia chyba małemu nie spieszno jednak :-)

U mnie bez zmian wczoraj byliśmy w urzędzie ustalić ojcostwo małego, poniewaź nie jestesmy po ślubie a dowiedzielismy sie na szkole rodzenia jak było spotkanie z prawnikiem że można ustalić ojcostwo dziecka jeszcze nienarodzonego wiec doszlismy do wniosku ze tak zrobimy :) przynajmniej w szpitalu nie będzie żadnych niewiadomych no i mały automatycznie dostanie nazwisko po tacie :-) a potem mój S może jechac sam do urzędu zarejstrować małego, nie musze być z nim więc same korzyści z tego wynikają.
A u mnie bez zmian mały zmienił sobie pory poruszania sie :-p rano daje tylko delikatnie znac o sobie za to po godzinie 16 daje niezłego czadu a juz najbardziej wieczorem ok 22 brzuch tak faluje że aż to nie prawdopodobne :laugh2:

A jeśli chodzi o sprzątanie bo któraś tam wspomniała wcześniej w poście to ja mam to samo cały czas chodze i sprzątam, cos poprawiam wszystko musi być idealnie i koniec :-)

pati a Ty jak się czujesz? coś się dzieje u Ciebie? pytam bo mamy taki sam czas trwania ciązy :)
bo ja czuje się naprawdę dobrze aż to wydaje mi sie być dziwne :dry:

Ostatnia edycja:
My też potwierdzaliśmy ojcostwo jeszcze przed porodem. Głównie dlatego, żeby P. mógł potem sam załatwiać urzędowe sprawy, bez targania malucha z nami.

Claudusia ogólnie to czuję się dobrze, wczoraj miałąm tylko mdłości ale mięte wypiłam i przeszło :)
A dziś od rana latam i sprzątam (mam tak jak ty wszystko musi być posprzątane :)) pastowałam podłogę u małej w pokoju na kolanach i powiem że od 2 h cały czas mi słabo co wstane to mam wrażenie że zaraz zemdleje a jak usiąde to mała mi przeszkadza bo się dziwnie wypinaa, że jest w poprzek to pod samymi żebrami mam i główkę i pośladki i to jest strasznie nie wygodne....
chciałabym już urodzić.... :) ale coś czuje że do tego terminu to pochodzę...
A jutro miałąm plan pojechać do Gdańska do ikei ale to 230 km ode mnie więc sobie chyba daruję.... bo dojechać dojadę ale łażenie po sklepie to już nie dla mnie...

pati może daj sobie choć troche na wstrzymanie, ja wiem że jak sie wpadnie w ferwor sprzątania to cięzko przestać bo mam to samo :) ostatnio tez się tak przemęczyłam jak Ty i cały dzień źle się czułam po za tym to nie zdrowo tak na koniec ciąży się forsować, relaksuj się dziewczyno i zbieraj siły na poród :-p

Ja też czuję się super i mogłabym góry przenosić cały czas bym cos robila ale wiem że musze się ograniczać..
Ależ mnie dzisiaj mój S wkurzył, faceci naprawdę czasem są takimi dużymi dziećmi ;/..a móuj to już chyba wyjątkowo. Jego drugą miłością jest konsola playstation i oczywiście fifa jak coś mu nie wychodzi wydziera się na cały dom w niebogłosy co doprowadza mnie do istnego szału i sie zaczyna w tedy jadka a na sam koniec mam wyrzuty sumienia że się denerwowałam i w tedy to juz w ogole mam ochote go zabić bo przez niego to wszystko..:crazy:

a tak w ogóle to od rana mam ból podbrzusza, tak jakby mi się miesiączka zaczynała nie jest to uciążliwy ból tylko tak ćmi

Olinkaa gratulacje! Szybciutki ten poród.

Ja zaraz będę malować pazurki, potem kąpiel a na 18 idę dziś na urodziny:-) Myślę w co się ubrać:baffled: ale coś wyczaruję:-)
Oczywiście spałam dziś beznadziejnie:crazy: Ale czuję się całkiem dobrze!

Basia i Olinkaa gratulacje!!
Ja dzisiaj po wizycie. Mała ma 2700 g, więc już teraz jest większa od mojego synka przy porodzie ( miał 2640 g). Lekarz mówił, że ładnie szykuje się do porodu. Główka się obniża i szyjka się skraca. Za 2 tyg.ostatnia wizyta i zobaczymy co dalej.

Ja dzisiaj o mały włos nie wyryłam nosem o podłogę. Zatrzymałam się na łóżku, ale wcześniej zahaczyłam najmniejszym palcem u nogi o łóżeczko. Do tej pory kuleje i mnie boli. Musiałam sobie go porządnie stłuc.:no:

Gratuluje nowym mamusiom!!!! Duzo zdrówka dla Was i maluszków. Cudownie, ze rozpakowują sie kolejne :tak:

Ja byłam wczoraj na ktg, zapis prawidłowy:tak: CC mam zaplanowane na piątek 9 list. Chyba , że sie wczesniej rozpakuje ,a le nie sądzę. na razie to mam marzenie, by cc było na skurczach i do tego bedę z moim S dazyć...a czy sie uda???

reklama
Claudusia masz rację czas przystopować :)

Kruszka ja też chciałabym mieć cc na skurczach bo to lepiej dla dziecka :) mam nadzieje tak jak i ty, że zacznie się przed planowanym terminem cięcia :)

Do góry