reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ja też jeszcze nie miałam glukozy,następna wizyta 9.08 więc pewnie wtedy dostanę skierowanie.Pytałam 2 tygodnie temu,i moja gin powiedziała,że jeszcze za wcześnie.
U mnie 6,5 kg na +,ale obwód brzuszka przez ostatni tydzień zwiększył się o 4 cm.

Muszę się pochwalić,ze w poniedziałek przeszłam spacerkiem pół Doliny Chochołowskiej,i pewnie poszlibyśmy jeszcze dalej,ale nasza księżniczka wpadła do kostek do strumyka,i musieliśmy wracać.

Jeśli chodzi o twardnienie brzucha,to też czasem mam,ale zauważyłam,że tylko wtedy,gdy leżę na plecach.Pytałam lekarkę,i powiedziała,że tak się może zdarzać.

Dziewczyny zastanawiałyście się może nad butelkami ,bo ja nie mam pojęcia którą wybrać.Myślałam o LOVI,ale nie jestem pewna.Na razie ustaliłam tylko,że najniższe ceny są w aptece DOZ.

reklama
ja już po wizycie, niby wszystko ok, ale trochę mi się skróciła szyjka macicy od ostatniej wizyty, lekarz powiedział, że jej długość nie jest na razie niepokojąca, ale skracanie świadczy o tym, że są jakieś skurcze, które musimy wyeliminować. dał mi leki i kazał wrócić do polegiwania

jeśli chodzi o butelki ja zakupiłam zestaw aventa i TT antykolkowe aventa uzywałam przy pierwszym dziecku spisały sie a TT teraz będę testować :) a co do wagi to ja mam juz 15 na plusie :)

Janeczka witaj :)

Bett a jakie leki dał Ci lekarz? Ja już widzisz mam krążek od tygodnia bo szyjka mi się skróciła :-/ dzięki temu nie muszę cały czas leżeć.

Ja mam na plusie 7-8 kg, a w pasie mam już więcej niż mąż ;p

Wesoła Kobietko - kazał mi łykać 3 x dziennie Buscopan na te skurcze. a przy jakiej długości szyjki założyli Ci ten krążek? ona Ci się tylko skracała czy też rozwierała? bo mi powiedział, że na razie mi się nie rozwiera i jest ładnie zamknięta

A ja dzisiaj miałam test obciążenia glukozą i to wcale nie było straszne. Fakt strasznie to jest słodkie, ale da sie wypić i jak sie posiedzi to jest do wytrzymania, więc luzik:-)

Dziewczyny, mam do Was pytanko, jakie macie leukocyty?
Ja przy każdym badaniu cierpnę, bo są na granicy normy - a dzisiejszy wynik to już 15 tys. Oczywiście już się włączył stresik, za tydzień wizyta więc pora nabić sobie czymś głowę i się dołować :-( ehhh... Te moje schizy mnie wykończą :-(

Czytam teraz pod moim suwaczkem że maluszek moze się rozpychać - u mnie jest mega rozpychanie zawsze ok 22 :-) najpierw rozpychanie a później kopanie, więc leżymy sobie z eMkiem i oglądamy jak delikatnie brzuch faluje ;-) ruchy dziecka to najcudowniejsze uczucie na świecie :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U mnie maluch najbardziej aktywny jest właśnie wieczorem, ale i rano. Jak sie budzę po 6, to on już stuka na dzień dobry.
Jak za długo siedzę przy komputerze w pracy, to też się budzi i daje o sobie znać.
Bardzo lubię te wszystkie ruchy, dopóki nie przeszkadzają mi w zaśnięciu ;)

Mi sie chlopaki ruszaja zawsze o podobnych porach. Albo kolo 10-12 rano - jestem wtedy w pracy ,albo wieczorem jak sie klade spac. Rano cisza.... pewnie jeszcze spia :-) Jednego czuje czesciej i mocniej a drugi ma lozysko przodujace i kopie w podusie wiec malo czuc. Smiesznie jest takie stereo w kopaniu, czesto w podobnych chwilach.
Mi jeszcze brzuch nie faluje wogole :no: Moze za wczesnie....

reklama
Do góry